Irtioton paikka?

Suomessa on tänä vuonna vietetty superkesää, ainakin mitä me ollaan täällä iltapäivälehtien lööppejä seurailtu. Pienen pohjoisen kansa on saanut monta kertaa kesän aikana nautiskella jopa Samuitakin trooppisemmissa keleissä, ja se on ollut hämmentävää.

Mutta tiedättekö mistä täällä kaukana huomaa, että syksy on jo kolkutellut oville? No siitä, että sähköpostiin ja messengeriin tupsahtelee tasaiseen tahtiin kysymyksiä kuten;

- Miten hitossa te sen teitte?
- Mitä se vaati?
- Paljonko sitä pätäkkää oikein pitää olla?
- Entäs jos on lapsia? tai koiria?

Ja mä ymmärrän hiton hyvin. Eihän sitä noin vain voi lähteä.

Entä jos voisikin? Edes muutamaksi kuukaudeksi.

Lähtisitkö?

Koh Samuin paratiisia

Miksei voisi?

"Moni pienipalkkainen duunari tai työtön voi miettiä, että on elitistien hommaa kaavailla vapaampaa elämäntyyliä ja ettei tavallinen ihminen moiseen pysty. Tosiasia kuitenkin on, että moni on lähtenyt kulkemaan unelmiaan kohti jotakuinkin tyhjätaskuna, sisäisen palon johdattamana. Tahto on löytänyt keinot ja pakottanut käyttämään mielikuvitusta ja laittamaan itseään likoon. Moni heittäytyjä kertoo kokeneensa olleensa eniten elossa, kun on astunut ulos taloudellisesta turvasatamasta."

Näin kirjoittaa Rosita Juurinen kirjassaan Toimistosta Travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään. 

Allekirjoitan tämän täysin, sillä omakohtaista kokemusta on.

Ei meillä ollut sijoitusasuntoja, eikä meillä ollut oikeastaan paljon muutakaan. Mitä nyt vuosien varrella nurkkiin kertynyttä tavaraa, jota kyllä osoittautuikin olleen yllättävä määrä. Tätä rompetta realisoidessa matkakassaa kertyi hämmästyttävän paljon.

Eli melkolailla kuuluttiin tuohon kategoriaan 'tyhjätaskut'. Mutta täällä ollaan silti, vaikka välillä takapuoleen hiipiikin huoli, että kuinka seuraavasta vuodesta taas selvitään. Koulumaksut, vuokrat sun muut.

Silti, vaikka ylimääräisiä rahareikiä ilmaantuu tasaisen tappavaan tahtiin (auton korjaus, Bumban sairaus, koulun konkurssi), niin jotenkin ainakin toistaiseksi asiat ovat vielä lutviutuneet. 'Tahto on löytänyt keinot, pakottanut käyttämään mielikuvitusta ja laittamaan itseään likoon' - aivan niin kuin Rosita kirjoittaa.

Yllättäen - ja sekös tässä aina ihmetyttääkin - asiat tapahtuvat ja ongelmat ratkeavat. Yksi juttu johtaa toiseen, joka johtaa seuraavaan ja taas voi hengittää helpommin. Ja jatkaa oman unelmansa elämistä.

Tätä Samui on, flip flop zone

Sisäisen palon Markus Kauhanen

Ajatellaanpa vielä hetki kaveria, joka ilman kunnon pyöräilykokemusta lähti taivaltamaan Tsekeistä Uuteen-Seelantiin. Taskussa ei ollut pätäkkää nimeksikään, mutta silti matka on jatkunut määrätietoisesti taloudellisista ongelmista huolimatta. Apua on löytynyt, kun sitä on tarvittu.

Koska 'sisäinen palo'. 

Markus jatkaa fillarimatkaa edelleenkin noin 300 euron kuukausibudjetilla, ja määränpään tavoittamiseksi on arvioitu vierähtävän vielä nelisen kuukautta. Veikkaan silti, että määränpää ei ole enää SE juttu, vaan koko matka itsessään. Kaikki ne unohtumattomat kokemukset, jotka matkan aikana kertyvät. Kaikki ihmiset, kaikki pyyteettömät auttajat, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet 'sisäisen palon' todeksi tekemisessä.

Nyt Markuksella hajosi muuten vanha ja kulahtanut läppäri, mutta toivotaan että tähänkin ongelmaan löytyy vielä apu. Markuksen reissublogiin pääset tästä.

Koh Phanganin paratiisiaToimistosta Travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään

Ne jotka tuntevat meidät, tietävät että meillä tehdään ensin ja mietitään sitten. En suosittele tätä tyyliä kenellekään, sillä ei se arvatenkaan helpoin reitti ole. 

Mikäli silloin vuonna 2001 olisin lukenut Rositan Toimistosta Travelleriksi -kirjan, veikkaan ettei oltaisi odoteltu 14 vuotta, ennen kuin kunnolla uskallettiin lähteä toteuttamaan omia unelmia. 

Jos sinä olet alkanut pohtimaan, pitääkö sinun sittenkään suorittaa sitä perinteistä normien mukaista elämänkaavaa, tai pyrkiä menestymään mittareilla, jotka eivät ehkä tunnukaan enää omilta, niin Rosita Juurisen Toimistosta Travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään -kirjasta löytyy varmasti vinkkejä suuren hypyn alkuun panemiseksi.

Omalta osaltani autan toki, mutta itse suosittelen tätä kirjaa, sillä Rosita avaa todella kattavasti erilaisia pelkotiloja jotka ovat muutoksen esteenä ja ennen kaikkea antaa paljon konkreettisia vinkkejä omien haaveitten toteuttamiseen. 

Ei se unelmien toteuttaminen välttämättä olekaan niin vaikeata! 

Thaimaanrannan maalareitten lukijoilla on elokuun loppuun asti mahdollisuus tilata kirja (joko e-versio, tai sitten ihan painettu kirja) 10% alennuksella ja ilman toimituskuluja. Voit halutessasi tilata myös molemmat versiot kirjoista, kovakantinen vaikka lahjaksi jollekin lähipiirin vapaudesta haaveilevalle.

Olen lähes varma, että miettimällä niitä kysymyksiä, joita Rosita kirjassaan kutsuu sinut miettimään ja soveltamalla kirjan toimintamalleja, pääset hyvään vauhtiin omassa muutostyössäsi, jos vain päätät ryhtyä toimeen!

Ja toimeenhan kannattaa ryhtyä, eikö niin?

Tätä linkkiä klikkaamalla ja laittamalla kassalla koodiksi 'thaimaanranta', saat tilauksesta 10% alennuksen: Toimistosta Travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään*Kaupallinen yhteistyö
7
Back to Top