Kirpputorifriikki

Musta on tullut kirpputorifriikki.

Tai no, olen mä sitä ennenkin ollut, varsinkin menneinä vuosina kun asuin Hietalahden kirpputorin kulmassa. Kokonaiset neljä kesää tuli enempi tai vähempi päivittäin koluttua joka ikinen Hietsun kirppiksen pöytä.

Siihen aikaan Hietsun kirppiksellä oli sekä aamu -että iltatorit, joten voitte ehkä kuvitella kuinka paljon rompetta löytyi omistakin nurkista. Ja kun kyllästyin johonkin heräteostokseen, oli helppo varata naapurista pöytä ja panna tavara taas kiertoon.

En tainnut niihin aikoihin ostaa yhtäkään vaatekappaletta "oikeista" kaupoista, kun kesäisin pystyi hankkimaan koko vuosivaraston minihinnalla kirpparilta. Sittemmin on kirppiksiin tullut tutustuttua aina kulloisenkin asuinpaikan lähettyviltä, tai sitten matkalla jostain jonnekin. Kirppikselle meno on aina pieni tutkimusmatka - koskaan ei voi tietää mitä aarteita milloinkin kohdalle osuu.

Mutta tiedättekö mitä? Samuilla ei kirppiksiä ollut. Silloin tällöin joku taho järjesti jonkun tyhjennysmyynnin tai varainkeräystapahtuman, jossa pystyi myymään itselle tarpeetonta härpäkettä. Kyllä Samuillakin kirpputorien perään kyseltiin, mutta jokainen sellainen pysyvämpi hanke olisi todennäköisesti kaatunut työlupiin. Niitä kun kyseltiin esimerkiksi vapaaehtoisilta rantojen siivojilta jopa siinä määrin, että se osittain rajoitti siivoojien määrää.

Kummallinen maa ja byrokratia monessakin suhteessa.

Mutta nyt kun ollaan Suomessa, pääsee kirppiksiä onneksi taas kiertelemään.

No nyt on huojuvia aittoja!

Aitoissa sisällä on eri osastoja

Ostin muuten näitä mausteita ihanissa lasipulloissa

Tammisaaren Betesda second hand shop

Ihan keskeisellä paikalla Tammisaaren keskustassa sijaitsee kaikkien tavaran kaivelijoitten paratiisi Betesda second hand shop. Omista kirppiskokemuksistani voin todeta, että tämä paikka meni heittämällä kärkeen ihanan miljöönsä takia. Kun on yleensä tottunut hallimaisiin ja vähän kolkkoihin kirpputoreihin, Betesda todellakin hurmaa ainutlaatuisuudellaan.

Joka puolelle kallellaan olevat vanhat hurmaavat aitat on survottu täyteen tavaraa, ja jokaiselle osastolle on ikään kuin omat aittalokerot. Pelkästään vanhojen aittojen tuoksu ja vinojen lattioitten narina jalkojen alla vie mennessään omaan maailmaansa.

Osa aitoista oli nyt selkeästi remontissa, ja ehkä siksi huonekalujen osuus ei ollut kovin suuri. Itse olen etsinyt vanhaa emännänkaappia meidän tupaan, mutta valitettavasti sitä ei täältäkään nyt löytynyt. Eikä tällä kerralla mukaan tarttunut paljon muutakaan, mutta meillä loppuikin aika kesken.

Astioita, lamppuja, levyjä, kirjoja, vaatteita, kenkiä, huonekaluja, mausteita, tauluja ja vaikka mitä. Jokaiselle siis jotakin. Kesäaikaan kirpparin söpöllä sisäpihalla pidetään myös kahvilaa, ja samassa yhteydessä toimii myös Betesda seurakunta, joka tuloillaan ja lahjoituksilla tekee hyväntekeväisyyttä mm. nuorison keskuudessa.

Betesda second hand shoppeja näyttäisi olevan myös ainakin Hangossa ja Karjaalla. Tammisaaressa sitä vastoin toimii myös Kirppis TrolletFynda - second hand, Emmaus Westervik, sekä MK-loppis. Näihin muihin Tammisaaren kirppiksiin ei olla vielä eksytty, mutta eiköhän sekin tapahdu joku päivä.

Betesda kirppis on talviaikaan auki ma, ti, ke, pe klo 10-16, to 10-18 ja la 10-14. Ja sen löytää osoitteesta Kuningatarkatu 2.

Käykää ihmeessä Tammisaaren Betesdassa ennen kuin notkuvat aitat viimein kaatuvat! Joku päivä sen on pakko tapahtua.

Ps. Kaikki kuvat ovat Tammisaaren Betesda shopista.

Hurmaavat vanhat aitat

Pihapiirissä on myös melko sympaattinen kirkko

Kahvitella voi kesäisin näin hurmaavassa piharakennuksessa

Ja lepuutella jalkojaan anteeksiannon penkissä.

4
Back to Top