48 tuntia kotiin

Ei mikään kevyt kotimatka, vähän reilu 48 tuntia väliä Helsinki - Samui. Oltaisiin pystytty heittämällä parempaan, jos oltaisiin annettu lentojen varaamisille ja tsekkauksille edes hieman enemmän aikaa. Mutta meillä kun tehdään harvemmin niin. Eikä kiireeseenkään tohdi aina vedota, vaikka oli kai meillä sellaistakin. Sössitty homma, ei siinä muuta.

Mainitsin aiemmassa 'Takaisin ruotuun'- postauksessani, että tällä kertaa Turkin levottomuuksien takia meillä päädyttiin ottamaan viime hetken liput Qatar Airwaysille, vaikka muuten oltaisiin todennäköisesti lennetty jälleen turkkilaisella. Qatar kiinnosti valmiiksi jo siksikin, että yhtiö alkaa lentämään Helsingistä lokakuun hujakoilla. Ei nyt sentään suoraan Bangkokiin, vaan Dohan kautta, mutta kun olin selvittänyt lentoaikoja, niin pidin kovasti mahdollisuudesta istua kaksi noin kuuden tunnin pätkää koneessa. En nimittäin ollenkaan siedä kymmenen tunnin istumista kovilla ja ahtailla penkeillä, joissa en koskaan onnistu nukkumaan. Eikä muutaman leffan katsominen putkeen sekään oikein nappaa. Siksi kaksi kuuden tunnin pätkää oli kiva testata, vaikka se toikin lentoaikaa kaikkinensa pari tuntia lisää.

Hyvännäköistä maisemaa oli tarjolla koneen ikkunasta. Tuplasateenkaarikin nähtiin :)

Koska Helsingistä ei pääse vielä suoraan Dohaan, me lennettiin Tukholman kautta. Qatar kuuluu muuten samaan allianssiin Finnairin kanssa, joten finskin pisteiden keräilijälle senkin puolesta oiva vaihtoehto sen lisäksi, että lentolippujen hinnat näyttäisi ainakin tällä hetkellä olevan kaikkein edullisimmat. Tykkään sitä paitsi tilaisuuden tullen bongailla uusia lentokenttiä, joita tähän paluumatkaan osuikin kaksi. En ollut nimittäin koskaan käynyt Arlandassakaan. Meidän koneitten  vaihdot oli tosin niin napakat, ettei haahuiluun ja shoppailuun olisi jäänyt ihmeemmin aikaa, mikäli olisi jotain ostettavaa miettinyt. Itse en juuri koskaan osta kentiltä mitään, niissä kun vesipullokin maksaa helposti sen kaksi euroa. Pihi akka kun olen.

Arlandan kentällä etsittiin kuumeisesti kärryjä, joita ei löytynyt. Voin sanoa, että meidän käsimatkatavaratkin oli vedetty niin maksimiin, kuin vain voi, sillä olihan kuljetettavana tietokoneita, X-boxeja, kameroita sun muita, ettei ruumaan saatavien laukkujen 30:n kilon raja ylittyisi. Taakka oli aika valtava, mutta siitä oli siis selvittävä kantaen. Dohan kentällä kärryjä taas löytyi kivasti ja ensivaikutelma kentästä oli muutenkin ihan mainio. Huomasi selkeästi, että asioita ei Dohassa oltu tehty pikkurahalla, sillä matkustajille oli tarjolla mm. Applen tietokoneita vapaasti eri pisteissä. Sen sijaan ainakaan siinä spotissa, jossa meidän lähtöportti oli, ei ollut yhtä kahvilaa kummempaa istua. Leikkihuoneita ja perhehuoneita sen sijaan riitti tarjolle.

Qatar
Dohan kenttä

Mikäs näillä koneilla aikaa tappaessa

Vaikka väli Tukholma-Doha lennettiin jotenkin ahtaalla jalkatilalla eri konetyypistä johtuen, niin väli Doha-Bangkok mentiinkin sitten reippaasti väljemmin. En ollut koskaan aiemmin lentänyt Airbus A380:llä, eli maailman suurimmalla matkustajakoneella, joten huikea kokemushan se oli tämäkin. Tilaa oli, ruoka oli älyttömän hyvää ja kaikkea sai niin paljon kuin halusi. Itseäni kiinnostaa aina myös se, tarjoillaanko lennolla viiniä, sillä lento ilman paria hyvää viinilasillista jää meikäläiseltä ostamatta. Näillä lennoilla kaikki kuului hintaan. Vaikka meistä jokainen ihan oman mokan takia ripoteltiin ympäri konetta yksikseen istumaan, niin hyvä ruoka viineineen, elokuvat ja kirja teki matkasta ihan rattoisan. Onneksi Miskakin on jo kansainvälinen nuori mies, joten kuusi tuntia meni kevyesti ilman nukkumista ja huolehtimista. En tiedä johtuuko koneen valtavasta koosta, mutta matka oli kyllä todella tasainen. Tällä kertaa ei tarvinnut jännittää tippaakaan.


Omat ruudut kaikilla ja leffoja sun muuta mielin määrin

Ruoka peittoaa Finnairin mennen tullen!

Lähtöselvitysten tekemättä jättäminen, sekä jatkolentojen ostamattomuus kostautui sitten Bangkokin kentällä, eikä paikkoja suoraan Samuille löytynyt. Ja ihmekö tuo! Eletäänhän nyt kuitenkin eteläeurooppalaisten kovinta lomasesonkia ja vaikka me se tiedettiinkin, niin omaan tuuriin uskominen saisi meilläkin jo jäädä historiaan. Kun ennen vanhaan ostettiin suorat lennot Samuille Bangkokin kentältä jos siltä tuntui, niin nykyään kaikki lennot on kyllä tupaten täynnä. Näin me jäätiin tällä kertaa lataamaan akkuja hikiseen Bangkokiin.

Tälläkin Bangkokin visiitillä napattiin taksi suoraan Khao San Roadille (josta kirjoitin aiemminkin), josta on vuosien saatossa jostain syystä tullut meille tukikohta tässä hektisessä miljoonakaupungissa. Yllättäen meillä ei ollut ennakkoon varattua hotellia, mutta siellä suoraan hotelliin sisään käveleminen on ihan normaalia. Tällä kertaa kyllä muutama ensimmäinen kohde oli jo täynnä, joten oli tyytyminen ensimmäiseen vapaaseen Rambuttri Houseen Soi Rambuttrilla, joka sijaitsee ihan Khaosanin vieressä. Paikka on kyllä sijaintinsa puoleen täydellinen, sillä kaikki on kävelymatkan päässä; shoppailumahdollisuudet, viihtyisät ruokaravintolat, yökerhot ja muut. Eli yhden yön visiitille kaikki tarvittava. Khaosanilta löytyy nykyään myös uusia hienompiakin ravintoloita vähän vaativampaan makuun, ja vaikka toisaalta pidän ajatuksesta, niin toisaalta se on myös pysyvästi muuttanut koko alueen alkuperäisen hengen. Mutta näin taitaa valitettavasti käydä monelle 'hyvälle' kohteelle.


Thailand
Soi Rambuttri

Meidän oli tarkoitus ostaa suorat lentoliput Samuille heti seuraavalle päivälle, mutta koska onni taaskin karttoi meitä eikä netti toiminut, niin haaveeksihan toikin jäi. Onneksi saatiin edes liian kalliit 'mutkaliput' alakerrassa olevan matkatoimiston kautta, eikä tarvinnut jäädä odottelemaan kotiin pääsyä useammaksi päiväksi. Se oli nimittäin vaarana. Ja onneksi huomattiin juuri ennen nukkumaan menoa aamun 9.20 sovittujen lentojen muuttuneen 8.15 lennoiksi, sillä matkatoimisto ei maininnut sanallakaan siitä meille mitään.

Meidän 'mutkaliput' tarkoitti lentoa Surat Thaniin (reilu tunti), sieltä bussikyytiä Donsakin satamaan (reilu tunti), lauttaa Samuille (1,5 tuntia) ja taksia satamasta kotiin. Surat Thaniin pääsee Bangkokista ainakin Air Asialla, Thai Airwaysillä, Nok Airilla, tai niin kuin me tultiin; Thai Smile Airwaysilla. Lento on tunnin lyhyt rykäys ja huomattavasti halvempi edellä mainituilla yhtiöillä, kuin Samuille suoraan operoivalla Bangkok Airwaysilla. Sitä paitsi kuvio on todella helppo. Surat Thanin kenttä on erittäin pieni ja nopea, ja sieltä saa ostettuksi bussi + lauttayhdistelmän Samuille asti, mikäli ei ole ehtinyt hankkimaan lippuja ennakkoon. Bussissa voikin ottaa sitten tunnin tirsat ja herätä Donsakin satamassa suoraan lauttaan kahville ja välipalalle. Eikä se lauttamatkakaan pöllömpi ole upeine maisemineen ja mahdollisine yllätyksineen. Donsakin satama on nimittäin lähellä Khanomia, joka taas on tunnettu mm. vaaleanpunaisista delfiineistään. Eräs tuttu kertoi nähneensä niitä myös kyseisellä lauttamatkalla, joten kannattaa pitää silmät aalloissa ainakin alkumatkan!

Ja lautallahan voi sitten vaikka soitella kitaraa

Jos saavutte Samuille joko Nathonin tai Bangrakin satamaan, niin muistakaa tinkiä taksista, ne pyytää nimittäin aivan liikaa! Hintaa on mahdollista saada tingityksi melkein puolet alaspäin. Hyvä vaihtoehto taksille on ottaa kimppakuljetus satamassa tarjolla olevista lava-autoista. Siinä on säästöä pitkä penni!

Miltä Samui on näin muutaman päivän jälkeen taas tuntunut, siitä kerron sitten seuraavaksi. Kuten myös siitä, sekosiko koirat kun päästään ylihuomenna niitä noutamaan. Tavoitteena olisi sillä reissulla ehtiä myös sukeltamaan noin kahdeksan vuoden tauon jälkeen, joten paljon kaikkea huikeata ja ainakin mulle jännää on tiedossa.

Olisko sulla muuten jotain erityistä, josta haluaisit kuulla?

Kun omat koirat on vielä naapurisaarella hoidossa, niin naapurin ihana Dummy toivotti tervetulleiksi


8 kommenttia

 1. Hauska huomata, miten erilaisia makumieltymyksiä ihmisillä on näissä lentoasioissakin. Itselleni kymmenen tunnin suora lento kuulostaa miljoonasti paremmalta vaihtoehdolta kuin kaksi kuuden tunnin pätkää. Mutta makuja on tosiaan monia :) Oikeasti vihaan lentämistä yli kaiken ja tämä vuonna sitä on tullut harrastettua niin paljon, että tekisi mieli pitää jalat maan kamaralla ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Koskakohan joku keksisi, miten meidät voidaan vain teleportata paikasta toiseen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu Anna, mä myös inhoan lentämistä, mutta se saattaa johtua siitä, että mä vaan pelkään sitä. Vaikka olen hyppinyt laskuvarjolla ja kaikkea vastaavaa, niin matkustajakoneella lentäminen tökkii pahasti. Ottaisin sen teleporttauksen enemmän kuin mielelläni vastaan ;)

   Poista
 2. Me reissataan lähinnä Marokkoon ja se tietää noin 2x4.5h lentoja. Itse mielelläni menisin yhdellä lennolla, mutta Casablancaan ei ome Suomesta suoria lentoja.
  Hyvä, että pääsitte turvallisesti, vaikkakin mutkan kautta, kotii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olekaan koskaan käynyt Marokossa, mutta olisi kyllä mielenkiintoista piipahtaa. En muuten tiedä ketään muuta itseni lisäksi, joka lentää mieluummin pari lyhyempää pätkää, kuin yhden pitkän. Taidan olla ihan pimee ;).

   Poista
 3. Joo, noi A380-lennot on olleet parhaita, sekä Lufthansalla että Malaysian Airwaysillä, tasaisia ja viihdyttäviä ja lotionit sun muut löytyy vessoista.
  Rambuttri on ollut meidänkin suosikkipaikka Bangkokissa. Jännä kuulla, että on muuttunut.
  Eikös muuten Miskakin ollu jäämässä Suomeen?
  Odottelen innolla jo seuraavaa postausta, millainen paluu siellä on.
  Kiitti matkavinkeistä Samuille, eipä tiiä, jos joskus saa sielläkin käytyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lento ainakin oli todella ihanan tasainen ja vakaan tuntuinen. Viihdetarjontaakin oli enemmän kuin tarpeeksi.
   Rambuttri, samoin kuin Khao San Road on ainakin viime aikoina ollut tosi rauhallisia. Edes niitä ihania katukojuja ei ollut juurikaan ja mua vähän harmittaa se. Mutta taitaa olla se suunta, mihin Thaimaan turistikohteet muuttuu; luxushotelleja, kalliita ravintoloita ja vähemmän niitä maukkaita muovituolimestoja, missä mikään ei maksa mitään.
   Miska olisi halunnut jäädä Suomeen vielä tossa reilu kuukausi takaperin, mutta kyllä se nyt on taas ihan messissä näissä kuvioissa. Ja kiva oli nähdä näitä Samuin kavereita pitkästä aikaa.
   Ja todellakin, tervetuloa Samuilla piipahtamaan!
   Mun täytyy taas ehtiä lukemaan teidän kuvioita, kun nyt on ollut niin hässäkkä kesä.
   Toivottavasti teillä kaikki hyvin :)

   Poista
 4. Me ollaan lennelty paljon Singaporeen ja Finskihän lentää sinne suorana, n 12 tuntinen lento tietty kysyy vähän hermoja, mutta lähtöaika on puolilta öin ja sitten ruuat ym päälle niin jopas jo nukuttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Marre, Finski on todella helppo ja varsinkin yölento on nannaa. Tosin mä en nuku siltikään. En tiedä kuinka monta vuorokautta pitäisi valvoa putkeen, että pystyisi pitkällä lennolla nukkumaan edes 4 tuntia? Mun mies taas aloittaa nukkumisen välittömästi, kun kone nousee, syö välillä ja nukkuu taas. Tasan ei käy nämä onnenlahjat ;)

   Poista

Back to Top