Samuin salaisuuksia, osa 3 - Laem Yai, secret cave ja geokätköily

Olen satavarma, että nyt siellä viimeistään ajatellaan allekirjoittaneen seonneen.

Ensin se ilmoitti höyrähtäneensä frisbeegolfiin, ja nyt sitten geokätköilyyn. Ei hyvää päivää.

Mutta ei tässä geokätköilyyn sentään höyrähdetty olla, takana on vasta yksi 'geolöytö' (en tiedä miksi niitä pitäisi kutsua), ja sekin juniorin koulutehtävän takia.

Eli ei vallan hulluina vielä, mutta vaikuttuneina kuitenkin.

Ajatelkaa että Samuillakin on noita kätköjä ainakin 22!

Rupesin välittömästi miettimään, että ehkä ne kaikki kiinalaisturistit, jotka huojuvin mopoin viilettää Samuin teillä nenä kiinni kännykässä ovatkin geokätköilijöitä?

Laem Yain näköalapaikalta löytyi meidän ensimmäinen geokätkö.

Ensimmäisen kätkön aarteet.

Ja ensimmäisen kätkön lokikirja

Geokätköily Samuilla

Mä en tajua tästä vielä mitään, mutta tietoahan löytyy vaikka täältä.

Samuin osalta tajuan kuitenkin sen, että noi mestat jossa listan mukaan (katso täältä) kätköjä on, sijaitsevat paikoilla joissa kannattaa poiketa enivei.

Vesiputouksia, näköalapaikkoja, salaisia luolia ja muita ei niin pahoja turistirysiä. Puhumattakaan salaisista rannoista ja mielenkiintoisista haasteista. Tavoittamattomiin jääviä aarteita nousuveden aikaan, kuten meille yhdellä kohteella tänään kävi.

Ehdottomasti kannattaa käydä tutkimassa, jos ei Samuin reissulla jostain syystä keksi mitään tekemistä. Ja vaikka keksisikin, tämäKÄÄN ei ole pöllömpi vaihtoehto itsensä grillaamiselle rannalla.

Mutta varaa aikaa (ja varaa juomaa), sillä ei Samuin kätköt mitenkään vierekkäin ole. Eivätkä kaikki selvästi helposti saavutettavissakaan.

Laem Yain Beryl barin pieni poukama

Varsinainen Laem Yai beach

Beryl barin kyltti ;)

Beryl bar mereltä

Laem Yain Beryl Bar ja secret cave

Me löydettiin yhden päivän aikana ainoastaan yksi kätkö, koska aikaa tuhraantui tavoitellessa hermit munkin salaista luolaa Laem Yai beachillä.

Tämä luola on Samuin ehdottomia salaisuuksia. Sen verran suuri salaisuus, ettei edes google löydä paikalle. Mutta Geocaching.com löytää.

Vaikka meiltä jäikin nousuveden takia salainen luola tällä kertaa saavuttamatta, on sinne pakottava tarve palata takaisin. Toivon tapaavani yksinäisyyden valinneen munkin, joka vielä muutama vuosi sitten asui luolassa vakituisesti. Ilman sähköä ja vettä. Aivan yksin, meren armoilla.

Hän käy edelleen luolassa säännöllisesti, ja vaikka kaikki vierailijat eivät onnistukaan tapaamaan munkkia, haluan uskoa omaan tuuriini.

Secret cave ja hermit munkki, kuvaajana Olga Saliy

Yläkautta ei luolaan päässyt, joten pitää odottaa laskuvettä

Itse geokätkö sijaitsee luolan läheisyydessä seisovan puun juurella. Koordinaatit löytyvät ylläolevista linkeistä.

Laem Yai beach ja tämä kyljessä oleva pieni poukama on muutenkin käymisen arvoinen. Jos tähtäät Laem Yai beachille ja etsit Beryl Baria, löydät kyllä perille. Ja Beryl Barin omistaja osoittaa kyllä suunnan salaiselle luolalle.

Paras aika tavoitella luolaa on laskuveden aikaan myöhemmin iltapäivällä. Ei kuitenkaan liian myöhään, ettei pimeys vie mahdollisuutta palata takaisin.

Beryl bar itsessään on käymisen arvoinen paikka. Mukava perinteinen thaikkuravintola (mainiot pöperöt) perheen kodin yhteydessä. Saapuessasi paikalle törmäät todennäköisesti auringossa köllöttelevään poniin, ystävälliseen vahtikoiraan ja höpötteleviin papukaijoihin. Portinvartijana taas - usko tai älä - seisoo väreistään päässyt ihmisen kokoinen joulupukkipatsas.

Pieni rantapoukama on unenomainen. Joku piipahtaa poseeraamassa kameralle ja kalastajat heittelevät virveleitään. Väsähtänyt kalastaja köllii puun alla ja iskee silmää meidän rämpiessä ohi salaiselle luolalle.

Taustalla soi hiljainen reggaemusiikki. Aika on pysähtynyt.

Muuta ei täydelliseen päivään tarvitakaan.

Joko sinä olet muuten geokätköillyt?

Ps. Jos päädyt ensi kertaa geokätköilemään, muista varata mukaasi pieniä aarteita. Löytäessäsi geokätkön, voit ottaa aarteen mukaan, kunhan jätät itsekin jotain tilalle. 

Ps2. Salaisesta luolasta kuvan on ottanut valokuvaaja Olga Saliy.

Beryl bar on myös koti

Beryl barin pikkuinen poni

ja höpöttävät papukaijat


2
Back to Top