10+ vinkkiä prinsessoille

Thaimaa on jokaisen naisen unelma. Tai ainakin meidän, jotka vähänkään ollaan persoja hemmottelulle. Kaikki se luksus minkä pohjolassa jättää haaveilun tasolle, on täällä toteutettavissa minihintaan.

Ja vaikka Samui on thaimaalaisittain jonkin verran tyyris paikka, on hemmottelujen hinnat silti Suomeen verrattuna aivan eri luokkaa.

Joten varaa lomalompakkoosi hemmottelua varten korvamerkittyä rahaa. Tuskin tulet katumaan.

Coco Tam's on hurmaava, kuten kuvakin jo kertoo.

Kaikkea löytyy

Putiikkeja, hoitoloita, ravintoloita, markkinoita, hierojia ja vaikka mitä. On Central Festivalia, sekä rantakyliä putiikkeineen ja markkinoineen lähes hulluuteen asti.

Koska kaikista et ehdi edes haaveilemaan, tässä vinkki yhden päivän aikana toteutettavalle kierrokselle. Jos matkan varrella tulee kova hiki tai aika tekee tepposet, voi tuon jakaa kahdellekin:

Fisherman's Village

Onhan lomalla vähän shoppailtavakin, eikö? Oletan että kyllä, joten aloitetaan päivä sellaisella. Suosittelen valitsemaan edes hieman pilvisen päivän, sillä hiki tulee kummasti.

Ota suunnaksi Fisherman's Village (tuttavallisemmin fisukylä), mutta ei liian aikaisin, sillä moni putiikeista aukeaa vasta puolen päivän hujakoilla.

Aikainen lintu tosin madon nappaa, ja jos kuulut heihin, istahda hetkeksi johonkin Fisherman's villagen kahviloista. Näitä löytyy mm. The Wharfilta ja sen läheisyydestä. Ja tätä nykyä muuten hyviä kahviloita löytyykin.

Muutama vuosi sitten avattu miellyttävä ostoskeskus on tänä päivänä tosin jo hieman surullinen näky, sillä suuri osa liiketiloista ammottaa tyhjyyttään. Alkuvuosien hypetys on ohi ja kuten monelle turistikohteelle käy, rakennetaan liikaa turisteille suunnattuja valtavia komplekseja. En muuten epäile yhtään, etteikö liian kovilla tilavuokrilla olisi osuutta tyhjyyteen.

Mutta se siitä. Wharfilta löytyy silti putiikkeja, joitten tarjontaan kannattaa satsata. Varsinkin jos halpa markkinakama on jo nähty, ja haluat kotiin viemisiksi jotain, jossa kehtaa esiintyä muuallakin kuin bungalowin terassilla tai mökkitalkoissa.

Ms. Carino

Ms. Carino.

Tässä jokunen mainitsemisen arvoinen putiikki:

  • Ms.Carino. Tämä liike hurmaa jokainen kerta paitsi sisustuksellaan tai tuoksullaan, myös tarjonnallaan. Kaikkea ihanaa kevyttä mekkoa ja tunikaa, jotka sopivat Samuin rentoon lomatyyliin, sekä myös nahkalaukkuja, koruja, tossuja jne. Eikä vain naisille, vaan myös lapsille.
  • Dalaya Boutique. Sama kuin yllä, koska beachlife. Saman brändin toinen putiikki löytyy fisukylän rantakadulta, ja siellä tarjonta on suurempi, mukaanlukien Balilta tuotetut sisustustuotteet.
  • 69 Slam. Bikineitä, uikkareita sun muuta saarielämään sopivaa.
  • Amazonas. Sama kuin yllä, yllättäen.
  • Blue Vanilla. Koska mä rakastan kaikkea balilaista sisustushärpäkettä, rakastan myös tätä putiikkia. Näitä löytyy saarelta jo useampikin, ja fisukylästäkin toinen mokoma. Tämä toinen fisukylän rantakadulla sijaitseva putiikki on isompi, ja sen yhteydessä toimii myös rantakahvila. Siellä voi shoppailun lomassa vaikka lepuuttaa varvastossujaan cappuccinoa nauttien.

Dalaya Boutique
Dalaya Boutique.

Blue Vanilla.
Blue Vanilla.


Mikäli aika Wharfilla sai aikaan lämpöhalvauksen, kannattaa pysähtyä ostoskeskuksen kohdalla rannalle nousseeseen Coco Tam's & Peppina kompleksiin, joka on varsin miellyttävä kokonaisuus. Siis aivan maailmanluokan meininkiä.

Coco Tam'sissa voit varvastossujen rentouttamisen sijaan lepuuttaa vaikka koko kroppaa rannalle sijoitetuissa löhötuoleissa. Tai vaikka rantabaarin riippumatossa. Juomaksi suosittelen rosésangriaa, ja huikopalaksi mitä tahansa italialaisen keittiön herkuista. Ei ihan halvin mesta, mutta must visit. Ja jos olet illalla liikenteessä, klo 21.30 on tarjolla tulishow (joka ilta), josta kannattaa ehdottomasti käydä kuvaamassa muutamat videoklipit.

Coco Tam's

ja herkullinen rosésangria.

The Wharf sijaitsee rantakadun toisessa päässä, mutta suosittelen myös kävelemään sinne rantakadun toiseen päähän. Vaikka pelkästään siksi, että rantakadulla sijaitsee Samuilla jo harvinaisiksi herkuiksi jääneitä alkuperäisiä kalastajien taloja. Nämä fisukylän vanhat talot ovat tyylillä restauroitu, kannattaa siis kantaa myös kameraa mukana.

Fisukylän rantakadulla sijaitsee ainakin kaksi (ellei kolmekin) Saona -putiikkia, joitten tarjonta kannattaa myös käydä tonkimassa. Saonaa löytyy saarelta muualtakin, mutta Fisherman's Villagessa pääsee nappaamaan ainakin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Saonan ranskalainen beachmuoti on laadukasta ja kestää vaativammatkin katseet. Hinnat on luonnollisesti katumarkkinoita kalliimpia, mutta laadun puolesta sen arvoisia. Must visit nämäkin.

Ja kun ollaan fisukylässä, on pakko käydä ihastelemassa myös ranskalaisen Karma Sutra -ravintolan uusittu tyrmäävän ihastuttava sisustus. Ei ruoassakaan mitään moittimista ole, mutta tuohon ravintolaan voisin vaikka muuttaa. On se niin huikea. Ensimmäiseksi antaisin tosin kenkää suurimmalle osalle tarjoilijoista, joita ei palvelualttiudesta voi juurikaan kehua.

Luin jossain vaiheessa jostain, että fisukylää kutsuttaisiin myös 'pikkuvenäjäksi', mutta kyllä meininki melkolailla ranskalaista tänä päivänä on. Ja ihan tyylikästä sellaista.

Saona

Saonan rantatyyliä.

Hoidot

Rankan shoppailupäivän jälkeen (miksei sitä ennenkin), kunnon leidit suuntaavat hoitoihin. Koska olemme sen arvoisia.

Kasvo -ja muita hoitoloita on melkein joka kulmalla, mutta valitsin tässä yhden Central Festivalissa olevan. Olen joissain muissakin käynyt, mutta tänne tunnun aina palaavan. Koska hinta ja laatusuhde kohtaavat.

Central Festivalissa voi toki hoitaa kaikki shoppailutkin, sillä tarjontaa riittää n. 160 putiikin verran. Silti väitän, että kauniimmat hepenet löytyvät fisukylästä.

Mutta ne hoidot. Central Festivalin yläkerrassa on kaksikin kauneushoitolaa, jotka molemmat tarjoavat halvimmillaan tunnin kestävää peruskasvohoitoa kymmenellä eurolla. Hoitolat sijaitsevat vierekkäin, joten voit valita itsellesi mukavamman.

Itse olen käynyt Royal Spassa ottamassa jos jonkinmoista hoitoa, joten suosittelen sitä. Edellisellä kerralla Pauliinan kanssa nautittiin kollageenihoidosta, joka oli enemmän kuin ihana. Hetken jo tuntui että kymmenen vuotta lähti kertaheitolla naamasta pois, mutta tässä iässä nämä hetket vaan ovat niin häviävän lyhyitä.

Ja vielä bonusvinkkinä ammattitaitoinen hierontapiste:

Silloin aikoinaan Samuin lomilla hieronnat otettiin rannalla, sillä rannalla tuli pääsääntöisesti vietettyä valtaosa päivistä.

Rantahierojat ovat toki ok, mutta valitettavan usein sieltä saatu hieronta on ainakin omaan makuun liian höyhenen kevyttä. Ja ymmärrän sen, hierojatyttöset ajattelevat meidän länkkäreitten särkyvän liian helposti. Perusvinkki hierojan valitsemiselle onkin se, että mikäli mahdollista, valitse aina se paikan vanhin hierojanainen. Häneltä todennäköisimmin löytyy riittävää kokemusta ja vuosien mukanaan tuomaa ammattitaitoa.

Vain yhden kunnon rantahierojanaisen itse tiedän, siksi nykyään otan hieronnan jossain liikkeessä. Ja onneksi (kiitos taas Pauliinan), olen löytänyt tästä meidän kylältä Maenamissa mainitsemisen arvoisen liikkeen.

Nan Maenam Massage sijaitsee Maenamin pääkadun varrella, suoraan siis pääportista sisään ja rannan suuntaan. Liike on avoinna joka päivä 10-22, ja tarjolla on eri hierontojen lisäksi myös ainakin manikyyriä ja pedikyyriä.

Ja toisin kuin monessa muussa paikassa, Nan Maenam Massagen hierojat ovat myös oikeasti koulutettuja, mikä tekee ainakin omasta olostani turvallisemman. Thaihierontaan kuuluu myös tietynlaiset nikamien 'rusauttelut', jotka on turvallisempi ottaa kun tietää tekijän olevan ammattilainen.

Tähän hoitolaan kannattaa matkustaa pidemmältäkin. Sillä mieti, tunnin perinteinen thaihieronta vain hieman yli kuusi euroa...

Tässäpä tätä ohjelmaa yhdelle päivälle. Oletko sinä jo päässyt nauttimaan Thaimaan hoitoloista?


Hierontapaikan sisustuskin on erittäin miellyttävä.

6
Back to Top