Ei näköjään joulua ilman stressiä

 

Reissu lähestyy, ja huoli lisääntyy (kuka olisikaan voinut arvata). 


Thaimaahan pääsee (VIELÄ) tällä hetkellä Test & Go systeemillä sisään (mikäli Thailand Pass on hankittuna), mikä tarkoittaa maksimissaan yhden yön lusimista SHA+ -hotellissa, kunhan PCR -testitulos Thaimaan päässäkin näyttää miinusta. Test & Go sisäänmenoa varten täytyy anoa erityistä Thailand Passia, johon vaaditaankin sitten vaikka mitä rokotustodistuksista maksettuihin PCR -testeihin Thaimaan päässä. Suomesta lähtiessä pitää luonnollisesti olla näyttää negatiivinen testitulos, ja tietenkin todistus kahdesta rokotuksesta, muuten ei lennolle pääse. Kaikenmoista muutakin täytyy hoitaa kuntoon ennen reissua, mutta ehkäpä noi testitulokset tuottaa eniten huolta, sillä eihän sitä voi todellisuudessa tietää minkälaisen testituloksen tulee saamaan.

 

Olen silmät punaisena seurannut Thaimaan uutisointia varsinkin nyt Omicronin myötä, ja eilen se sitten pamahti silmille - Thaimaa peruuttaa koko Test & Go kuvion ainakin tammikuun neljänteen saakka. Thailand Passin hakeminen Test & Go:n osalta sulkeutui eilen klo 19.00 Suomen aikaa, ja veikkaan että moni epätoivoinen henkilö on kuumeisesti täyttänyt hakemuksia ennen aikaikkunan sulkeutumista.

 

Niin mekin. 


Nyt tarvitaan kaikkia henkiä avuksi!


On soiteltu vakuutusyhtiöön ja saatu englanninkieliset vakuutustodistukset pikana. Samuilta ei kuitenkaan enää eilen saanut Test & Go paketteja hotelleilta, joten oli ostettava lentoliput Phuketiin, josta paketteja vielä sai. Mehän ei tunneta Phuketia juurikaan, mutta Thailand Passia varten oli varattava yksi yö jostain Phuketin SHA + hotellista, sekä varattava ja maksettava PCR -testit Phuketin lentokentällä myös ennakkoon. Onneksi ystävämme Ira ja Harri tuntevat Phuketin kuin omat taskunsa, niin oli helppo valita sama hotelli heidän kanssaan, vaikka he ovatkin menossa Phuketiin pari päivää ennen meitä. Tyypit ehti uppoutua hakemustan pariin muutama tunti ennen meitä ja nyt Ira onkin jo saanut passin haltuunsa. Harri vielä odottelee omaansa,  eli tavallaan vähän samassa huterassa veneessä seilataan molemmat pariskunnat.

 

Vaikka me aloitettiin Thailand Passin hakeminen reippaasti ennen klo 19.00, niin hakemusten ja tiedostojen lataaminen systeemiin vei sen verran paljon aikaa, että myöhästyttiin niitten lähettämisessä 14 minuuttia. Tällä hetkellä tilanne on tietenkin se, että minkäänlaista varmuutta ei mistään vielä (tai taaskaan) ole. Lentoliput on maksettu, SHA+ hotelli on maksettu, testit on maksettu, joten nyt ei auta muu kuin ristiä kädet kyynärpäitä myöten. Toivottavasti me istutaan kuitenkin 16.1.2022 viimein koneessa matkalla kolme vuotta kadoksissa olleen sielun etsintöihin.


Sandbox -kuviot on näillä näkymin peruttu myös, paitsi Phuketin osalta. Samuin yrittäjät ovat kuitenkin jo kovin sanoin lähestyneet ministereitä hotellivarausten peruutusten takia toivoen, että myös Samui Sandbox -kuvio hyväksyttäisiin. Sandbox tarkoittaa siis sitä, että maahan tulija voi varata tähän tarkoitukseen sertifioidun hotellin, viipyä siellä seitsemän päivää (ei kuitenkaan huonekaranteenissa) ja jatkaa halutessaan matkaa muihin provinsseihin. Mikäli meidän Test & Go yritys nyt kariutuu kiville, me saatetaan vielä harkita tuota Phuketin Sandboxia, vaikka mieluummin menisimmekin suoraan Samuille. 

 

Moni asia saattaa kuitenkin totuttuun tapaan muuttua vielä moneen kertaan tässä matkan varrella, ja ainakin viimeistään silloin 4.1.2022, kun viranomaiset ilmoittelee taas jostain salamannopeasta muutoksesta. Kuvio on valitettavan normaalia, ilmoitukset ja muutokset kun tulee, ne yleensä astuu voimaan lähes samantien.


Meidän kohdalla tiedän kuitenkin yhden asian satavarmasti - kärsivällisyys on nyt kortilla. Yksi kokonainen talvi vielä täällä on mission impossible. 

 

En kestä enää yhtäkään talvea. 

 

Joten pliiiis pitäkää peukkuja! Meidän Thailand Pass -hakemukset rullaa vielä käsittelemättömien joukossa, eli kyllä siellä pikkuruinen toivonkipinä hiillostelee.


Matkakaverit Ira ja Hartsa. Ja Taalintehtaan kinkkukisat.


Mortinmäen mukava koirahotelli


Koirien hoitopaikka alkaa olemaan selvillä. Esikoinen tuli Espanjan reissulta jouluksi kotiin, mutta koska polvi on leikkausta vaille taas kaaduttu, ei hänestä koiranhoitajaksi ole. Löysin kuitenkin Perniöstä sananmukaisesti mukavan koirahotellin, jossa käytiin koirien kanssa maanantaina vähän haistelemassa (valokuvat tosin unohtui koko tohinassa). 


Mortinmäen mukava koirahotelli sijaitsee Perniössä kauniissa peltomaisemissa ja hoitola itsessään on ilmeisesti vanha pientila piharakennuksineen. Kieltämättä oli vähän kuin olisi kotiinsa tullut. Omistaja oli oikein mukavan oloinen ja hotelli ilmeisen täynnä koiria, mutta varmaankin meitä varten koirat oli omissa huoneissaan. Jokaiselle koiralle oli huoneet sänkyineen ja voitteko kuvitella, myös peitoissa oli pussilakanat ja tyynyissä tyynyliinat. Ihan huippua!


Koska meillä on tällainen ongelmakoira nimeltään Boo, siitä on varoitettava hoitopaikkaa etukäteen. Boo tuskin enää käy kehenkään kiinni, sen verran on luotto ihmisiin palautunut tässä vuosien varrella. Mutta Boo on mestarikarkaaja, eikä kukaan koiranhoitaja halua kontolleen sitä että koira hävisi, eikä koskaan palannut takaisin. Noinkohan Boo muuten löytäisi kotiin Perniöstäkin?


Ennen toivottua reissua me pakataan koirat autoon ja viedään ne päivähoitoon Mortinmäkeen. Toivottavasti kaikki menee silloin loistavasti ja Boo näyttää parhaat puolensa. Salsa on nyt kuitenkin timanttinen pieni prinsessa, eikä sen kanssa varmasti tule ongelmanpoikastakaan. 


Nyt Kemiö kuitenkin hiljenee joulun viettoon jälkikasvun kanssa. Kuusi on hankittu ja koristeltu jo kaksi viikkoa sitten, jostainhan on ollut pakko saada piristystä pimeyteen. Ekaksi mä ajattelin että kuinka noloa, sitten päätin että mitä hittoa. Jos kuusi on hengissä vielä tammikuussakin, heitän sen pois vasta vähän ennen reissua😅.Tässä nihkeässä ajassa ja pimeydessä kaikki keinot olkoon sallittuja.

 

Ihanaa joulua meiltä teille💜. Toivottavasti kaikilla teilläkin on edessä lempeä ja onnellinen joulu teille kaikkein rakkaimpienne parissa.

 

Vaikka Kemiössäkin on kaunista, talvi ei ole meidän juttu. Eikä Salsankaan.

Nätti symmetrinen kuusi omasta pusikosta.

Mummin perintönä kuusen koristeet.

 

8 kommenttia

 1. Täälläkin pidän peukkuja,että pääsette vihdoin käymään Thaimaassa taas.
  Onko aikomuksena olla kuinka kauan?
  Muutoksia tulee nyt jatkuvalla syötöllä,ettei edes perässä pysy.
  Hyvää joulua sinne=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että pidät peukkuja, ihan hullua matkustaminen ainakin Thaimaahan näinä aikoina. Meillä on vain 4 viikon reissu varattuna, mutta on sekin tyhjää parempi.

   Onnellista Uutta Vuotta 2022 sinulle<3

   Poista
 2. Täällä on nyt peukut pystyssä ja varpaatkin, että teidän reissu onnistuisi.
  Rauhaisaa joulunaikaa koko teidän poppoolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!

   Mun vastaus tulee nyt niin myöhässä, että tässä täytyy jo toivotella sinulle ihan muuta.

   Eli Onnellista ja hienointa mahdollista Uutta Vuotta teidän porukalle Outi<3

   Poista
 3. Jännä lukea teidän kaukokaipuusta.

  Minä olen hieman pettynyt täällä 28C asteen joulusäässä. Jouluksi yleensä on näillä korkeuksillakin (Austin, Tx) talvisempaa säätyyppiä.
  Noh... Thaimaa on varmaankin nasta paikka olla tammikuussa.
  Toivotaan että matkanaloitus tulee onnistumaan ja kaikki järjestyy. Hyvää Joulua isolla jiillä!

  Miten se menikään, this too shall pass...

  https://www.youtube.com/watch?v=qybUFnY7Y8w

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö oli hyvä toi video minkä linkkasit! Melkeinpä voisi sanoa, että yhtä monta onnistunutta nippeliä pitää saada osumaan kohdilleen kuin videossakin, että onnistuu sujahtamaan Thaimaan rajojen sisäpuolelle. Kreisihyvä video!

   Riemullista ja onnistunutta Uutta Vuotta 2022 sinulle Lissa<3

   Poista
 4. No voi miten hankalaa. Toivotaan parasta. Onneksi Teneriffalle pääsi helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, miksi mä en ole tulossa sinne... Tai eihän sitä tiedä vaikka tultaisiinkin, jos koko Samui -kuvio jostain syystä ei onnistu.

   Mahtavaa Uutta Vuotta 2022 sinulle Koivupalmu!

   Poista

Back to Top