Hyvä Suomi!

Me ollaan oltu näissä rantojen siivoushommissa jo monen paikallisen ryhmän kanssa. Oma suosikkini näistä on ollut Clean The Beach Boot Camp ihan siksi, että talkoolaisia rääkätään 45 minuutin ilmaisella rantatreenillä ennen siivoukseen päästämistä. Siinä hommassa hiki valuu, eikä seuraavan päivän kävelystäkään meinaa tulla mitään. Olen epäilemättä hullu masokisti.

Puhumattakaan siitä ilmaisesta barbeque- lounaasta, jonka on useimmiten hoitanut Samui Disc Golfin Nigel. NIIIIN uskomattoman huikeeta grillipöperöä, että kuola alkoi valumaan tässä ihan vain muistellessa. Katso vaikka täältä.

Clean The Beach Boot Camp - Koh Samui on viime aikoina ollut siivousten suhteen kovin vaisuna, ja veikkaan sen johtuvan vastuuvetäjien kiireisestä elämästä, tai vastuuvetäjän puutteesta. Konseptin mukaan vetäjän tulisi kuitenkin olla edes jonkin sortin treenauksen ammattilainen.

Toivottavasti ryhmä herää henkiin jossain vaiheessa, niin päästään taas nauttimaan rantojen siivouksesta koko rahan edestä.

Tämän lisäksi me ollaan raivattu rantoja myös ystävämme Brentin perustaman Samui Clean- ryhmän mukana, joka on nykyään aika pitkälle fuusioitunut paikallisen Trash Heron kanssa. Ja hyvä niin, ihan turhaa ylläpitää monia pikkuruisia ryhmiä, mikäli voimat voi kerran yhdistää.

Trash Hero Koh Samui
Uskomatonta jälkeä saa näinkin pieni porukka parissa tunnissa aikaan.

Trash Hero Koh Samui

Trash Hero Koh Samui siivoaa säännöllisesti joka sunnuntai ympäri saarta, mutta tästä huolimatta raivattavaa rantapöpelikköä riittää. Samuin Trash Hero 'päällikön' pallilla istuu vaikutusvaltainen paikallinen nainen, ja ehkäpä juuri tästä syystä on mukaan saatu usein jopa armeijan ja muitten viranomaisten edustajia.

Mutta vaikka siivouksissa käy vapaaehtoista talkooporukkaa ihan kohtuudella, niin paljon suuremmallekin joukolle olisi käyttöä.

Eli mukaan vaan, mikäli tänne päin suuntaat lomille. Viikottaiset siivouskohteet selviävät Trash Heron FB-sivulta (linkki yllä).

Valitettavasti muovi merissä riittää.

Kesäaikaan vesi on pahimmillaan todella matalalla, mutta silloin on hyvä aika siivota.

Trash Hero Koh Samui, meitä on monta.

Hyvä Suomi!

Joka viikko me ei valitettavasti ehditä Trash Heron talkoisiin. Välillä ne pidetään liian kaukana, ja jos paikan päälle ajaminen vie tunnin ja toinen samanmoinen takaisin, jää meiltä talkoot väliin. Viime sunnuntaina siivouskohteena oli kuitenkin meidän koirien vakio uimaranta, ja vaikka me siivotaankin siellä omin päin kerran viikossa, oli pakko lähteä myös Trash Heron mukaan.

Viime sunnuntain keikka alkoi näin;

Tuntematon mies: 'Hello' where are you from?'

Me: 'From Finland, and you?'

Tuntematon mies: 'Suomesta'...

error error, yhteys pätkii...mitä se sanoi?

Ja katsos kyllä, kokonainen perhe reippaine pellavapäisine lapsineen, suomeksi vielä. Mutta koska keskustelu kääntyi täysin puskista tuttuun kieleen, piti aivojen hetki totutella yllättävään tilanteeseen. Totuttelun jälkeen puhetta kyllä riitti.

Ja näin meitä suomalaisia oli siivoustalkoissa yhteensä seitsemän. Hyvä me!

Hyvä Suomi, hyvä me!

Pienestä pitäen hyvällä asialla.

100 Degrees East Marine Team, Koh Samui

Monet lukijat on kyselleet hyvän sukelluskoulun perään Samuilla, mutta kun meidän porukka on sukellellut Phanganin tyyppien kanssa, ei Samuin kouluista ole ollut antaa kummoisia vinkkejä.

Paitsi että nyt on. Sukelluskoulu 100 Degrees East Marine Teamin miehistöä oli paikalla neljä raavasta ja leppoisaa kaveria, ja voin hyvin kuvitella että tämän kyseisen porukan kanssa ei tule olemaan tylsää. Vakuutuin täysin siitäkin, että minkä tahansa kokemuksen valitset, ei näitten tyyppien kanssa tarvitse olla huolissaan turvallisuudesta.

Mikäli siis haluat käydä sukelluskurssin Samuin lomallasi, lähteä muuten vain sukeltamaan/ snorklaamaan, tai miksei vaikka Ang Thong Marine Parkiin, kannattaa kääntää tämä kortti.

Meidät on ainakin kutsuttu heidän retkelleen mukaan, joten siitä varmasti juttua blogiin jossain vaiheessa.

Oletko sinä jo käynyt Trash Heron rantatalkoissa?

100 Degrees East Marine Teamin porukkaa. Oikealla Uusi-Seelantilainen sukellusopas Ben

Samaa sukelluskouluporukkaa.

Muovia ja pulloa riittää.

Näissä maisemissa siivottiin tällä kertaa.

2
Back to Top