Saari alkaa täyttymään

Eli jotenkin toi "peak season" vihdoin näkyy. Rannoilla on porukkaa ja liikenteessä on vielä astetta tavanomaista turvattomampaa, kun porukkaa (lue kiinalaisia) horjuu mopoillaan selfietikut sojossa. Oli nimittäin vähän sellainen tunnelma tässä syksyn kuolleina kuukausina, että noinkohan sesonkituristit saarelle vielä löytävät, mutta alkaahan noita jo olemaan. Ei haittaa meitä yhtään, mukavaa kun saarelle tulee vähän säpinää.

Samanlaisia turisteja ollaan oltu tässä itsekin viimeinen viikko, paitsi että meikäläisten selfietikku on mennyt rikki ja GoProkin on jäänyt kotiin silloin, kun sitä olisi tarvittu. On tullut kierrettyä eri rantoja ja juostua auringon perässä, mutta ymmärtäähän sen, että parikymppinen surffitukka haluaa viedä Suomeen tuliaisiksi muutaman auringossa vaalentuneen hiussuortuvan ja väriä saaneen ihon. Noita juttuja sitä halusi itsekin silloin, kun kävi täällä vaan kerrallaan pari viikkoa kääntymässä. Aurinkoa ja D-vitamiinia varastoon.

Ollaan siis oltu ihan "lomakiireissä" viimeinen viikko. On taas fudisgolfattu, juostu markkinoita, syöty ravintoloissa, maattu varpaat rantahiekassa ja nautittu "päiväsinghat", taisteltu aaltoja vastaan ja toivottu huomiseksikin auringonpaistetta. Sadekausi ei kuitenkaan ole vielä aivan hellittänyt ja tälläkin hetkellä Siaminlahdella puhisee kovat tuulet, joten ei ole ollut mitenkään päivänselvää, että aamulla taas pakataan uikkarit kassiin ja lähdetään kärventymään. On muuten ihan kiva olla vaihteeksi vähän "lomalla" kaikesta yrittämisestä ja bisneksistä.


Chaweng beach, kyllä... näinkin tyhjää voi olla :)


Monenlaista aktiviteettia Chawengilta löytyy, jokaiselle jotakin.

Tänään oli pilvistä ja sittemmin myös sadetta, mutta yksi viiva saatiin silti lomalaisen bucket listalta viivattua yli. Kun matkalaukku oli tultaessa täynnä skeittilautoja, niin tiesihän sen, että saaren ainoalla "skeittiparkilla" on tarkoitus käydä ja jonkinlaista skeittivideota olisi saatava aikaiseksi. Mehän käytiin Tompan kanssa jo alkusyksystä juniorin käskystä parkkia muutama tunti etsimässä ja löytämässäkin, joten tällä kertaa tie perille oli mutkaton. Oltiin varoiteltu, ettei sieltä mitään kovin kummoista tule löytymään, eikä löytynytkään, mutta pointti näissä jutuissa on ilmeisesti kuitenkin se, että löytää jotain mitä ihan kaikki ei kuitenkaan ole löytänyt.

Viimeksi siellä jonkun pihalle rakennetussa skeittiparkissa käydessä ei tavattu ketään. Ainoastaan joku vanhempi rouva istui olohuoneessa katselemassa telkkaria, eikä puhunut tietenkään sanaakaan englantia. Tällä kertaa oli ilmeisesti parkin rakentanut kaveri paikalla (tai mene ja tiedä, ei hän ainakaan skeittari ollut) ja ihan täpinöissään, kun joku laudan kanssa ilmestyy paikalle. Raffihan se paikka on, kukot ja koirat juoksee seassa kun yrität tehdä jotain, mutta on se myös sympaattinen. Välillä piti keskeyttää skeittaaminen ja kuvaaminen, kun vanha emäntä kaivoi kissaa talon katolta juuri kaarien yläpuolelta ja sieltä, jonne se lauta sinkoaa, jos temppu ei mene "päälle".


Jesse Eternal Skateparkilla Maenamilla


vähän on kukkoa ja "haudattuja" autoja


Ihan komea ja tuttavallinen kaveri


Ihan huikea mesta :)


Ei kuulemma pöllömpi paikka...

Niin paljon olen kaivannut näitä meidän perheen aktiivisia skeittivuosia, että hauskaa oli. Jotain materiaaliakin saatiin kasaan, mutta sitten se sade taas yllätti. Suunniteltu Star Wars-elokuvailta uudessa leffateatterissakin jouduttiin siirtämään huomiselle kun on noi mopot, eikä viitsi ensin kastua ja sitten istua kaksi tuntia kylmässä leffateatterissa. Saas nähdä sataako huomenna.

Jouluaattona ainakin, satoi tai paistoi, kokoonnutaan suomalaisten kesken ystävämme villalle joulun viettoon ja kinkun syöntiin. Aivan varmasti on mukava ilta tiedossa ja se onkin oikeastaan ainoa asia, mikä tällä hetkellä täällä Siaminlahdella muistuttaa meitä Suomen joulusta.

Miten teidän joulusuunnitelmat?
Tippiäkin jätettiin, kuten tapoihin kuuluu
4
Back to Top