Rakkaudesta vanhoihin ikkunoihin

 

 

Tammikuun puolen välin paikkeilla, lähes kolmen vuoden jälkeen, meidän piti päästä viimein palaamaan Samuille. Universumi päätti kuitenkin toisin, ja me jäätiin kuin nallit kallioille. Korona ilman koronaa otti rankasti aivoon (varmaan arvaattekin), mutta me päätettiin vielä kuitenkin yrittää (jos rehellisiä ollaan, luovuttaminen kävi kyllä vahvasti mielessä).


Onneksi yritettiin, sillä viimein tammikuun lopussa päästiin viemään koirat Mortinmäen mukavaan koirahotelliin ja ottamaan suunta kohti Helsinki-Vantaata. Kaikki se odotus, testeissä ravaaminen, tukku euroja ja älytön viranomaisrumba palkittiin pettymysten kautta viimeinkin - saakeli miten sitä oltiinkaan odotettu. 


Tuohon menetetyn ja toteutuneen reissun väliin jäi kaksi viikkoa. Kun totaalista raivoa ja patoutunutta energiaa oli ilmassa enemmän kuin tarpeeksi, oli parempi suunnata se kaikki v*tutus johonkin järkevään. Kuten esimerkiksi siihen ikkunaprojektiin, jonka aloitin jo maaliskuussa 2021. 


Heh, parempi myöhään kuin ei olleenkaan, eikö vain?

 

Kyllähän v*tutukseen pari siideriäkin upposi ;)

Paraisten purkutalosta 100 vuotias ikkuna.

Virheitä ei korjattu, vaan korostettiin.


Ikkunakaappi 100 -vuotiaista ikkunoista


Paitsi että mä olen hurahtanut vanhoihin ikkunoihin, olen myös seonnut kalkkimaaleista ja niitten tuomista rajattomista mahdollisuuksista. Se jälki mitä kalkkimaaleilla voikaan saada aikaiseksi, tuo väkisinkin mieleen Balin. Balilainen tyyli sisustuksessa on kuten ehkä tiedätte, aika boheemia. Se on rantaan huuhtoutuneita puita, turkoosia, valkoista, fuxiaa, kirkasta keltaista, bambua, tupsuja sun muuta. Ennen kaikkea, se on beach house. Ja sellaisen mä olen aina halunnut.


Sitten kun haluaa yhdistää Balin, vanhat ikkunat ja kalkkimaalin aivan omantyylisine väreineen, voi syntyä vaikka mitä, kuten esimerkiksi lasikaappi kaikelle sille kristallille, mitä meidänkin frendit on tähän tölliin kantaneet. Vaikka kuinka yritettiin olla minimalisteja, toisilla on liikaa tavaraa ja se näemmä päätyy meille😂.


Ja sille tavaralle täytyi rakentaa koti. Kuten vaikka tällainen:


Ps. Nämä ikkunat (ja moni muukin) ovat siitä purkutalosta Paraisilla, johon me yksinoikeudella päästiin tyhjennysreissulle.


Muutamalla eri värillä kalkkimaaleja saa hienoja vivahteita aikaiseksi.

Karismaattisia skrubuja ja virheitä...

ikkunoille runkoa...

vähän vaiheessa vielä...

aivan täydellinen värisotku, vähän vahingossakin.

Nyt on kristalleille koti<3


2
Back to Top