Eikö kaksi viikkoa riitä? Vuokraa asunto

Kun kaksi viikkoa ei riitä

Onko sullekin käynyt tai käymässä kuten meille kävi, että ruokahalu kasvoi syödessä? Kahden viikon lomareissuja kerran vuodessa vuosikaudet putkeen, jonka jälkeen kaksi viikkoa piteni ensin kolmeksi ja sitten neljäksi. Sitten laskeskelet, että ei ole mitään järkeä olla vaan muutamaa viikkoa, kun melkein samalla rahalla voi nautiskella vaikka pari kuukautta. Sillä tottahan se on, normielämä on täällä huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Lentoliput maksaa sen mitä maksaa, olet sitten kaksi viikkoa tai kolme kuukautta. Miksi ei sitten jäisi pidempään?

Maisemat Bangrakissa, josta vuokra-asuntoja löytyy kivasti
Kyllä näissä maisemissa kelpaa.

Niinpä. Sen sijaan että vaihdat kerran vuodessa tehdyt lomareissut kahteen kertaan vuodessa, voisitkin ehkä mahdollisuuksien mukaan vaihtaa yhteen pidempään ja säästäisit sen toisen reissun lentolippujen hinnan kokonaan. Sillä summalla hitusen vaatimattomammassa kämpässä viihtyvä elää täällä vaikka kuukauden, ellei enemmänkin. Varsinkin jos on mahdollisuus vuokrata se Suomikoti siksi ajaksi pois, kun etsii itseään näiltä hiekkarannoilta pina colada kädessä. Ei yhtään hullumpi ajatus, vai mitä?

Jos kaiken kipunoinnin ja pähkäilyn jälkeen päädyt siihen, että lähdet venyttämään yhden loman vaikka kolmen kuukauden mittaiseksi, niin onnittelut täältä. Teit juuri loistavan valinnan! Kannattaa ehdottomasti kokeilla siipiään, sillä takaisin pääsee aina vaikka kesken leikin, jos siltä tuntuu. Mutta et voi tietää, ellet lähde menemään. Lapsetkaan ei ole este, sillä ainakaan toistaiseksi Suomessa ei ole koulupakkoa, on vain oppivelvollisuus. Ja kokemuksesta osaan sanoa, että koulu antaa kyllä kolmeksikin kuukaudeksi läksyjä matkaan, joita voi sitten juniorin kanssa varjon alla rantatuolissa ratkoa. Omalta kohdaltani voin sanoa, että sellainen näkövinkkeli koulunkäyntiin avaa kyllä lapsen silmät näkemään muitakin vaihtoehtoja tiettyjen raamien sisällä toimimisen sijaan. Se itsessään on jo kovin tärkeätä, sillä maailma muuttuu. Koko ajan.

Henna tattoo Thailand
Läksyjen teon ohessa voi ottaa vaikka hennatatuoinnin

Thaimaa
Läksyjen tekomaisemaa Choengmonin rannalla

kelpo maisemat

Vuokra-asunto Samuilta

Ja kun se päätös pidemmälle 'lomalle' tai 'elämänharjoittelulle' Thaimaassa on tehty, niin hotelliin sitä matkakassaa ei tietenkään kannata upottaa. Pidempään oleiluun paras vaihtoehto olisi löytää vuokra-asunto, niin jää jotain sitten elämiseenkin. Suomesta käsin asunnon löytäminen on tietenkin haastavaa, sillä voin kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että kuvat harvoin vastaavat todellisuutta. Jos niitä kuvia nyt jostain sattuu edes löytämään. Google tietää toki paljon, mutta Facebook ja siellä olevat ryhmät vielä sitäkin enemmän. Ja jottei nyt syntyisi sen suurempia harhaluuloja, niin meidän kokemus riittää ainoastaan vuokra-asunnon etsimiseen ja löytämiseen Samuilta. Muualta ei olla niitä koskaan etsittykään, sillä me ollaan aina haluttu vain tänne.

Yksi vuokraukseen keskittynyt erittäin varteenotettava FB-ryhmä on Samui House Sell & Rent, josta kannattaa vaikka lähteä liikkeelle. Aina voi olla yhteydessä asunnontarjoajiin jo ennakkoon, vaikka en suosittelekaan vuokraamaan mitään näkemättä. Mutta on hyvä olla muutamia vaihtoehtoja valmiina, kun astuu Samuin kentällä ulos koneesta. Ensimmäisiksi öiksi kannattaa silti ottaa joko halpa hotelli tai sitten Airbnb:n kautta vaikka viikoksi joku asunto. Kun pahin matkaväsymys on nukuttu pois, voikin sitten aloittaa niitten ennakkoon valittujen talojen läpikäymisen ja sopia vuokraajien kanssa tapaamiset. Samuilla on myös paljon pieniä kujia vuokrattavine taloineen, joista kukaan ei ilmoittele missään. Kannattaa siis myös ajella ympäriinsä itseään miellyttävillä paikoilla ja napata talojen edustalla olevista kylteistä puhelinnumerot talteen. Niin ne halvimmat ja herkullisimmat löytyvät.


Koh Samui
Rantatalo vuokralle? Voisi olla aika hienoo

Meidän residenssiä

Asuntoagentti hommissa

Eräs ystäväpariskunta on tulossa joulukuun alussa tänne 'elämänharjoitteluun' kolmeksi kuukaudeksi ja täällä lähti 'asuntoagentit' hommiin. Meillä on toki jo jonkin verran sekä paikallisia että ulkomaalaisia tuttuja joilla on vuokrattavia taloja, joten lähdettiin kartoittamaan tarjonta turvallisista vuokranantajista. Sekaan mahtui myös tuntemattomampia 'rotanloukkoja' ja 'helmiä', joten kyllä siinä kämppää metsästäessä tovi jos toinenkin vierähti. 

Usein ihmiset mielikuvittelevat toiveasuntonsa Chawengille kävelymatkan päähän kaikesta oleellisesta, mutta se vaan on melkein mahdoton yhtälö. Kyllä Chawengin rantakadun ympäristö on lähes poikkeuksetta varattu monikansallisille hotelleille ja ne mukavammat ja halvemmat vuokra-asunnot sijoittuvat vähän sivummalle. Kysymys ei kuitenkaan ole kuin muutamasta 'mopominuutista' pois ytimestä, joten sen ei pitäisi olla aivan mahdoton kynnys. Vai mitä sanoisit esimerkiksi 200 euroa kuukaudessa maksavasta pienestä kahden huoneen omakotitalosta omalla pihalla? 

Me löydettiin meidän ystäville sitten muutaman mutkan kautta erittäin hyvä penthouse merinäköalalla ja uima-altailla. Vuokra on vähän korkeampi (n. 600€/kk), mutta niin on 60:n neliön kämppäkin viimeisen päälle. Löytyy tennis-, ja koripallokenttää, punttisalia ja pientä ruokakauppaakin. Eikä rannallekaan ole kuin kivenheitto. Kyllä siinä kelpaa aloittaa Samuille integroituminen.

Haaveiletko sinä pidemmästä irtiotosta Thaimaassa?

Täällä on myös kerrostalo niitä kaipaaville

Mikä ettei, vai mitä?
2
Back to Top