Teacher & madame

'Teacher, madame' on kaikunut Lilltervon maalaismaisemissa tiuhaan. Nimiä ei käytetä, tai no me käytetään, mutta vieraamme ei. Onko se jokin Thaimaa-juttu en tiedä, ennemminkin luulen että se on tapa osoittaa kunnioitusta. Hieno tapa onkin, paitsi että tässä on pian vaarana unohtaa oma nimensä.

Khun Rock on saapunut 

Kun auto kurvasi mökin pihaan pitkän ja väsyttävän lennon jälkeen, ajattelin Rockin jäätyvän pystyyn. Rockin tarinan voi lukaista täältä. Kuuman kahvin sijaan hän kuitenkin valitsi kylmän oluen, kotiutui saunamökkiin sekä vaihtoi matkavaatteet shortseihin ja hihattomaan paitaan. Kun itse tärisin terassilla villatakissa ja pitkissä housuissa pahoitellen ilman kylmyyttä, Rock totesi minivaatetuksessaan olevan nyt parempi. Mutta Thaimaassa näkemäni perusteella en ihmettele, vedetäänhän siellä kuumalla takkia niskaan, joten ehkä kylmällä sitten vähennetään.

Matkaväsymyksestä ei merkkiäkään.
 
Taiteilija työssään.

Muutaman päivän tahti on ollut kova. Rock herää aamuisin kukonlaulun aikaan, kun me muut vielä huristaan tyytyväisenä peittojen alla. Kun saamme itsemme aamukahville (ei mielestäni edes kovin myöhään), on pihat jo haravoitu, terassit lakaistu ja aurinkoinen kaveri terassilla toivottamassa hyvät huomenet. Kaiken lisäksi mulla on nyt oma kuivien pyykkien narultakerääjä, en tosin vielä ole päättänyt kuinka suhtautua tähän sympaattiseen pikkuhousujen viikkaajaan. Ehkä näin häveliäänä ja ilmeisen sulkeutuneena suomalaisena viikkaisin ne mieluummin itse.

Kalastusta ja isoja veneitä

Kalastus on ollut mieluisinta puuhaa, vaikka hämmästystä on herättänyt liian pienten kalojen vapaaksi päästäminen. Niistä kun saisi pienellä vaivalla tehtyä vaikka maukasta tom yamia. Muuten suurinta herkkua ovat olleet suomalaiset uudet perunat voilla, joita voisi syödä vaikka jokainen päivä. Joudun ehkä perustamaan Samuille perunamaan.

Kalastuksen lisäksi ohjelmaan on kuulunut monenlaista mökkihommaa, kuten puitten pilkkomista, saunan lämmittämistä, rannan raivaamista ja tietenkin myös valoisuuden ihmettelemistä. Ei kuulemma ole kovinkaan helppoa aamulla kääntää kylkeä, kun auringon ensimmäiset säteet kurkkivat verhojen raoista. Siksi meillä on ollut puutarhuri hommissa jo varhain aamusta.

Saunahan lämpiää melkein joka ilta.

Jottei kaikki menisi vallan raatamiseksi, yritetään näyttää lähiympäristöstä myös muutakin. Kuten Tall Ships Races Aurajoella. Lauantain sää oli suorastaan kuuma verrattuna aiempiin päiviin, mikä teki Turun visiitistä mukavan. Kesän ensimmäiset terassisiiderit kaatuivat janoisiin kurkkuihin hyvin nopeasti. Rock on myös musiikki-ihmisiä, joten oli ehdottomasti otettava ohjelmaan myös suomalainen ulkoilmakonsertti. Kun Jonne Aaron heitti sopivasti lyhyen keikan Aurajoen rannalla, suunnattiin nauttimaan siitä. Ihana Jonne, pääsi bloggaajakin käväisemään artistin kainalossa.

Tall ships races Turku

Kesän ensimmäinen terassikeikka. Kiitos Pauliina kun olit mukana!

Aika ihana Jonne Aaron!

Last picture

Välillä ollaan sukellettu myös syviin vesiin. Esimerkiksi kun Rock kertoi tietävänsä meidän tavanneen aiemminkin. Eikä hän tarkoittanut aiemmalla aikaa ennen kuin kohtasimme Samuilla, vaan paljon ennen sitä. Edellisessä elämässä, 'last picture', kuten hän asian ilmaisi.

Kun Tomppa aiemmin kertoi heidän 'kummituskeskusteluistaan' Bangkokin reissulla, olin varautunut mielenkiintoisiin juttutuokioihin. Rockin mielestä me tulemme aina uudestaan, ja vieläpä samoihin porukoihin.

Mielenkiintoista. Jään odottamaan sitä kirjaa, jonka hän haluaa minun lukevan kun palaamme Samuille.

Kansainväliset markkinat

Käykää hyvät ihmiset moikkaamassa tätä aurinkoista taiteilijaa! Kaverukset Tomppa ja Rock ovat tavattavissa seuraavaksi Rauman kansainvälisillä markkinoilla nyt tulevana keskiviikkona ja siitä lauantaihin saakka. Voin vilpittömästi suositella, sillä Rockin uniikit taideteokset ovat suurella ammattitaidolla tehtyjä. Kun hän kutsuu Tomppaa 'teacheriksi', on Rockia ehdottomasti tituleerattava 'masteriksi'. Nöyräksi ja upeaksi sellaiseksi.

Rockin taideteosten lisäksi pojilla on myynnissä myös Thaimaan tämän hetken suosituimpia rennon boheemeja paitoja ja kaftaaneita. Itselläni on näitä jo jokunen, joten voin hyvin suositella.

Onko Raumalle menijöitä?

Näitä upeita töitä on mahdollisuus nähdä tällä viikolla Raumalla.

Kerrassaan upeata käsityötä!

2
Back to Top