Pelastetaan huojuvat tönöt

Tilanne on sellainen, että olen ahminut ilta toisensa jälkeen blogeja, joissa pelastetaan huojuvia tönöjä.

Oikeasti ne tyypit pelastaa tietenkin vanhoja taloja, mutta tämä olkoon nyt työnimenä meidän Suomen sivujuonelle. Meidän rahat kun riittää (toivottavasti) juurikin siihen perustuksillaan huojuvaan tönöön.

Jos me sellainen löydetään. Tai löydetäänhän me, kun on kerran pakko. Ja kun tiputetaan rima riittävän alas.

Nyt siis kaikki joukolla tarjoamaan meille niitä tontteja, jossa tönön voi vähintään mielikuvitella olevan pystyssä. Edes huojuen.

Katsoshan, me tullaan niin lyömään rahoiksi sillä tönöllä. (Tässä kohtaa kylläkin useimmat meidät tuntevista yrittää olla nauramatta ääneen. Ja totta puhuen, aika paljon itseäkin huvittaa).

Kuva: Vuokko Laiho
Kuva: Etuovi.com

Olen jo pitkään seurannut myös Piccolo Salvo -blogia. Piccolo Salvossa suomalainen pariskunta (ehkä yhtä hulluja kuin mekin) pelastaa Fallossa vanhaa tilaa, ja mä olen tavattoman inspiroitunut.

Niin inspiroitunut, että vaikka meillä perstaskut pursuaisi seteleitä, valitsisin todennäköisesti mieluummin haasteen. Sen perustuksillaan huojuvan tönön.

Sillä mites sitten eläisi, jos ei olisi haasteita?

Todennäköisesti näitten palmujen alla elämään rakastuneille pelkästään Suomeen lähdössä on riittävästi haastetta, mutta eihän sitä luonnolleen mitään mahda. Aina pitää olla sen verran vatsanväänteitä, että unet jää lyhyeksi ja lompsa huutaa hoosiannaa.

Joten varautukaa siihen, että kun Thaimaanrannan maalarit rantautuu Suomeen - ties mihin päin - pääsette ehkä seuraamaan älyvapainta talon pelastusoperaatiota, mitä olette koskaan nähneet.

Kuva: Temola.fi

Syrjähypylle nimi

Tämä meidän Suomen syrjähyppy tulee tarvitsemaan arvoisensa kategorian blogiin, johon pyydänkin nyt teiltä apua.

Mikä sinun mielestäsi olisi sopiva kategorianimi Thaimaanrannan maalareitten Suomi -sivujuonelle?

Nimiä voisi ideoida vaikka seuraavilla spekseillä:

 • Tönö on halpa, sillä rahaa ei ole.
 • Tönö on 100-vuotias vanhus, sillä vanhat talot, niissä on sitä 'sielua'. 
 • Ruutuikkunat tietenkin, sillä kuka nyt ei sellaisten raoista haluaisi tirkistellä salaattia syöviä peuroja, ja hangessa hyppiviä jänöjä. Hankia en kylläkään kaipaa.
 • Ympäröivä vanha ja villiintynyt puutarha on syönyt tönön, ja viidakon kukkaan puhkeamista seurataan ihastuksesta syvästi huokaillen. (Viidakko on jäänyt meihin, ei siitä pääse mihinkään).
 • Tönön kaverina on pari huojuvaa ystävää, jotka myös kaipaavat pelastajaa. 
 • Tönössä on lautalattia ja tietty hirsiseinät. Jos ei näkyvillä, niin kohta on.
 • Tönön sijainnista ei valitettavasti ole vielä tietoa. Aarrekarttaan on merkattuna Varsinais-Suomi, mutta se voi piilotella myös Mäntyharjun suunnalla, jossa minä olen lapsuuteni kesät viettänyt. Ja kun tarkemmin ajattelee, voi se piileskellä melkein missä vain.

Joten ystäväni, olisiko sinulla ideaa millä nimellä Suomen sivujuonesta kohta kirjoitellaan?

Kuva: Pxhere

5 kommenttia

 1. miälenkiintoista,tulen seuraamaan innolla blokia. itseki JOS joutuu pakosta suameen viel lähteen noiren viisumi sähellysten immigration puolelta osalta niin olis hyvä jos jossain päin löytyis itellekin joku tontti johon ensin hätävarana teltta sit vcaikka lappalaisten tyyliin laavu vai kota mikä lie talven yli ehkä, ja sit jos eläke viel piisaa kalliis suames ni merikontti tai 2 ja ne asunnoiksi halvempaa kuin tönön korjailu ite laskeskellut siis jos ens vuanna on pakko poistua maasta kun nua tulot ei riitä enää viisumiin millään konstilla enää. puutyöt ja metallityöt kyllä onnistuu omin voimin sit että tontti kun vuokralle löytyis ni kyllähän siinä hätämajoituksen ja pidempäänkin youtube tiny house tyyliin elelis sitten oon katellu niitä tiny house videoitqa ja tykästyin kyllä kertakaikkisesti parempihan se niissä on kuin isoissa tönöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Matti, että pysyt matkassa! Paljon on tosiaan ollut nyt kirjoituksia näistä kiristyneistä viisumikriteereistä, ja varmasti aika monella ei kriteerit täyty. Itse asiassa, mitä näitä paikallisia palstoja seuraa, niin varsinkin moni eläkeläinen joutuu Thaimaasta lähtemään. Eikä pelkästään suomalaiset, vaan myös muun maalaiset. Kyllähän Suomessakin eläkkeet tavallisella ihmisellä on niin pienet, etteivät ne Thaimaahan enää riitä. Se on kyllä surullista, kun moni on kuitenkin rakentanut elämänsä tänne. Mä tulen vielä kirjoittamaan näistä kiristyneistä kuvioista, kunhan vaan kerkiän.

   Mutta samoilla linjoilla ollaan sun kanssa, että vähempikin kelpaa. Me ajateltiin itseasiassa lähteä kiertelemään Eurooppaa matkailuautossa asuen, kunhan juniori on valmis tiettyyn itsenäisyyteen. Ei me mitään taloja elämiseen tarvita, mutta jos Suomesta löytyisi sellainen remontoitava kohde, niin olisi edes yksi turvapaikka maailmassa.

   Ja me tykätään että on tekemistä :)

   Suomessakin taitaa muuten jo olla noita Tinyhouseja myynnissä?

   Poista
 2. Matti Virta Multa löytyy tonttia Vantaalta johon voi laitella mitä vaan ja ulkosauna pienelllä rempalla kuntoon tarjosin myös Heidille ja Tompalle kyseistä paikkaa joten tietoni saa heiltä! (jos ovat tuttujasi) tai lisätietoja Fasebookista yv:nä Antti Saari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta meitä on porukkaa jonossa siellä Vantaan tontilla ;).

   Kiitos Jölli tarjouksesta, me todennäköisesti vielä tartutaan siihen ainakin alkuun. Mutta palataan tähän meidän kesken.

   Kiitos Jölli<3

   Poista

Back to Top