Kadonneita verhoja, myöhästyneitä ja vääriä tilauksia...onhan näitä

Eikä nämä kirotut sateet auta tilanteessa yhtään. Kun sataa, niin kuin täällä nyt on sadellut aika paljonkin, niin auttamatta olet jumissa. Koska ollaan skoottereitten armoilla, niin ollaan välillä oltu kirjaimellisesti neljän seinän loukussa tällä sadekaudella, joka sekin on kyllä välillä tuntunut pitkältä kuin nälkävuosi.

Taloremontin edetessä lisätöitä ilmaantuu sitä mukaa, kun jonkun asian saa alta pois. Sähkötyöt on vihdoin saatu jollekin mallille (ei kuitenkaan tarkoita valmiiksi), seinien maalauskin on ok, mutta kaappeja maalatessa huomasi, että kappas, onhan noita listoja ja hyllyjä maalattavaksi vaikka muille jakaa. Kun kurkkaat jonkun kaapin taakse ja sitten sen toisen, niin toivoisit jo ettet olisi kurkannutkaan. Ostat uuden lieden ja huomaat sitten, että se vanha liesituuletin upouuden lieden kanssa on parhaat päivänsä jo nähnyt ja siis täysin eriparia. Ja rahaa palaa... Mutta eikös tämä olekin ihan peruskaava remontoinnissa? Piti maalata vain yksi huone ja sitten se seuraava, jonka jälkeen ne muutkaan eivät enää näytä niin hyviltä. Remonttibudjettia onkin melkeinpä typerä tehdä, koska ei se pidä kuitenkaan.


Hankittavien asioitten lista oli pitkä, mutta onneksi vähenemään päin. Ja kyllä kaikkein mukavinta on asioida paikallisten ja pienempien yrittäjien kansa.

Aikamoisen verhoshown olen myös onnistunut järjestämään meidän muutenkin kiireiselle ompelijalle, joka sisustaa 15:sta villaa ja yhtä hotellia samaan aikaan meidän tilausten kanssa. En tiedä enää itsekään mitä olen tilannut, mutten ainakaan oikeita määriä kutakin kappaletta. Toistaiseksi olen hävittänyt osan kankaista, osan verhoista, osan rullaverhoista ja kuka ties mitä, vaikka kuinka olen mielestäni ollut täysissä sielun ja ruumiin voimissani. Tänään jo toista kertaa ompelijalla käydessäni rouva totesi, että hän korjaa vielä tämän tilauksen ja seuraavan kerran häntä saakin sitten häiritä vasta joulun jälkeen. Ajoin kuitenkin vielä tämän tapauksen jälkeen tänään (ja sen jälkeen kun olin kaatunut mopolla sateessa) tutun pukuräätälimme Peterin luo lyhentämään vielä yhdet verhot, kun rouvamme päätti ottaa loman meidän sekoiluista.

Mutta jotain edistystä on kuitenkin havaittavissa. Muutaman päivän kateissa olleet bambutikkaat löysi viimein perille, talojen myrkyttäjät kävi toistamiseen parin päivän sisään (yleensä niitä saa odottaa kaksi kuukautta), puutarhureitten lomat tuli pidetyksi ja meiltä nurmikko leikatuksi ja tarvittava elektroniikkakin on viimein saatu hankituksi. Ja vaikka kaikkia kuviakaan uudesta vuokravillastamme ei olla pystytty ottamaan, koska tänään valmiiksi sisustettu ja kuviteltu huone on huomisen romuvarasto, niin silti ja viimeinkin talo on saatu AirBnb:n listoille. Joten jos mielenkiintoa ja matkailuintoa löytyy, niin käykääpä vaikka ihmettelemässä. Kuvapäivityksiä seuraa sitä mukaa, kun jotain edistystä taas tapahtuu.

Löytyisikö tästä meidän "Villa Zappy 2"- projektista tulevan Samuin lomanne majapaikka? Ainakin "Suomi-, ja blogialennusta" lupaan käsi sydämellä, joten tervetuloa kyläilemään!


Thaimaalaista tyyliä Bali-twistillä :)


Tilaa löytyy myös ylöspäin


Joitain Chatuchakin tuliaisia


"Aurinkohuone"


Väreistä sitä energiaa saa...4
Back to Top