Irtioton paikka?

Suomessa on tänä vuonna vietetty superkesää, ainakin mitä me ollaan täällä iltapäivälehtien lööppejä seurailtu. Pienen pohjoisen kansa on saanut monta kertaa kesän aikana nautiskella jopa Samuitakin trooppisemmissa keleissä, ja se on ollut hämmentävää.

Mutta tiedättekö mistä täällä kaukana huomaa, että syksy on jo kolkutellut oville? No siitä, että sähköpostiin ja messengeriin tupsahtelee tasaiseen tahtiin kysymyksiä kuten;

- Miten hitossa te sen teitte?
- Mitä se vaati?
- Paljonko sitä pätäkkää oikein pitää olla?
- Entäs jos on lapsia? tai koiria?

Ja mä ymmärrän hiton hyvin. Eihän sitä noin vain voi lähteä.

Entä jos voisikin? Edes muutamaksi kuukaudeksi.

Lähtisitkö?

Koh Samuin paratiisia

Miksei voisi?

"Moni pienipalkkainen duunari tai työtön voi miettiä, että on elitistien hommaa kaavailla vapaampaa elämäntyyliä ja ettei tavallinen ihminen moiseen pysty. Tosiasia kuitenkin on, että moni on lähtenyt kulkemaan unelmiaan kohti jotakuinkin tyhjätaskuna, sisäisen palon johdattamana. Tahto on löytänyt keinot ja pakottanut käyttämään mielikuvitusta ja laittamaan itseään likoon. Moni heittäytyjä kertoo kokeneensa olleensa eniten elossa, kun on astunut ulos taloudellisesta turvasatamasta."

Näin kirjoittaa Rosita Juurinen kirjassaan Toimistosta Travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään. 

Allekirjoitan tämän täysin, sillä omakohtaista kokemusta on.

Ei meillä ollut sijoitusasuntoja, eikä meillä ollut oikeastaan paljon muutakaan. Mitä nyt vuosien varrella nurkkiin kertynyttä tavaraa, jota kyllä osoittautuikin olleen yllättävä määrä. Tätä rompetta realisoidessa matkakassaa kertyi hämmästyttävän paljon.

Eli melkolailla kuuluttiin tuohon kategoriaan 'tyhjätaskut'. Mutta täällä ollaan silti, vaikka välillä takapuoleen hiipiikin huoli, että kuinka seuraavasta vuodesta taas selvitään. Koulumaksut, vuokrat sun muut.

Silti, vaikka ylimääräisiä rahareikiä ilmaantuu tasaisen tappavaan tahtiin (auton korjaus, Bumban sairaus, koulun konkurssi), niin jotenkin ainakin toistaiseksi asiat ovat vielä lutviutuneet. 'Tahto on löytänyt keinot, pakottanut käyttämään mielikuvitusta ja laittamaan itseään likoon' - aivan niin kuin Rosita kirjoittaa.

Yllättäen - ja sekös tässä aina ihmetyttääkin - asiat tapahtuvat ja ongelmat ratkeavat. Yksi juttu johtaa toiseen, joka johtaa seuraavaan ja taas voi hengittää helpommin. Ja jatkaa oman unelmansa elämistä.

Tätä Samui on, flip flop zone

Sisäisen palon Markus Kauhanen

Ajatellaanpa vielä hetki kaveria, joka ilman kunnon pyöräilykokemusta lähti taivaltamaan Tsekeistä Uuteen-Seelantiin. Taskussa ei ollut pätäkkää nimeksikään, mutta silti matka on jatkunut määrätietoisesti taloudellisista ongelmista huolimatta. Apua on löytynyt, kun sitä on tarvittu.

Koska 'sisäinen palo'. 

Markus jatkaa fillarimatkaa edelleenkin noin 300 euron kuukausibudjetilla, ja määränpään tavoittamiseksi on arvioitu vierähtävän vielä nelisen kuukautta. Veikkaan silti, että määränpää ei ole enää SE juttu, vaan koko matka itsessään. Kaikki ne unohtumattomat kokemukset, jotka matkan aikana kertyvät. Kaikki ihmiset, kaikki pyyteettömät auttajat, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet 'sisäisen palon' todeksi tekemisessä.

Nyt Markuksella hajosi muuten vanha ja kulahtanut läppäri, mutta toivotaan että tähänkin ongelmaan löytyy vielä apu. Markuksen reissublogiin pääset tästä.

Koh Phanganin paratiisiaToimistosta Travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään

Ne jotka tuntevat meidät, tietävät että meillä tehdään ensin ja mietitään sitten. En suosittele tätä tyyliä kenellekään, sillä ei se arvatenkaan helpoin reitti ole. 

Mikäli silloin vuonna 2001 olisin lukenut Rositan Toimistosta Travelleriksi -kirjan, veikkaan ettei oltaisi odoteltu 14 vuotta, ennen kuin kunnolla uskallettiin lähteä toteuttamaan omia unelmia. 

Jos sinä olet alkanut pohtimaan, pitääkö sinun sittenkään suorittaa sitä perinteistä normien mukaista elämänkaavaa, tai pyrkiä menestymään mittareilla, jotka eivät ehkä tunnukaan enää omilta, niin Rosita Juurisen Toimistosta Travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään -kirjasta löytyy varmasti vinkkejä suuren hypyn alkuun panemiseksi.

Omalta osaltani autan toki, mutta itse suosittelen tätä kirjaa, sillä Rosita avaa todella kattavasti erilaisia pelkotiloja jotka ovat muutoksen esteenä ja ennen kaikkea antaa paljon konkreettisia vinkkejä omien haaveitten toteuttamiseen. 

Ei se unelmien toteuttaminen välttämättä olekaan niin vaikeata! 

Thaimaanrannan maalareitten lukijoilla on elokuun loppuun asti mahdollisuus tilata kirja (joko e-versio, tai sitten ihan painettu kirja) 10% alennuksella ja ilman toimituskuluja. Voit halutessasi tilata myös molemmat versiot kirjoista, kovakantinen vaikka lahjaksi jollekin lähipiirin vapaudesta haaveilevalle.

Olen lähes varma, että miettimällä niitä kysymyksiä, joita Rosita kirjassaan kutsuu sinut miettimään ja soveltamalla kirjan toimintamalleja, pääset hyvään vauhtiin omassa muutostyössäsi, jos vain päätät ryhtyä toimeen!

Ja toimeenhan kannattaa ryhtyä, eikö niin?

Tätä linkkiä klikkaamalla ja laittamalla kassalla koodiksi 'thaimaanranta', saat tilauksesta 10% alennuksen: Toimistosta Travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään*Kaupallinen yhteistyö

7 kommenttia

 1. kyllä,itsekin kun jäin ikärasismin takia pitkäaikais työttömäksi ilman toivoakaan paluusta työelämään niin irtiotto oli kyllä oikea vaihtoehto, työtönkin voi ottaa ja lähteä vaikka vuodeksi ulkomaillwe ihan omin jaloin. nini tein itsekin realisoin kaiken turhan tauhkan suomessa, annoin vuokraasunnon pois ja läksin israelin vapaaehtoistyön kautta suoraan thaimaaseen meinasin ensin lopullisesti mutta kelan pirut hattitekijöineen pakottivat 2V jälkeen minut pakko paluuseen suomeen, no vuoden suomessaolon ja eläkkeelle hankkiutumisen jälkeen pääsi vihdoin takaisin thaikkuun pois paskalandiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tarkennus tuohon, sairaseläkkeelle pääse4e, ja työttömällä on lainmukaisesti asua ihan missä haluaa kunhan on työvoimatoimsiton "tavoitettavissa" vewli kelpasi kun on puhelin ja sähköposti voi asua vaikka timpuktussa ikuisesti työttömänä. kunhan ei sotke kelaa mitenkään kuvioihin se onkin ainoa haittatekijä vanhentuneine lakia noudattamattomine määräyksineen jotka mikään laki ei velvoita noudattamaan koska ne eivät ole lakeja vaan kelan omia keksimiä määräyksiä.

   Poista
  2. Aikamoisen retken olet sinäkin Matti tehnyt. Mutta nyt ilmeisesti onnellisena täällä?

   Minullakin on muuten tuttuja, jotka kärsivät pahasta työuupumuksesta ja sen myötä masennuksesta, mikä aiheutti hirvittävän lääkekierteen. Tänne tultuaan on voinut luopua kaikista lääkkeistä ja on voinut jatkaa yrittäjänä kuten ennen vanhaan. Mutta täällä.

   Kiva kun sun asiat viimein järjestyi.

   Poista
 2. Minussa elää sellainen pieni paskahousu sisällä, että en uskalla repäistä ja tehdä moniakaan asioita joista haaveilen. Näitä juttuja varmasti harmittelen sitten hautaan asti. Minusta on ihailtavaa, kun joku uskaltaa tehdä juuri niin kuin haluaa <3
  Ihanaa viikonloppua sinulle Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, mitä itse olen sun juttuja lukenut, niin sussahan on aivan valtavasti rohkeutta<3

   Ihanaa viikonloppua sinnekin Outi<3

   Poista
 3. Lempiaiheeni ❤ On mahtavaa lukea toisten irtiottokokemuksia. Itse palasin Thaimaasta Suomeen pariksi vuodeksi töitä tekemään ja säästämään, ehkä seuraava irtiotto on sitten pysyvämpi. Ja vielä omista kokemuksista, vaikka Thaimaa otti kunnolla aivoon, niin en koskaan kaivannut Suomeen, kun taas Suomesta kaipaan Thaimaahan. Nyt viimeistään tajuan, että suunta on Suomesta pois. Kummasti sitä ulkomailla avautuu kaikenlaisia hienoja tilaisuuksia jos vain on utelias, elämä kantaa. Aionpa tilata muuten tuon e-kirjan, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon<3

   Se on niin totta, että moni asia täällä ottaa todellakin aivoon, mutta silti sitä kummasti viihtyy. Ja täällä on muuten tottunut tulemaan niin paljon vähemmällä toimeen, kuin Suomessa. Kun me käydään kesäisin Suomessa (tosin tänä kesänä ei käyty), niin aina mekin jotain hommia siellä tehdään.
   Ja yksi asia myös mikä tämän irtioton aikana on tullut selväksi, on vaikka me täältä ehkä joku päivä muutettaisiinkin jonnekin muualle, niin todennäköisesti se on jossain muualla kuin Suomessa. Kun ovet kerran on avautuneet ja täällä on pärjännyt, niin muuallakin pärjää varmasti.

   Ehkä se on rohkeus, joka tällä 'pidemmällä' reissulla on eniten kasvanut. Ja sitten seuraavaksi se nälkä nähdä paljon muutakin.

   Tsemppiä sulle seuraavaan irtiottoon<3

   Poista

Back to Top