Kypärä päähän!

Täällä pätevät viidakon lait ihan todellakin, nimittäin liikenteessä. Miksi kaikilla on hirveä kiire? Ohi on pakko päästä, vaikkei siitä olisi hitusenkaan hyötyä, sillä on ihan pakko päästä ensimmäiseksi hintaan mihin tahansa. Ja usein se hinta onkin se kaikkein kallein. Miska kertoi, että heidän koulussa sanottiin kahden ihmisen pääsevän hengestään päivässä näillä teillä. Kyllä, PÄIVÄSSÄ. Ja me asutaan sentään saarella...

Liikenne on siis vasemmanpuoleinen, mutta ei se ole ongelma, sillä siihen tottuu kyllä. Hankalaa on se, ettet ikinä voi tietää, milloin sun kaistalla tuleekin vastaan se väärään suuntaan ajava skootterikuski (onneksi ei sentään sementtiauto) tai kymmenen. Tielle ei tarvita kuin pieni ruuhkanpoikanen ja voit olla satavarma siitä, että paikalliset ajaa ihan miten sattuu ja ihan millä kaistalla tahansa. Ja kaiken lisäksi ihan mihin suuntaan tahansa. Mä en yhtään usko siihen, että kaikilla olisi kiire töihin tai jotain, sillä täkäläiset ottavat työnteon kuitenkin aika lungisti. Aina on kesken työpäivän aikaa päikkäreille, joten se ei ole se juttu. Juttu on se, että pitää olla ykkönen letkassa.


Lava-autoon mahtuu vaikka miten paljon porukkaa


Ja ihan mitä tahansa voi mopolla kuljettaa

Me muut luovitaan täällä kaaoksen seassa ja toivotaan parasta. Toivotaan, ettei se kanalauma hyppää just tosta pusikosta eteen, tai se koira siitä talon pihasta, tai ettei se tie ole nyt sortunut sen lätäkön alla ja me kaadutaan siihen. Tai että siinä tien päällä pään korkeudessa roikkuvassa sähköjohdossa ei virtaa sähkö, tai se ei osu juuri kaulan korkeudelle, jolloin ehkä kuristuu tai vähintään lentää mopon kyydistä sen perässä ajavan maasturin alle. Skenaarioita on ihan hiton paljon, oikeasti pelottavan paljon.

Kypärä on oikeasti hemmetin halpa henkivakuutus. Auto olisi turvallisempi vaihtoehto liikkua, mutta mopolla on niin paljon kivempi huristella menemään ja haistella meren tuoksua. Älä seurustele liikaa kanssakaverin kanssa, sillä sun koko keskittymiskyky pitää olla täysin suunnattuna sieltä täältä sinkoileviin otuksiin. Niitä tulee sivuilta ja joka puolelta, ne liikkuu pyörillä, neljällä-, tai kahdella jalalla ja vaikka millä. Ja se kaksipyöräinenkin moottorivehje saattaa kuljettaa kyydissään perheensä lisäksi vaikka omakotitaloa tai sen laituria kuskin puhuessa kännykkään toisella kädellä ja pitäen toisella sateenvarjoa.

Joten ole varovainen ja pane se potta päähän!


Ihan mihin suuntaan vaan ja ihan minkäikäisenä vaan

Haluaisitko törmätä noihin kaasupulloihin?


Mopotaksi on muuten ihan ok vaihtoehto välillä, ja halpa


Koko perhe, sulassa sovussa. Eikä kenelläkään kypärää.


niin kuin ei heilläkään...
6
Back to Top