Autokaupoilla

Kun tällä viidakkotiellä on jo kaksi kertaa vetänyt komeat lipat mopolla (kirjoitin siitä täällä), alkaa tekemään autoa mieli. Varsinkin nyt, kun sateet ovat vieneet viimeisetkin hiekanjyvät tieltä ja jättänyt jäljelle vain vieriviä kivenmurikoita. Kotitien viimeisen kilometrin valottomuus ei auta asiaa yhtään. Mutta vaikka tie olisikin tip top, pelkäisin tätä pimeyttä. Ei hotsita ei.

Tahdon siis auton. Mieluiten pick upin. Sellaisen lavallisen kulkupelin, jolla voi kruisailla koirien kanssa myös biitsille. Ennen me hoidettiin sekin mopoilla, mutta silloin koiria olikin vain kaksi.

Katsokaa nyt näitä meidän apureita! Vasemmalla Panom, sitten Rockin oppipoika, autokauppias ja Rock. Vähänkö meillä on hieno autonostojengi!

Samuin autokanta

Täällä paikallisten hökkeleittenkin pihalla seisoo tuliterä ja helvetin kallis pick up, sellainen josta me voidaan haaveilla. Näitä tuliteriä ja upeita autoja saa kyllä halvemmalla kuin Suomesta, mutta jos pankkitilillä ei ole liikaa ylimääräistä, menee homma jo huomattavasti hankalammaksi.

Kun meille sopivista käytetyistä huudetaan aivan älyttömiä summia, ei auto helpolla löydy. Muttei senkään takia viitsisi ostaa uutta, tai vastaavasti ostaa vanha naurettavalla summalla. Hullu toki saa olla, mutta tyhmä ei mielellään.

Samuin autokanta on kovin uusi, siksi käytettyjä ei meinaa löytyä kirveelläkään. Ja jos löytyy, niin auto josta Suomessa maksaisit korkeintaan tonnin, irtoaa täällä ehkä kolmella tonnilla. Ja hyvällä tuurilla pysyy kasassa seuraavaan kuukauteen.

 Siinä tonnin auto. Mulle saisi maksaa tonnin että ajaisin tolla ;)

Autoliikkeet

Voi jumaliste sentään! Vai ostaisitko itse hampaattomalta ja leveästi hymyilevältä varvastossuhiipparilta homeelta haisevan, yli 20 vuotta vanhan ja pikkuisen eri värisillä maaleilla fiksatun jeepin muutamalla tonnilla? Auton, jonka sisätiloista hajusta päätellen löytyy joku raato muutaman vuoden roskista puhumattakaan.

Siis eikö myyjillä tosiaankaan ollut aikaa edes näyttää imuria auton sisätiloille? Käykö kauppa niin kovin, ettei yksinkertaisimpiin myynnin edistämishommiin riitä mielenkiintoa? Hiton humoristia tyyppejä ja mielellään niiltä auton ostaisikin, mutta ei saakeli sentään.


 Ai saakeli näitä kavereita, melkein tunsi itsensä heti kusetetuksi ;)
Homeinen jeeppi, muuten ihan kiva. Maalikin näyttää tässä kuvassa hienolta, mutta kyllä lähempi tutkailu sai melkein naurun irtoamaan.

Ei me edes osata ostaa autoa ja tuurikin meillä on hiton huono

Koska meillä ei ole ollut Suomessakaan onnea autokaupoilla, kuinka se onni sitten tänne siirtyisi. Lähetettiin yhdestä autosta kuvia meidän luottoystävälle Samuilla, joka on toiminut autonvuokrausbisneksessä täällä jo vuosia, ja kaverin kommentti meidän arvioihin oli, että 'teillä tyypit ei ole minkäänlaista käsitystä mitä te olette ostamassa'. Ja onhan se justiinsa noin.

Saa siis nähdä millainen luuska meiltä vielä löytyy.

Tästä laitettiin meidän ystävälle Donille kuva ja pyydettiin ajatuksia. Don oli aika tyrmäävä. Hinta vajaa 4000€. Mutta vanteet oli hienot!


Jotain tällaistahan me siis tarvittaisiin, mutta järkevällä hinnalla. Pitäkää peukkuja!

2 kommenttia

  1. Tsemppiä autokaupoille, toivottavasti löydätte hyvän sieltä homeen ja raatojen keskeltä...apua!

    VastaaPoista

Back to Top