Yläkerran remppa osa 2 - komeita värejä

                                                                                            *Kaupallinen yhteistyö: Virtasen Maalitehdas

 

 

Blogin suhteen täällä ollaan oltu vähän kuin huopatossutehtaalla, mutta muuten kyllä ei. Koko ajan tapahtuu ja välillä remonttipäivät venyy 14 tunnin mittaisiksi. Tavoite on kova - saada portaikko, yläkerran aula ja toinen yläkerran makuuhuoneista, sekä vielä puolikas olohuoneesta remontoiduksi ennen toukokuuta. Tämä kokonaisuus käsittää kahteen huoneeseen kokonaan uudet lattiat, ei siis ihan taikasauvaa huitaisemalla valmista. Oikeastaan kaiken pitäisi olla valmista ennen vappuaattoa, jolloin on frouvan synttärit ja perinteisellä porukalla pikkuiset puutarhajuhlat - satoi tai paistoi.


Tuli perssiin alla siis painetaan.

 

Hommat alkoi kuun alussa portaikosta ja makkarista. Me tehdään vähän limittäin molempia - kun jossain kuivuu pakkelit tai maali, touhutaan toisessa huoneessa. Tai sitten mä askartelen taideprojekteja, joita tuppaa syntymään milloin mistäkin inspiraatiosta. Esimerkiksi niin, että piti maalaamani yläkerran aulan vaatehuoneen ovi (kääpiöille tehty) perusvalkoiseksi, kunnes yhtäkkiä huomasin sekoilevani sabluunoitten ja kultavärin kanssa siihen malliin, että piti huutaa Tomppa pelastamaan ovi katastrofilta. Tästä ovesta saatte kuvan sitten myöhemmin, kunhan saadaan ovi ripustettua paikoilleen.

 

Portaikko ennen

Portaikon välivaihetta

Tomppaa lievästi sanottuna jännitti uusi väri.

Portaikko tällä hetkellä. Lattiat maalataan ja listoitetaan, kunhan ehditään.

 

Edellisessä remppapostauksessa vihjasin jo hieman meidän portaikkoon tulevasta väristä, mutta en tohtinut paljastaa väriä, ennen kuin oli mitään kuvattavaa. Meillähän kaikki seinät on maalattu Virtasen Sisustusmaalilla, värit vain vaihtelevat eri huoneissa. Virtasen sisustusmaaleilla on erittäin miellyttävä maalata ensinnäkin siksi että ne ei juurikaan valu, ja siksikin, ettei pohjamaaleja tarvita. Maalit on todella täyteläisiä, melkein kuin vanukasta laittaisi seinään, lisäksi mun mielestä tuntuu, että jälki "korjaa itseään", eikä rajoja jää. Virtasen maaleilla siis kokematonkin maalari onnistuu melko varmasti taikomaan kaunista jälkeä. Suurin syy sille, miksi haluan käyttää Virtasen maaleja on kuitenkin niitten hengittävyys, muovittomuus sekä ekologisuus, jotka yhdessä takaavat terveellisen lopputuloksen. 


Ja nyt TADAA - meidän pimeään ja suht kapeaan portaikkoon valitsin maaliin värin sillä perusteella, että toiveena oli saada taiottua tilaan vähän aurinkoa. Väri on suoraan Virtasen Saariston värit -värikartasta ja se on Eckerö (NCS S 2070-Y30R). Pohdin pitkään kahden eri keltaisen välillä ja päädyin sitten tähän, sanoisinko hieman rohkeampaan väriin. Kun kävin Virtasen Maalitehtaan Raision myymälässä tapaamassa heidän markkinointipäällikköään ja toimitusjohtajaansa, minulle kerrottiin Eckerö -sävyn olevan vanhan ajan postiautosta. Ja sitä se oikeasti onkin - sellainen hieman poltettu kaunis väri keltaisen ja oranssin väliltä. Ja vaikka rohkea väri ensin hieman jopa jännitti, mitä enemmän sitä nyt seinällä katsoo, sitä enemmän se ihastuttaa. Portaikkoon saatiin aurinkoa tosta noin vain - tai no, muutaman maalikerroksen jälkeen. Hieno tuli!


Makuuhuoneeseen on tehty jo uusi lattia ja seinätkin on levytetty, ja toivomuksena on päästä aloittamaan seinien maalaaminen jo tänään. Odotan taas innolla uusia värisävyjä Saariston värikartasta.

 

Ps. Portaikon kattopaneeleista hiottiin vanha roikkuva maali pois (hirvee homma) ja paneelit maalattiin Virtasen paneelimaalilla. Lopputulos on ihanan silkinhimmeä.


Pps. Ison katon remppakin alkoi tällä viikolla ja sehän tietää kaaoksen leviämistä myös puutarhaan. Onneksi tähän kaaoksen keskellä olemiseen alkaa pikku hiljaa tottumaan.


Portaikkoa ylhäältä päin ennen...

ja välivaiheessa.

Portaikko ylhäältä nyt. Ikkuna rempataan, kunhan ehditään.

Eteinen kaipaa vielä maalia sinne sun tänne, mutta ihana toi keltainen!

Kattoremppaa pukkaa. Onneksi maanviljelijät vievät vanhat tiilet pois.


4
Back to Top