Salsaa Samuilla

Lupasin joitain postauksia takaperin palata aiheeseen salsa Samuilla ja mikä olisikaan parempi hetki tehdä se, kuin täältä kohtalaisen kirpakkaasta Suomesta. Nimittäin salsaaminen Samuilla on hikistä hommaa ja nyt on sellainen fiilis, että hikoileminenkin olisi tervetullutta. Toi kesän lataaminen Suomessa on jäänyt varmaan jumiin?

Olin ottanut viime syksyn tavoitteeksi selvittää salsakuviot Samuilla ja näin sitten teinkin. Olen itse joitain vuosia tanssinut lähinnä kuubalaista salsaa (niin, sitäkin on montaa eri sorttia) Suomessa lähinnä tanssikoulu Baila Bailassa ja nalkkiinhan siihen jää. Se upea fiilis, kun rättipoikki väsyneenä raahaudut tanssitunnille ja ensimmäisen biisin jälkeen tunnet olevasi elämäsi kunnossa. Bailassa suurin osa opettajista on kuubalaisia, josta johtuen suuntaus itsellä on ollut hyvinkin kuubalainen. Mutta tyylejä on muitakin, kuten New York style ja LA style, ja niistä mä olen kyllä melko pihalla. Yllättävän paljon noi tyylit toisistaan eroavatkin, paitsi siis musiikillisesti.

Salsa, bachata ja esimerkiksi kizomba elävät ja voivat erittäin hyvin Samuilla. Joka viikko, välillä useammankin kerran viikossa on bileet, joissa käy erittäin hyvin porukkaa. Suurin osa on samoja tyyppejä, niitä jotka syystä tai toisesta asuvat saarella, mutta noissa tapahtumissa käy myös sellaisia, jotka ovat lomareissulla tai ennen asuneet saarella ja tulevat syystä tai toisesta uudestaan ja uudestaan... tuskin ehkä kuitenkaan pelkästään salsan takia.

Ainakin joka torstai porukka tapaa eri paikoissa. Syksyllä paikkana oli vielä Easy Bar Bangrakissa, mutta nyt paikka on tyhjä, joten tapaamisetkin ovat siirtyneet. Torstaisalsoissa on myös salsan ja bachatan opetusta ranskalaisen Patrickin johdolla (välillä myös muidenkin), joten ei todellakaan tarvitse olla ammattilainen osallistuakseen näihin kinkereihin. Torstain lisäksi on mm. Fisherman villagessa salsaa tarjolla perjantaisin, mutta käsittääkseni ei kuitenkaan joka perjantai. Sitten vielä pisteenä I:n päälle, myös vierailevia tanssinopettajia ympäri maailmaa käy pitämässä tiivareita saarella ja näissä tapahtumissa antamassa pieniä opetussessioita. Ehkäpä itsekin tulevan syksyn aikana saan otettua itseäni sen verran niskasta kiinni, että pääsen ottamaan jonkun uuden tanssin haltuun.

Oli muuten erittäin mukava todeta, että olet tanssijana sitten millä tasolla tahansa, niin olet aina tervetullut mukaan. Tanssijoiden taso kyllä yllätti positiivisesti ja näin naisena oli mukava huomata, että jos et jotain osannut (kuten en itse osaa juurikaan bachataa tai kizombaa), niin ne miehet kyllä opetti. Tai sitten vastaavasti ne naiset. Omaa paria et siis tarvitse, vaan yksinkin voi todellakin mennä. Mikä onkaan parempi tapa tutustua uusiin ihmisiin, kuin tanssi.

Paras tiedotuskanava Samuin salsatapahtumiin on facebook-ryhmä Dance Salsa! Ko Samui, jota seuraamalla pysyy kyllä kärryillä. Joten ei muuta kuin hikoilemaan!


Tanssikengät, mutta varvastossutkin käy erittäin hyvin
0
Back to Top