sillisalaattia

Jäämereltä tuulee.

Se kieltämättä tuntuu luissa ja ytimissä, eikä vielä ole edes pakkasta.

Voin hyvin mielikuvitella, kuinka hampaat kalisevat 27 asteen pakkasessa peltojen yli puhaltavissa puhureissa.

Tai en oikeastaan edes voi. Mutta pelottaa jo valmiiksi ettei se tule olemaan herkkua. Onneksi ja toivottavasti niihin pakkasiin on vielä pitkä aika, ja sitä ehtii vielä asennoitumaan.

Jos se on edes mahdollista.

Samuilla oli kuuma aina. Satoi tai paistoi, oli päivä tai yö. Vuodenajallakaan ei ollut juuri merkitystä.

Ensimmäinen kuoppa on nyt siis saavutettu. Jäämereltä puhkuva tuuli on vienyt huokaukset takaisin Samuille.

Jäämeren tuuli toi myös lunta

Sillisalaattia

Sisustaminen on kivaa puuhaa, paitsi ehkä nyt, kun ei ole minkäänlaista punaista lankaa.

Meillä on koko paletti nyt sillisalaattia, sillä huonekaluja ja muuta rompetta on haalittu joko ilmaiseksi, tai älyttömän halvalla. Kun lähtee TAAS lähes tyhjästä, voi odottaa jonkinmoista savottaa.

Onneksi me ollaan uusissa aluissa jo melkein ammattilaisia.

Täällä oli yksi kulahtanut sohva ja yksi laverisohva. Sen lisäksi talosta löytyi kattolamppu, Brunon tekemä kirjahylly ja eräs kamala pöytä.

Kun Tomppa jäi koirien kanssa taloon ensimmäiseksi hyytäväksi yöksi, hän pysähtyi matkalla ostamaan pallogrillin. Jokunen peitto ja lakana löytyi mummin varastosta, ja yksi kattila papalta lainaan.

Onneksi me Miskan kanssa nautittiin silloin vielä Samuin lämmöstä, Kemiössä olisi voinut tulla äitiä ikävä.

Nyt meillä on Kemiössäkin jo sitä sun tätä, mutta se on juurikin sitä sillisalaattia.

Bumba löysi paikkansa vaateröykkiön keskeltä

Brunon tekemä kirjahylly ja sekalainen läjä kamaa

Joku päivä on toivottavasti vielä kaunis ruokapöytäkin

Piharakennuksesta on löytynyt läjäpäin astioita, osa jopa vielä paketissa olleita. Räsymattokasakin siellä lojuu, kunhan nyt lämpenisi ja saisi matot pihalle pesuun.

Talon yläkerrassa on yksi valtava komero, jonne ei vielä olla edes uskallettu sisälle. Pikamulkauksen perusteella tiedetään sanoa, että siellä on jätesäkeittäin jotakin.

Yläkerrasta löytyi myös taatusti jokaisen naisen unelma - vaatehuone. Kylmä se kyllä on, mutta aihiot unelmalle olisi olemassa.

Torin myyntipalstat ovat olleet kovassa käytössä, sillä monen romu on ollut meille 'aarre'.

Yksi hauska yllätys sattui, kun Tomppa lähti Hesan reissullaan hakemaan ilmaista sohvaa. Eräs tuotantoyhtiö muutti toisiin tiloihin, ja sieltä irtosikin sohvan lisäksi sitten kuvauksissa olleita työvaatteita ja hanskoja, kylpytakkeja, kaulaliinoja ja vaikka mitä muuta. Kaikki kamat siis aivan uusia, ja Kemiössä hihkuttiin innosta.

Toimivan keittiön komeat kaapit ;)

Mutta puuhella on vallan ihana ja hyvässä kunnossa

Remonttia piisaa

Hommaa on, ennen kuin tässä talossa voi edes asua talven yli. Viimeistään nyt jäämerituulien puhaltaessa se on tullut päivänselväksi.

Alakerran lattiat pitää avata ja katsoa mitä ne on syöneet. Eikä pelkästään sen takia, että niissä nyt olevat muovimatot on järkyttävän rumia ja kuprullaan. Ne pitää kyllä pahimman tuulen lattian alapuolella, mutta villasukkien lisäksi jalkoihin tarvitaan myös Reinot.

Keittiöremontti on tehtävä, sillä vaikka meillä tällä hetkellä onkin vesipiste keittiössä, niin putkissa on jotakin feelua eikä sitä voi käyttää. Ja olemassa oleva tiskiallas on taatusti maailman pienin ja epäkäytännöllisin.

Eikä meillä tällä hetkellä ole keittiössä kuin puuhella, joka on kyllä kätevä lämmönlähde, mutta aikaa ruoan laittamiseen menee ehkä hitusen liikaa.

Kylmä eteinen on myös eristettävä ennen talvea. Se että eteisessä olisi pakkasta reilu 20 astetta, kuulostaa karmivalta ajatukselta. Sitä paitsi hurmaava eteinen on täysin auki yläkertaan asti, joten kovilla pakkasilla matkalla makuuhuoneeseen jäätyisi varmuudella ainakin varpaat.

Hommaa siis on, joten mitä sitä turhia sisustamaan. Kunhan lätkitään eriparisia kamoja sinne tänne siinä toivossa, että vielä jonain päivänä jossakin olisi jotain järkeä. Ja sillisalaateille omat paikkansa.

Niitä päiviä ennen on vielä helvetisti tehtävää. Ja sitäkin ennen on istuttava mietintämyssy syvälle päähän vedettynä.

Mutta jostakin olisi aloitettava ennen kuin talvi koittaa...

Vähän Baliakin löytyy...

Mutta koti on siellä missä jääkappiaarteet ovat<3

6 kommenttia

 1. Teillä sentään oli edes aavistus, mitä tuleman pitää kotimaan säiden suhteen. Mutta entäpä auringon alla syntyneet koirat? Ne eivät osaa edes kirota kohtaloaan. Vaikka mene ja tiedä: Ehkä ne ei haluakaan kirota, jospa vaikka tykkäävät.

  Pärjäilkää hyvin siellä ja kyllä se keli viimestään heinäkuussa plussan puolelle kääntyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mummeli :)

   Koirien reaktiot on vähän yllättäneet. Näyttää nimittäin siltä, että nehän nauttii olostaan kovastikin täällä riistan tuoksun keskellä. Ainoastaan tuota nuorinta rääpälettä ei voi näin kylmällä kovin pitkään pitää hihnan päässä pihalla, kun se alkaa tärisemään. Täytynee ostaa sille villapaita :)

   Poista
 2. Teillä on siellä vähän sama meininkin kun meillä oli nuorena parina, haalittiin sitä ja tätä ja vähitellen löydettiin ne jutut joita tykättiin ja minä tuunasin muista jutuista jotain muuta käyttötavaraa. Hyvä siitä vielä tulee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on itselläkin tullut nuoruus mieleen näissä hankinnoissa. Mutta tästähän on tullut melkein harrastus, ja aika hauskakin sellainen. Veikkaan että tuunaus tulee olemaan täälläkin remontin ohella pääharrastus seuraavan vuoden nyt vähintään, sen verran paljon on tehtävää. Mutta tuunaamalla saa ainakin uniikkia aikaiseksi :)

   Poista
 3. tulee oma nuoruus mieleen just naimisiin menneen- ja vanhaan rotiskoon muuttaneena oli ,keittiökin ihan samanlainen väreiltään kaapeiltaan heelloineen, on kullan arvoinn tuo hella jo, meillä oli kerran sähköt poikki 4 päivää jouluna naapuritkin tuli kerjäämään että paistatteko meitin kinkun kun ei oo sähköö missään, heh meni joulu muijan kanssa valvoissa 3 kinkun paistoa ei paljoa nukuttu silloin ja kylmä oli hella auttoi ja öljykamiina mut postettiin sekin myöhemmin haisi ihan kauheasti, ekana vuonna keräiltiin furnitureja pitkin pitjiä ja sukulaisilta mutta sitten nuori mies sai ekat työpaikkansa ja päästiin elon makuun jo ja talo meni täys remonttiin lattioita,seiniä myöten.24V siinä tuli oltua 2 pojan kasvatettua.sit ero ja muutto taikamaahan pois palelemasta mörskästä. ei muuten ollut kaukana teiltä meitin talo,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei masawaan, kuulostaapa mielenkiintoiselta! Haluatko kertoa mikä näistä taloista se teidän vanha talo oli?

   Ja taikamaa on erittäin hyvä vaihtoehto, voi olla että täältä tullaan vielä sinne takaisin, kunhan tilanteet antaa myöten :)

   Poista

Back to Top