Kypärä päähän!

Täällä pätevät viidakon lait ihan todellakin, nimittäin liikenteessä. Miksi kaikilla on hirveä kiire? Ohi on pakko päästä, vaikkei siitä olisi hitusenkaan hyötyä, sillä on ihan pakko päästä ensimmäiseksi hintaan mihin tahansa. Ja usein se hinta onkin se kaikkein kallein. Miska kertoi, että heidän koulussa sanottiin kahden ihmisen pääsevän hengestään päivässä näillä teillä. Kyllä, PÄIVÄSSÄ. Ja me asutaan sentään saarella...

Liikenne on siis vasemmanpuoleinen, mutta ei se ole ongelma, sillä siihen tottuu kyllä. Hankalaa on se, ettet ikinä voi tietää, milloin sun kaistalla tuleekin vastaan se väärään suuntaan ajava skootterikuski (onneksi ei sentään sementtiauto) tai kymmenen. Tielle ei tarvita kuin pieni ruuhkanpoikanen ja voit olla satavarma siitä, että paikalliset ajaa ihan miten sattuu ja ihan millä kaistalla tahansa. Ja kaiken lisäksi ihan mihin suuntaan tahansa. Mä en yhtään usko siihen, että kaikilla olisi kiire töihin tai jotain, sillä täkäläiset ottavat työnteon kuitenkin aika lungisti. Aina on kesken työpäivän aikaa päikkäreille, joten se ei ole se juttu. Juttu on se, että pitää olla ykkönen letkassa.


Lava-autoon mahtuu vaikka miten paljon porukkaa


Ja ihan mitä tahansa voi mopolla kuljettaa

Me muut luovitaan täällä kaaoksen seassa ja toivotaan parasta. Toivotaan, ettei se kanalauma hyppää just tosta pusikosta eteen, tai se koira siitä talon pihasta, tai ettei se tie ole nyt sortunut sen lätäkön alla ja me kaadutaan siihen. Tai että siinä tien päällä pään korkeudessa roikkuvassa sähköjohdossa ei virtaa sähkö, tai se ei osu juuri kaulan korkeudelle, jolloin ehkä kuristuu tai vähintään lentää mopon kyydistä sen perässä ajavan maasturin alle. Skenaarioita on ihan hiton paljon, oikeasti pelottavan paljon.

Kypärä on oikeasti hemmetin halpa henkivakuutus. Auto olisi turvallisempi vaihtoehto liikkua, mutta mopolla on niin paljon kivempi huristella menemään ja haistella meren tuoksua. Älä seurustele liikaa kanssakaverin kanssa, sillä sun koko keskittymiskyky pitää olla täysin suunnattuna sieltä täältä sinkoileviin otuksiin. Niitä tulee sivuilta ja joka puolelta, ne liikkuu pyörillä, neljällä-, tai kahdella jalalla ja vaikka millä. Ja se kaksipyöräinenkin moottorivehje saattaa kuljettaa kyydissään perheensä lisäksi vaikka omakotitaloa tai sen laituria kuskin puhuessa kännykkään toisella kädellä ja pitäen toisella sateenvarjoa.

Joten ole varovainen ja pane se potta päähän!


Ihan mihin suuntaan vaan ja ihan minkäikäisenä vaan

Haluaisitko törmätä noihin kaasupulloihin?


Mopotaksi on muuten ihan ok vaihtoehto välillä, ja halpa


Koko perhe, sulassa sovussa. Eikä kenelläkään kypärää.


niin kuin ei heilläkään...

6 kommenttia

 1. heh ja huh! just sitä, koko perhe mukana ja naapuritkiin vielä. Malesian liikenne oli aivan kamalaa ja täällä Kiinassa se on mielestäni "hillitympää"...tosin eilen olin pa...t housuissa, kun kaverin kuljettaja oli olevinaan Vatanen. Osa firmoista kieltää ajamisen täällä ja kuljettaja kuuluu työsopimukseen. Poljen fillarilla niin paljon kuin mahdollista ja monet kirosanat, suomeksi, huudan tuolla autolijoille...se helpottaa!

  VastaaPoista
 2. Huh Sari, mä en uskalla edes ajatella pyöräilyä näillä teillä. Musta tuntuu, että pyörällä on vielä turvattomampaa. Ajelehan varovasti!

  VastaaPoista
 3. ajelen ja kiroan :) katso mun juttu maaliskuulta; Kaikenlaisia kuljetuksia...
  huh! Hua Hinissä ne vei kerran avolavalla hevosia!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tsekkaamassa sun postauksen, ja kommentoinkin sinne. Laitoit vielä paremmaksi, aika pöyristyttäviä kuljetuksia näyttää sieltäkin löytyvän. Loistavat kuvat!

   Poista
 4. Koska liikenne on siellä just tota, mitä kuvailet, mä en ole uskaltautunut skootterin tai mopon kyytiin lainkaan. Tuk-tukeissakin on hiukan eroja ja sekin on extremeä :-) Eka kerta tuk-tukissa oli jännittävä kokemus, vaikka suhteellisen "turvallinen" olikin, koska se oli lava-auto. Sen jälkeen tuk-tukeja on tullut käytettyä jos jonninmoista.

  Jo ensimmäisesta kappaleestasi tätä postausta ajattelin: ihan kuin Suomessa, mun on pakko olla eka ! :-)

  Turvallista matkaa teille !

  VastaaPoista
 5. Miten mulla on mennyt ihan ohi tämä sun kommentti? Anteeksi :(. Kiitos kaima kommentista :). Mulla on sellainen luonto, että mä pelkään aina toisten kyydissä ja esimerkiksi näihin minivaneihin en suostu kyytiin ollenkaan, koska ne kaahaa aivan mielipuolista vauhtia (näin mopoillessa katsoo toisesta näkövinkkelistä tätä touhua) ja olen todennut, että mun on helpompi suristella sitten itse skootterilla. Vaikka noita "läheltä piti"- tilanteita on kyllä melkein päivittäin. Keväällä ajattelin, etten totu mopoon ikinä, mutta kyllä sitä näköjään mukautuu ja sopeutuu. Bangkokissa muuten tuk tukin kyyti on myös aika extremeä, pelkäsin melkein koko ajan.
  Turvallisia kilometrejä sinne Suomeenkin!

  VastaaPoista

Back to Top