Listahelvetti ja kadonneet lukot

Vaikka teistä ehkä tuntuu, että Kemiönsaari on hävinnyt maailmankartalta, niin se ei pidä paikkaansa. Kemiö on siellä missä pitääkin ja jopa me ollaan päästy taas vasaran ja pensseleitten varteen. Parin viikon yllättävä remppapaussi johtui siitä, että oli pelastettava juniori valokuvauskurssilta häädöltä ja tästä syystä remppatyömaa muuttui hetkellisesti kuvausstudioksi.


Opiskelukuviot on nyt tehtävien osalta pelastettu ja junnu päästetty Helsinkiin ottamaan happea orjapiiskureilta. Opettajakin viimein hyväksyi kaikki palautetut kuvaustyöt ja maanantaina juniori palaa Kemiöön tekemään näyttösuoritustaan. Tämän näyttötyön teemana on 'kuvaustyö asiakkaalle', ja Thaimaanrannan maalarit -blogi näyttelee tässä tapauksessa sitä asiakasta. Miskan tehtävä on ottaa näyttäviä kuvia jo tehdyistä remonteista, ja etenkin näistä viimeisimmistä maalauksista, jotka on tehty kaupallisessa yhteistyössä Virtasen Maalitehtaan kanssa. Vaikka me mitä todennäköisemmin ollaan taas toistemme kurkuissa kiinni ja kirosanat sinkoilee, toivottavasti saadaan siitä huolimatta hienoja kuvia aikaiseksi - ei pelkästään Miskan näyttötyön, vaan myös meidän itsemme takia. Miska muuten täyttää 18 juurikin ensi viikolla, mikä voi osaltaan hieman laskea opiskelumotivaatiota, mutta toivottavasti mamman leipoma herkkukakku rentouttaa ne kireimmätkin hermonriekaleet - jokaiselta.

 

Asiasta kolmanteentoista - mun on aivan pakko kertoa teille eräästä suomalaisesta naisesta, joka on jo vuosikymmeniä elänyt elämäänsä Italiassa. Tämä ihastuttava lady on seurannut meidän seikkailuja Samuilla jo vuosia ja siirryttyämme Suomen kamaralle, nyttemmin myös täällä Kemiönsaarella. Hän on erityisesti toivonut kuvia meidän värikkäistä sisustusratkaisuista, ja itse asiassa hän oli juuri se taho, joka ehdotti että tilattaisiin kuvat juniorilta. Kerrassaan loistava idea!


Monta kärpästä yhdellä iskulla, jotta kiitoksia vaan Italiaan!

 

Huh mikä listahelvetti!

Listoja kuivumassa mitä ihmeellisimmissä paikoissa...

 

Tällä hetkellä remppatilanne on kuitenkin lähes kaaottinen (yllättyikö joku?) Jotain valmista olisi saatava kuvauksia varten ja täällä ollaankin nyt painettu hajottavan pitkiä päiviä. Aamusta iltaan ei ole mitään, välillä on nimittäin herätty keskellä yötäkin painajaismaisiin uniin, ettei mitään kuvattavaa ehditäkään saamaan aikaiseksi.

 

Tiedättekö nimittäin mikä on listahelvetti? No sellaiseen tilanteeseen päädytään, kun on kaksi vuotta purettu eri huoneita ikkunoista lähtien, ja kaikki kahden vuoden aikana kertyneet lattialistat, ikkunanpuitteet ja ovien listat on heitetty verstaaseen SAMAAN LÄJÄÄN! Noi listat olisi kuitenkin erittäin hyvä lisä viimeisteltyjä kuvia ajatellen... phuuh. Vähänkö tekisi välillä mieli ottaa loparit...


Melkein yhtä raivostuttava tilanne syntyy siitä, kun maalatuista ovista irroitetut lukot löytyy mikä mistäkin, eikä kummallakaan ole hajua mikä lukko sitten kuuluikaan mihinkin oveen. Pelkästään kadonneitten lukkojen etsiminen otti tänään useamman tunnin, ja voin paljastaa että osa lukoista löytyi vaatehuoneen hyllyiltä vaatteitten seasta (?!?) ja osa vastaavasti verstaalta lukuisten muitten lukkojen ja lukkopesien kanssa. 


Lukko-ongelmasta pelastuttiin sillä, kun ollaan parin vuoden aikana otettu töllistä kiitettävä määrä valokuvia. Tänään uhrasin kiireiltäni pari tuntia valokuvien läpikäymiseen, ja johan löytyi lukoillekin oikeat ovet. Ehkä me sittenkin saadaan jotain RIITTÄVÄN viimeisteltyä kuvattavaa aikaiseksi.


Tiistaina kuvaukset kuitenkin alkaa, ja vaikka me rempataankin Iisakin kirkkoa, saatte toivottavasti viimein nähdä edes jotain remontin lopputuloksia.


Palataan, pus!


Lattialle Virtasen Porstuaa tietenkin!

Joku päivä tulee vielä valmistakin...


2 kommenttia

 1. Onnittelut tulevalle synttärisankarille ja tsemppiä sekä remppaan, että myös valokuvauksiin.
  Mukavaa viikkoa teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, juniori ja palvelijat kiittävät<3

   Iloista viikonloppua teillekin<3

   Poista

Back to Top