Elämää varvastossuissa - Samuin rannat osa 1

Sehän se on, yksi monista syistä minkä takia täällä ollaan; ei tarvitse käyttää sukkia koskaan. Joka päivälle voi olla vaikka eriväriset-, ja malliset varvastossut, joita saa täältä parilla eurolla ja that´s it. Otin jopa kahdet tanssikengät mukanani Samuille, mutta niin vaan on tullut jorattua salsabileetkin varvastossut jalassa ja ihan riittävän hyvin on mennyt.

Asiasta kolmanteentoista, mietin tänään aiheita joista kirjoittaa ja oli jonkinlainen blokki päällä, eikä mitään meinannut irrota. Mulla on "ideavarasto", mutta jotain tänään puuttui. Jostain puuttui kuvia, toisesta faktaa ja kolmannesta jotain muuta. Ajattelin siis kertoa jotain Samuin rannoista, joita nimittäin on, saarella kun ollaan.

Samuillahan on trooppisen lämmin ja kostea ilmasto läpi vuoden ja rantaelämä "rikasta", jos näin voi sanoa. Eiköhän valtaosa lomailijoistakin tule Samuille nimenomaan viettämään rantaelämää, kun ei täällä niitä nähtävyyksiä muutamaa lukuunottamatta juurikaan ole.

Mutta rannoissa täällä riittää valinnanvaraa. Jokainen meistä tietenkin valitsee rannat omien intressiensä mukaan; toiset tykkää bailata ja toiset lepuuttaa hermojaan rauhassa kaukana muista ihmisistä ja jytkeestä. Valitsin listalleni toistaiseksi joitain itseäni miellyttäviä rantoja lähinnä saaren itärannikolta ja siitä pohjoiseen päin. Itse en nimittäin välitä maata rannalla kylki kyljessä jonkun tuntemattoman kanssa, vaan kaipaan ympärilleni tilaa, vaikkei rannan täysin autiokaan tarvitse olla.

Chaweng beach

Vaikka lähes joka paikassa Chaweng rantana haukutaankin, niin mulle se on ehdoton ykkönen. Ja koska se on mulle rantana ykkönen, niin se on tullut myös tutuimmaksi ja avaan sitä hieman muita rantoja enemmän. Olkoon tämä rantapostaus vaikka kaksiosainen, tänään Chaweng ja perään sitten muut beachit.

Tähän viiden kilsan mittaiseen rantaan mahtuu muutama poukama ja monta eri profiilia. Jos menet Ark Barin lähelle suurin piirtein rannan keskiosaan, niin bileet on huikeat eikä nukkua välttämättä tarvitse. Sopii taatusti parikymppisille hipstereille ja partyihmisille , mutta lenkkeilyä lukuunottamatta itse kierrän sen kohdan kaukaa. Ranta on siitäkin kohtaa hieno, ei uimiseen ehkä paras pienen riutan ja jokusen kiven takia, mutta kaunis silti. Bileet siellä tosin alkaa jo iltapäivästä, joten nokosista ei siinä kohtaa tarvitse haaveilla.

Chawengin toinen pääty saaren pohjoisosan suuntaan taas on mukavan rauhallinen. Jos googlaa esimerkiksi Chaba Cabana beach resort, niin pääsee lähelle kohtaa jota tarkoitan. Rantaosuus on hyvin matala, mutta muuten loistava ja kaunis kuin mikä. Ihan ykkönen pienten lasten kanssa liikkuville; ei kiviä, ei aaltoja, oikeastaan ei tuulenvirettäkään. Mutta laskuveden aikaan, ja ainakin nyt tätä kirjoittaessani kesäkuun alussa, aika pitkälle saa kahlata jos mielii uimaan tai muuten vaan edes vähän viileään veteen huljuttelemaan. Mutta asumisen kannalta tämä pääty Chawengia on loistavan rauhallinen. Riittävän kaukana humusta, mutta kuitenkin tarpeeksi lähellä, jos kuitenkin haluaa niitä ihmettelemään.

Toinen pääty Chawengia, jossa sijaitsee esimerkiksi Seascape Beach resort, on taas paljon syvempi ranta uimiseen. Ihan kiva sekin, mutta valitettavan usein tuulee sen verran paljon, ettei punaisten lippujen takia tarvitse edes uida. Ranta on myös mukavan syvä, mutta esimerkiksi lasten kanssa haastava virtausten ja tuulen takia. Ei tästä ole pitkäkään aika, kun ystäväpariskuntamme valitettavasti joutui todistamaan yhden turistin hukkumisen. Eli kyllä ne varoitukset vaan kannattaa ottaa tosissaan ja selvittää esimerkiksi, mikä on paras tapa päästä virtauksista pois, jos niihin jostain syystä joutuu. Tällä kohtaa rantaa on kyllä ihan kyltitkin virtauksista selviämiseen. Majoittumisen kannalta tämä kohta on ihan kelpo, rauhallinen, mutta silti lähellä shoppailupaikkoja ja ravintolaelämää.

Paras kohta Chawengia uimisen kannalta on Tradewinds by Lawanan kohta, kaunis sekin kuin mikä. Siis hiekkahan on hienoa ja valkoista koko rannan pituudelta, mutta tämä kohta rantaa on esimerkiksi uimiseen aika huippu; ei liian matalaa, eikä liian tyyntä. Ei kiven kiveä eikä korallia missään, mukavia aaltoja ja aina siellä käydessäni kristallin kirkas vesi. Mukava poikkeus myös ainakin näin laskuvesien aikaan kun voi lähes kuvitella veden olevan ehkä vähän viileätä. Ja asumiseen tämäkin spotti on erittäin hyvä.

Chawengin rantakatu on siis kilometrejä pitkä ja täynnä kauppoja, ravintoloita, walking streetejä, tapahtumia sekä markkinoita. Ja onhan meillä täällä nykyään ihan kansainvälisen tason ostoskeskuskin Central Festival, jonka valmistumista itse vähän jännitin. Se olisi helposti voinut pilata koko atmosfäärin, mutta hyvä siitä tuli ja sille "aidon" tavaran ystävälle tämä on se paikka, mistä ostaa. Ja hei muuten, Chaweng on lenkkeilyyn oikein mainio paikka, kuten kuvista näkyy.

Chaweng Noi

Chaweng Noi (noi tarkoittaa pientä) taas on kokonaan oma poukamansa nimestään huolimatta. Huomattavasti pienempi ja rauhallisempi ranta varsinaiseen Chaweng beachiin verrattuna, hiekan kuitenkin ollessa aivan yhtä vaaleata ja silkkisen pehmeää. Merenkäynti on kuitenkin usein kovempaa ja rantakin isoa siskoaan syvempi.

Chaweng Noi on hyvä valinta rauhaa rakastaville, sillä se on riittävän lähellä, mikäli menojalkaa alkaa vipattamaan.


Chaweng


Chaweng iltapäivällä


Auringonlaskun aikaan Chawengilla


Tradewinds Chaweng


Chaweng laskuveden aikaan

Ei kommentteja

Back to Top