Voi onnetonta!

Meillehän kävi tässä loppuvuodesta vielä niin, että juniorin lähes koko joululoma koulusta on vierähtänyt masentavan hitaasti koronakaranteenissa. Kun yksi karanteeni on loppunut ja on päästy taas ihmisten ilmoille, on seuraava karanteenisoitto kilahtanut luuriin. 


Kolme karanteenia lähes putkeen on 10+10+10, joka lyhyelläkin matikalla tarkoittaa 30 päivää. Voitte kuvitella ettei junioria ole paljoa naurattanut, eikä kyllä meitäkään. Silloin jossain kuudennen karanteenipuhelun (niitä tuli päällekäin) aikana junnu taisi soittajalle tokaistakin, että "EI TARVII ENÄÄ SOITELLA, TIEDÄN!"

 

Tulevana sunnuntaina loppuu tämä päällä oleva karanteeni ja maanantaina hän pääseekin sitten ahertamaan opiskelujen parissa. ETÄNÄ. 

 

Että sellainen joululoma.


Vähemmästäkin tekisi varmaan mieli haistattaa p#skat ja ryhtyä rebeliksi, joten nostan hattua junnun oikeustajulle ja viisaudelle - "tälle ei nyt kai voi mitään".


Junnun kaveriporukasta 90 prosenttia on sairastanut koronan, mutta juniorin testiin ei positiivista ole tullut. Ollaan yritetty lankoja pitkin pitää mieltä korkealla ja tsemppihenkeä yllä, mutta onhan toi nyt aika hajottavaa. Ihan meillekin. Yritettiin tossa junnun kanssa laskea ketä kaikkia koronaa sairastamattomia frendejä vielä löytyy, ja sovittiin että tämän karanteenin jälkeen tapaa vain heitä, joilla korona on jo ollut. Ettei nyt vaan enää tulisi karanteeneja.

 

Onneksi kaikilla juniorin koronakavereilla on kaikki hyvin, eikä kenelläkään ole ollut juuri mitään oireita. Ja onneksi me ehdittiin karanteenien välissä viettää joulu yhdessä💝


Boo ja Salsa, ja huurteiset pellot.

 

Voi Salsa!


Mä yritän aina kaikkeni pitääkseni positiivista pössistä päällä, sekä koirilla, että meillä ihmispalvelijoilla. Ja tietty junioreilla. Tämä unelmien uusi vuosi 2021 on kuitenkin alkanut matalapaineella, ja kurssi olisi nyt nopeasti saatava muutetuksi paremmaksi.


Meidän kaikkein kilteimmällä karvaturrilla Salsalla on kuitenkin viime syksyn aikana diagnosoitu nivelrikko. Me havahduttiin siihen kevään koleina keleinä pienenä ontumisena, mutta sitten kesä meni taas kepein jaloin. Kunnes koitti syksy, sateet ja kylmänä vihvoma tuuli.


Lonkka -ja selkärankakuvat otettiin, joista todettiin nivelrikko. Ei kuulemma ihan hirveän paha, mutta näemmä paha kuitenkin, sillä mikään kokeilluista hoidoista ei tunnu nyt auttavan. Alkuun Salsa sai viikon välein ja neljän viikon ajan annettavat Cartrophen -pistokset. Ensimmäisen pistoksen jälkeen näytti erittäin hyvältä, ja Salsa oli jotenkin superonnellinen verrattuna siihen masentuneeseen liikkumattomuuten ennen pistoksia. Hyvältä siis näytti ja hihkuttiin kaikki innosta. Toinenkin pistos näytti vielä toimivan, mutta kolmannella ei näyttänyt olevan enää mitään vaikutusta ja Salsa taantui jälleen kipupotilaaksi.


Monia lääkkeitä on nyt kokeiltu, eikä mikään tunnu auttavan. Pitkiä lenkkejä ei olla vedetty enää aikoihin, mutta tänään hyvin pieni tontin ympäri -jolkottelu tehtiin enää kolmella jalalla. Ei muuten ole ihan helppoa katsella, kun ennen niin iloinen peurien perässä sinkoilija katselee ihmeissään, että "mitä nyt mamma?".


Uuh mä hajoan. 


Nyt on maattu vierekkäin, lämmitetty lämpötyynyä mikrossa ja haudutettu kipeää lonkkaa. Voi olla että kylmähaude olisi parempi, mutta järkeilen lämpöhauteen sillä, että kesällä kaikki oli hyvin ja nyt kun pakkaset alkoi, helvetti on irti.


Bumban jälkeen en voi edes ajatella mitään lopullista. Joku parannuskeino on löydyttävä!


Vinkkaa hyvä ihminen jotakin, mikäli tiedät! Salsa pitää saada kuntoon.


Ps. Lonkkaleikkaus olisi lukemani perusteella parempi tehdä pentukoiralle, mutta sekin kortti katsotaan varmasti, ellei mikään kevyempi hoito auta.


Voi pientä Salsaa...

Tule pian kuntoon!


12 kommenttia

 1. Mitään omakohtaista kokemusta ei ole, mutta voisikohan Back on Track- tuotteista olla apua Salsan kipuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarda, mä jo vähän tutustuinkin noihin tuotteisiin ja voi olla, että kannattaa sellaista säärijuttua kokeillakin.

   Poista
 2. En osaa auttaa, mutta iso voimahali teille! <3

  VastaaPoista
 3. Voi Salsaa! Itselläni on käsissä ja polvissa nivelrikkoa ja voin sanoa, että lämmin auttaa paremmin, vaikka toki kylmä alentaa turvotusta. Voimia sinne ja extrahali Salsalle <3

  VastaaPoista
 4. Hei, meillä iäkäs ja pitkäselkäinen seniori sai apua alaselän kipuihin laserhoidosta, hoito tehtiin eläinlääkärillä (hoitajan toimesta) kuukauden kuurina 1xvko ja jatkettin 1xkk hoidolla. Kannataa kokeilla tätä lääkkeetöntä vaihtoehtoa. Tsemppiä sinne teille❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna vinkistä<3

   Annettiinko teidän seniorille laserhoitoa yksityisellä klinikalla? Meillä ainakaan tämä kunnallinen ei ole ehdottanut sellaista. Mutta kysyn ehdottomasti heiltä myös tätä vaihtoehtoa.

   Kiitos tuhannesti<3

   Poista
 5. Hei, yksityinen klinikka Vantaan Myyrmäessä oli kyseessä. Mutta, hoitajan antamana hoito oli suht edullista, muistaakseni 15€/kerta. Kannataa kysellä, mielestäni hoito on tullut kovin suosituksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, mun täytyy kysellä olisiko tuota saatavilla täällä Kemiönsaarella<3

   Poista
 6. Voi pientä♥ On ahdistavaa, kun eläin sairastaa ja itse ei voi tehdä mitään.
  Toivotaan, että apu löytyy♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin surullista, kun ei voi nyt paljoa toisen hyväksi tehdä. Tai siis toistaiseksi on tulehduskipulääkkeet, glucosamiinit ja muut vitamiinit käytössä, sekä vielä lämpötyynyilyt joka päivä, mutta paljoa muuta ei nyt toistaiseksi voi tehdä. Nyt pitää odotella että nämä olemassa olevat hoidot alkavat purra (jos alkavat). Ja se on kyllä melko raskasta.

   Toivotaan tosiaan että apu löytyy.

   Kiitos Hanne tsempeistä<3

   Poista

Back to Top