Kirppikset Salo, Kaarina ja Kemiönsaari

Kun muuttaa riittävän useasti - ja aloittaa kaiken aina alusta, phuuh - on kirppisharrastuksesta todellista hyötyä. Meidän lähihistoriasta en nimittäin muista, milloin viimeksi oltaisiin ostettu jotain aivan  bränikkää.

Kun ennen Kemiönsaareen siirtymistä myytiin Samuilla ehkä sadannen kerran koko maallinen omaisuus, ei meillä käytännössä ollut mitään, millä aloittaa elämä täällä. Ei sänkyjä, ei kattiloita, ei vaatteita (hippimekkoja ja varvastossuja ei lasketa), eikä juuri muutakaan. Oli vain kylmä ja tuntematon tölli peltojen keskellä, joka sekin oli hankittu näkemättä.

Tavaraa on siis jouduttu haalimaan ja pieni omaisuushan siinä olisi mennyt, mikäli hankinnat olisi tehty oikeista kaupoista ja oikeilla hinnoilla. Mutta kun on valmis vähän kiertelemään, eikä tarvitse tuliterää ja merkkikamaa, säästö on oikeasti valtava.

Onneksi meidän perheessä jopa penskat on tottuneita kirppiskävijöitä, säästyy sievoinen summa silläkin suunnalla. Juniori harrastaa kirppiksiä jo ihan bisnesmielessä - ostaa halvalla ja myy kalliimmalla. Se perehtyy brändeihin, metsästää niitä maltilla ja nappaa kun kohdille sattuu. Good boy.

Ja kyllä mekin, jos ollaan reissussa jossain päin Suomea, käväistään aina paikallisissa kirppiksissä, kunhan aikaa vain on.

Kesähuoneen hauska kirppispöytä

Pitkäksi venähtänyt juniori kirppismuodissa

Salon Ekocenter ja Radiokirppis

Toisin kuin meidän lemppari Taalintehtaan Ekocenter, Salon Ekocenter (Hämeentie 35) ei herättänyt ihastuksen huokauksia. Salon centeri on aikalailla peruskierrätyskeskus, jossa ainakin viimeksi käydessäni huonekalut oli huonokuntoisia ja ylihinnoiteltuja verrattuna sisarukseensa Taalintehtaalla, joka on ennen kaikkea ihastuttavan persoonallinen.

Salossa oli siis kierrätyskeskuskamaa huonekaluista astioihin ja matoista muihin kankaisiin, sekä muuta kodin sälää vaatteet mukaan lukien, joita ei tosin paljoa ollut. Meidän mukaan sieltä tarttui ainoastaan kiikarit, jotka sitten kotioloissa osoittautuivat täysin romuiksi.

Salon keskustassa sijaitseva Salon Radiokirppis on lähinnä vaatekirpputori, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Salon Radiokirppis on kovasti kehuttu, ja se riitti syyksi visiitille, vaikka eksyinkin sinne vahingossa etsittyäni jotain aivan muuta. Moniin muihin kirppareihin verrattuna, Radiokirppis on erittäin miellyttävä kivoine myyntilooseineen, joissa tavarat oli helposti räpellettävissä. Ja kahvilakin löytyy nälkäisille.

Hyväkuntoisia vaatteita (myös uusia) löytyi todella paljon, ja itselleni tarttui matkaan yksi ulkoilutakki ja toinen talvitakki, yhteensä 11 euroa. Lisäksi nappasin kainaloon riemunkirjavan ponchon kylminä iltoina lämmittämään, sekä yhden kevyen neuleen. Neljä ostosta ihan vaan itselleni on tosi paljon, yleensä en löydä itselleni mitään. Vahva suositus, mikäli Salossa kuljeskelette. Kirppis löytyy osoitteesta Helsingintie 22 ja se on heinäkuuta lukuunottamatta auki joka päivä. Heinäkuussa sunnuntait on suljettu.

Salon Radiokirppis

Kaarinan Ykköstien kirpputori

Tästä kirpparista tykkään hitosti, enkä vähiten paikkaa pyörittävän mieshenkilön takia. Kaveri on ehkä Turkista kotoisin, mutta ollut kirpparin henkenä jo ainakin muutaman vuoden. Valloittava ja niin huumorintajuinen kaveri, etten koskaan pääse nauramatta paikasta ulos.

Myös tämä Kaarinan Ykköstien kirppis on lähinnä vaate/rompetori, vaikka kirpparin yläkerrassa onkin mukamas jotain huonekaluja myynnissä. Oikeasti yläkerta on lähinnä läjä romua sikin sokin, ja se olisi ehkä parempi vaan siivota kokonaan pois, ellei siihen panostamiseen riitä mielenkiintoa. Suomalaista keramiikkaakin on keräilijöille mukavasti tarjolla.

Kun me silloin reilu kaksi vuotta sitten vuokrattiin merenrantamökki Paraisilta, myytiin ennen Samuille paluuta viimeinenkin ripe Suomen pään omaisuudesta juurikin tällä kirppiksellä. Se on jotenkin niin hauska sattuma, että nyt sitten ostellaan tarpeellista tavaraa juurikin samasta paikasta, jossa viimeksi luovuttiin lopuistakin.

Kiva mesta kahviloineen ja monia löytöjä on täältäkin tehty. Varsinkin meidän juniori tekee paljon halpoja löytöjä täältä, joita eteenpäin myymällä kartuttaa itselleen vähän hömpöttelyrahaa.

Kaarinan ykköstien kirppis on avoinna joka päivä ja löytyy osoitteesta Kuskinkatu 5.

Emalikulho, kirppislöytö sekin

Taalintehtaan ekocenterin hauska tuolipöytä

Kemiönsaaren kirppis (Kimito Loppis)

Pieni mutta pippurinen Kemiönsaaren kirppis oli paikallisellekin (ÖHÖM ;) jotenkin vaikea löytää, sillä oikeastaan mikään rakennuksen ulkopuolella ei viitannut kirppikseen. Ei kylttejä, eikä mitään. Mutta navigaattorilla kun meni ja sitten uskaltautui ovesta sisään, löytyihän se.

Pieneen paikkaan oli kyllä saatu mahtumaan vaikka mitä urheiluvarusteista (niitä oli paljon) huonekaluihin. Vaatetarjonta tässä paikassa oli vaatimaton, mutta astioita, emännänkaappeja, räsymattoja, matonkuteita ja muuta maan ja taivaan väliltä löytyi. Meillekin löytyi rempan alla olevaan pieneen eteiseen sopiva räsymatto ja jouluvaloja meinasin ostaa myös, mutta vaan meinasin. Joudun ehkä käydä hakemassa ne lähipäivinä Pajbölen pimeitä iltoja piristämään.

Kemiön kirppis löytyy osoitteesta Vretantie 39 ja se on auki muina päivinä, paitsi maanantaisin ja sunnuntaisin. Kannattaahan tuollakin käydä, jos meidän naapurustossa pyörii.

Olisiko sulla vinkata meille jotain mainioita kirppareita?

Kemiön kirppiksen julkisivu

Tämän tuolin olisi kyllä voinut ostaa kotiin.

6
Back to Top