Vieraskynäilijä Tomppa: Hong Kong Disneyland- seikkailu

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, niin samana päivänä kun me tyttäret vietimme hemmotteluhetkiä prinsessahoidoissa, perheemme urokset pakkasivat lapset autoon ja lähtivät nauttimaan seikkailusta Disneylandissa. Tässä Tompan tarinaa siitä retkestä, olkaa hyvät:

Hong Kong Disneyland- seikkailu

Hong Kongin reissullamme ei montaa asiaa oltu sovittu ennakkoon, mutta Disneylandiin oli päästävä. Sehän sopi minulle hyvin, koska itse pidän huvipuistoista. Lauantai aamuna Aksu-pojalla oli ensin fudistreenit komealla Football Clubilla, minne suuntasimme Heidin kanssa puolen päivän korvilla. Tarkoituksena oli syödä kevyt lounas klubilla ja sen jälkeen ukko-porukassa täräyttää nokka kohti Disneylandia rouvien suunnatessa jonnekin shoppailemaan ja 'hoitoihin'.

Football Clubilla älylaitteet oli kielletty, ihan loistavaa!

Lounaan jälkeen lähdettiin sitten Aksun, Miskan ja Karin kanssa kohti Disneylandia. Hong Kongin ruuhkaisat kadut eivät haitanneet tunnelmaa lainkaan ajellessamme rauhallisesti avo-bemarilla auringonpaisteessa pilvenpiirtäjien lomassa. Itse asiassa tämä erikoisen mukava 'sightseeing' jo itsessään oli aivan loistava tapa viettää lauantai-päivää ja pääsimmekin kivuttomasti kolmen vartin ajamisella Disneylandin porteille. Todettakoon tässä kohtaa, että paikan päälle pääsee myös julkisilla hienosti, eli kannattaa tutkia vaihtoehtoisia reittejä oman tarpeen mukaan. Disneylandin alueella on myös huimia hotelleja, eli majoittuminen paikan päälläkin saattaa olla hyvä vaihtoehto.Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland sijaitsee Penny's Baylla Lantaun saarella vajaan tunnin ajomatkan päässä Hong Kongin ytimestä. Huvipuiston avajaisia vietettiin syyskuussa 2005, minkä jälkeen se on noussut pienistä alkuvaikeuksista huolimatta maailman 13. suosituimmaksi puistoksi. Huvipuisto on laajentunut vuosien saatossa ja tänä päivänä sieltä löytyy seuraavat omat 'teema-alueet':

  • Pääkatu/ Main Street      
Oikein viehättävän 1900-luvun taitteen henkeen rakennettu amerikkalaiskylä, mistä löytyy jos jonkinlaista herkkua, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä.
 

Näyttävän näköistä
  •  Adventureland
Mitäpä olisi huvipuisto ilman Tarzania? No, täältä läytyy Tarzan aiheisia seikkailuratoja, viidakon läpi kulkeva jokilaiva sekä ihastuttava Lion King -show.

  • Fantasyland
Prinsessa Ruususen koti, samoin Nalle Puh, Dumbo sekä Tuhkimo löytyvät täältä. Toimii takuuvarmasti nuoremmille ja erityisesti tytöille.

  • Tomorrowland
Tämä teema-alue palveli meidän ryhmää valtaosan lauantaipäivästä. Star Wars, Iron Man, Buzz Lightyear, mitä sitä pojat voi muuta toivoa. Itse asiassa Iron Man -osasto oltiin avattu vastikään tämän vuoden tammikuussa.
Iron Man  • Toy Story Land
Nimensä mukaisesti täältä voi löytää Toy Story -elokuvien hahmoja sekä seikkailuja. Mukana on esimerkiksi Slinky Dog Dash -vuoristorata sekä Green Army Men Parachute -laite.

  • Grizzly Gulch
Kullankaivajien aarremaa - täältä löytyi erinomaisen viihdyttävä Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars -vuoristorata.

  •  Mystic Point
Nimensä mukaisesti kaikkea mystistä. Teemana on 1900-luvun alkuun sijoittuva tarina Englantilaisen herrasmiehen Henry Mysticin seikkailuista ja kartanosta Papua Uudessa-Guineassa.

Hong Kongin Disneylandilla on suunnitelmissa avata Frozen Land vuonna 2020, sekä Marvel alue vuoteen 2023 mennessä. Itseasiassa tällä hetkellä Tomorrowlandista löytyvä Iron Man Experience on ensimmäinen seikkailurata tulevalla Marvel alueella.

Mitä mieltä puistosta?

Huh, sen verran on valtava alue jo nyt kyseessä, että eihän siinä riitä yksi päivä millään. Ihmisiä oli kuitenkin jatkuvasti liikaa, eli aktiviteetteihin joutui poikkeuksetta jonottamaan vähintään puoli tuntia. Siihen päälle kävelymatkat eri alueitten välillä, hattaran syönnit, vessassa käynnit sekä pikku välipalat ja kas - niinhän se ilta alkoi jo hämärtämään.

Käytännössä meidän porukka vietti aikaa Tomorrowlandissa sekä tovin verran Grizzly Gulchissa. Halusimme kokeilla Toy Story Landin laskuvarjomasiinaa, mutta jonotusaika oli liki tunnin, joten skippasimme sen. Vaikka emme ehtineet läheskään kaikkiin paikkoihin emmekä edes niihin muutamaan härveliin, jotka olivat toivelistalla, niin kokonaisuutena päivä oli erittäin onnistunut. Disneyland tarjosi meille upean elämyksen, kamalan paljon ihmisiä, hienoja seikkailuja sekä unohtumattoman ajelun avoautolla päivänpaisteessa pelipaikoille, sekä takaisin ytimeen illan laskeutuessa. Ehdottomasti siis upea retki!

Hong Kong Disneyland, huvipuiston hinnat:

Lapset (3-11v)           419HKD (n. 51€)
Yleisliput (12-64v)    589HKD (n. 72€)
Seniorit (65+ v)         100HKD (n. 13€)

Jaa tähän oma tarinasi huimasta huvipuistokokemuksestasi!

Tomppa

Ja hieman Star Warsia0
Back to Top