The Challenge Phangan- kreisi vesipuisto

Koh Phangan
Kesystä ulkokuoresta huolimatta aika tiukka haastaja!

Ihanan kreisi The Challenge Phangan! Kaikille hulluille, jotka haluavat hyppiä, pomppia, swingata, kiivetä, tippua ja kastua...ja mokata. Ehdottomasti kaikille päästään lapsellisille, jotka kaipaavat baarissa istumiselle vaihtoehtoa ja vähän erilaista säpinää lomalleen. Ei missään nimessä ihan nappuloille, mutta jos kunto kestää, niin yläikärajaa ei ole. Jos muistatte televisiossa joskus pyörineen The Wipe Out- sarjan, niin siitä saa ehkä parhaiten kuvan, minkälaista riemua on odotettavissa tässä puistossa.

The Challenge Phangan on 'kelluva esterata', joka koostuu erilaisista välietapeista. On roikkuvaa tynnyriä, pyörivää tynnyriä, kiipeilyseinää, isoa ilmapatjaa josta saa monen metrin lennot, swingiä veteen, apinakävelyä sun muuta. Sekä se ehdottomasti kovin haaste; kolme kesyn näköistä isoa palloa, jotka eivät anna armoa. Kaikista kolmesta pallosta olisi tarkoitus päästä yli (tyyli vapaa), jonka jälkeen nousta seisomaan valkoiselle 'vuorelle'. Kuten arvata saattaa, jo ensimmäinen pallo tiputtaa suurimman osan kokelaista veteen, jonka vuoksi palloja pidetäänkin melkein mahdottomina. Vielä vuosi sitten pallojen kesyttäjille jaettiin ilmaisia t- paitoja, mutta nyt viime aikoina ei paitoja ole näkynyt. Miskalla on jo yksi paita plakkarissa, jantteri nimittäin selvittää pallot jo melkein konkarimaisin ottein joko sammakkohyppelyllä tai sitten juosten, mutta tähän onkin tarvittu tuntien ja tuntien treenaamista. Kreisi pikkumies.

Thailand
Näyttää helpolta, mutta arvaa vaan onko ;)

mukamas helppoa...

waterpark Thailand
Tässä yksi tyyli selvittää pallot; sammakkohyppely ;)

The Challenge Phangan tarjoaa nimensä mukaisesti haasteen, jonka hulluimmat ja innokkaimmat ottavat vastaan. Muuta kunniaa hommasta ei saa, paitsi nimensä liitutaululle, ellei sitten lasketa mukaan itsensä likoon laittamista ja katsojien viihdyttämistä. Haasteessa vedetään siis koko rata läpi (paitsi ilmapatja) alusta loppuun ja aikaa vastaan. Kaikkien aikojen rataennätystä pitää muuten yllättäen itsellään parkilla työskentelevä burmalainen hengenpelastaja ajalla 0.59. Se on niin huima aika, että sitä tuskin koskaan tulee kukaan lyömään, mutta yrittäjiä riittää joka päivälle. On siellä toki eri ikäryhmille omat sarjansa, mutta esimerkiksi Miska ajalla 3.40 omassa sarjassaan ei päässyt kirjoittamaan nimeään liitutaululle. Eikä ole päässyt Tomppakaan, mutta voin kuvitella, että kummankin sisällä asuu pieni leijona, joka odottaa sitä seuraavaa saalistustaan.

Hauskin ja parhaimmat naurut (ainakin katsojille) tarjoava opstaakkeli on ehdottomasti se valtava ilmapatja. Ilmapatjan päätyyn asetutaan ohjeitten mukaan selälleen makaamaan ja voit valita yhdestä kolmeen, kuinka monta hengenpelastajaa hyppää tornista patjan toiseen päähän. Yksi on kokemuksen kannalta ehkä liian vähän, kolme taas ainakin ensimmäisellä kerralla vähän liikaa. Tietysti jos elopaino lähentelee sataa kiloa, niin kolmekin voi olla passeli. Siinä patjalla maatessaan ehtii juuri kuulla three, two, one ja sitten huomaakin harjoittelevansa kummallisia 'kung fu- potkuja' neljän metrin korkeudessa pää alaspäin. Voin vain kuvitella kuinka monta Go Pro- kameraa löytyy järven pohjasta, kun patjan kokeilijat kuvittelevat kuvaavansa omat ilmeensä ilmalennon aikana.

Siinä se, kuuluisa ilmalento...

Kaikki tämä hauskuus ja haaste mukavalla paikalla trooppisten puitten ympäröivällä järvellä. Paikalla on kuulemma joskus ollut kaivos ja syvyyttä järvellä on parhaimmillaan jopa 40 metriä. Aika syvä lätäkkö siis kyseessä, joten väsyneelle kisaajalle ei löydy apua pohjakosketuksesta, vaan kelluvista opstaakkeleista ja levähdysmatoista. Mutta pelastusliivejä ja hymyileviä burmalaisia hengenpelastajia löytyy tarvittaessa, sen puoleen ei siis huolta. Ja hinta on kerrankin sopiva verrattuna moniin muihin vesipuistoihin; ainoastaan 500 bht/ naama, eli noin 12,5€.

Nälässäkään parkilla ei tarvitse päiväänsä viettää, sillä ruoka on erinomaista ja erittäin kohtuuhintaista. Paikalta löytyy tarvittaessa myös lokerot tavaroille, hyvät WC:t ja suihkut sekä todella rennon hymyilevä henkilökunta. Oikeastaan niin mainio henkilökunta, että pelkästään sen takia siellä vierähtää tunti jos toinenkin. Se Go Pro kannattaa ehkä kuitenkin jättää kämpille, tai ainakin antaa kuivalla maalla olevalle kaverille, sillä parkin henkilökunta ottaa kuvia ja videoita lähes koko ajan. Älä siis ihmettele, jos löydät itsesi näköisen kaverin kummallinen ilme naamallaan heidän FB- sivuiltaan.

Muista aurinkorasva!

Mukavan chillit ruokailupaikat ravintolan yläkerrassa

Tänne vaan kaikki 'oman elämänsä tarzanit'!

0
Back to Top