Keittiöremontti osa 6 - perjantai 27.9.2019

Heinäkuun 7. päivä 2019 julkaisin keittiöremontti osa ykkösen.

Sinä päivänä toivonrippeet pikaisesta fiksaushässäkästä oli hyvinkin jo karisseet. Edessä ei ollut mitään "viinilasi kädessä ja pensseli toisessa" -lomailua, vaan mittava urakka, joka kaiken lisäksi paisui homman edetessä.

Ehkä se yleensäkin menee niin (en tiedä kun en ole ennen remontoinut vanhaa taloa), että työmäärän edessä ensin iskee paniikki. Jossain kohtaa siitä eteenpäin onkin sitten jo valmis iskemään hanskat tiskiin.

Mutta sitten, muutaman päivän puhisemisen jälkeen valo pilkottaa taas risukasaan, ja kaikki tuntuu jälleen mahdolliselta.

Näin se osapuilleen meni.

Summa summarum, keittiö revittiin täysin rungolle. Muutama viikko tepasteltiin ihan maapohjallakin metrin alempana kynnyksistä, mutta onneksi oli lämmin. Vanhan ajan multipenkki muutettiin tuulettuvaksi rossipohjaksi ja eristettiin. Vähän harvahampailta näyttävät 1880 -luvun hirsiseinät levytettiin uudestaan. Tuvan ainoa sisäseinä oli tarkoitus jättää hirrelle, mutta se vasta harva olikin. Joten noup.

Vanha lautalattia naputettiin takaisin paikoilleen, hiottiin ja maalattiin. Levytetyt seinät maalattiin (tarkoitus oli laittaa tapetti, muttei kylmän tultua ehditty pohtimaan sopivaa), vanhat kattolankut hiottiin ja maalattiin, samoin kattoparrut (paitsi ettei tietenkään maalattu). Katosta tuli oikein sievä, vaikka itse sanonkin.

Kolme kuukautta puurtamista yhden pienen tuvan kimpussa, ja voitte olla varmoja että välillä hermot paukkui komeasti. Onneksi Tomppa on tollainen "tasainen jätkä" - itsehän en ole - sillä Tompan tasaisuudella me varmasti vältyttiin pahimmilta törmäyskursseilta.

Salsa löysi uudesta keittiöstä heti paikkansa.

Perjantai 27.9.2019

Aurinkoisena perjantaipäivänä 27.9.2019 klo 10.00 putkimies kaikkine hymykuoppineen kurvasi pihaan. Siitä pienen hetken päästä saapui myös sähkäri.

Oltiin aamun ensimmäisinä tunteina ehditty kantamaan tupaan sähköhella, astianpesukone, kattilakaappi ja tiskiallasmoduuli. Jos ne edes saisi päivän aikana kytketyiksi.

Kello 15.30 lähti sähkäri tontilta, vähän sitä ennen oli kahvittelun jälkeen poistunut myös putkari. Poistumisia ennen oltiin kuitenkin ratkaistu monta ongelmaa, kuten mitä keksisi ilmaisena saadun tiskialtaan ja hanan kadonneen tiivisteen tilalle. Kun kaupasta ei löytynyt, hymyilevä putkari keksi.

Käytettynä ostetusta sähköliedestäkin puuttui joitain osia, mutta ehkä paras sähkäri ikinä selätti tämänkin ongelman.

Syksyn kukkia keittiöpöydällä.

Pelargonit 10 euron kukkapöydällä kylmää karussa.

Kello 19.30 kaadettiin lasit viiniä, vaikka laseissa olisi ehdottomasti pitänyt olla kuohuvaa.

Keittiö oli valmis!??! Silmät pyöreinä tutkailtiin ympärillemme ja mietittiin "mitä helvettiä tässä just tapahtui?"

Matot lattialla, astiat kaapeissa, pelargonit kukkapöydällä, mausteet hyllyillä ja pöydällä kehäkukkia. Vaikka jokunen kaappi ja niitten tuunaukset odottavat vielä allekirjoittaneen kädenjälkeä, niin perusasiat (lue luxus) toimii. Astianpesukone, juokseva vesi, sähköhella, ja puuhella (kiitos Pauliina ja palomies!). Olihan se nyt viinipullon paikka.

Ne jalkalistat, karmit, ikkunan smyygit sun muut ehtii myöhemminkin, sitten kun eteinen on rempattu lämpöiseksi. Tai kuten Tapsa sanoo - perinteisestihän ne laitetaan vasta silloin, kun talo lähtee myyntiin.

Joten mitäs pienistä, meillä on kuulkaa keittiö! Ei saa#ana!!!

Ps. Tänään aloitettiin jo eteisen remppa, joten eiköhän sieltäkin mielenkiintoisia ongelmia ole luvassa.

Ihana 3 euron matto.

Ihanista ihanin puuhella, pinta kaipaa vielä fixausta.
Vielä puuttuu verhot ikkunoista sun muut, mutta astianpesukone löytyy<3

Tästä lähtee eteisen remppa.

10 kommenttia

 1. Miten kiva keittiöstänne tulikaan, ja tuo matto, aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina<3

   Ja matto on mustakin ihana, ei varmaan kovin käytännöllinen ruokapöydän alla, mutta koirat ainakin tykkää kovasti. Ja matto maksoi Taalintehtaan ekocenterissä kokonaiset 3€ :)

   Poista
 2. Jihuu ja onnea!!!
  Hyvältä näyttää, eritoten noi kattoparrut!
  Tulevaisuus odottaa vanhojen talojen remppakonsulttina...
  Tuommoinen saavutus antaa varmaan uutta energiaa seuraaviin steppeihin.
  Aamuisin voikin vetää henkeä keittiötä ihaillen ja voimia uuteen päivään keräten!
  Onneksi olkoon! Ja lycka till. Kyllähän todnäk seuraaviin vastoinkäymisiin pienenee tuon jälkeen...

  VastaaPoista
 3. Thanks Minttu<3 Noi kattoparrut näyttää luonnossa vielä hienommilta, olen tosi ylpeä että jaksoin puurtaa niitten kimpussa tunti tolkulla :)

  VastaaPoista
 4. Jihuu!!! Hyvä te! Oikein paljon onnea ihanasta ja tärkeintä, toimivasta keittiöstä <3
  Tsemppiä eteisen remppaan.

  VastaaPoista
 5. Onnea teille, hyvää jälkeä saitte aikaiseksi! Mites kaivohomma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Koivupalmu<3

   Porakaivohomma on vielä kesken, jotenkin yllättävästi meidän tyhjä pihakaivo syöttää koko ajan sen verran vettä että ollaan selvitty. Mutta ollaan kyllä saatu hämmentävä hyvä porakaivotarjous, joka nyt selvitellään. Sen voisi kyllä napata :)

   Poista
 6. meillä oli aika vastaava remppa 25 vuotta sitten teijolla kun muutettiin omaan kämppään. tosin astianpesukonetta ei muija huolinut koskaan taloon, tykkäs mieluummin tiskata käsin, mikä onkin järkevämpää.rentouttavbaa lomaa sanoi emäntä. tosin puutaloa en ikinä ostaisi toiste enää, jatkuvaa korjailua ja maalailua mätänee silmissä, 25V ja 4 kertaa seinät uusittiin kun mädänty laudat,katto uusittiin 2x eli iso rahareikä koko puutalo,ei koskaan enää mosita, harkko/kivitalo sen ollapitää on ikuinen vs,puutalot. ja parempi,vähähuoltoisempi,tulee halvemmaksi vuosien saatossa,helpompi ja samaan hintaan rakentaa nykyisin puu ja kunnon kivitalon.paloturvallisempikin. viileämpi kesäisin jos haluaa pelkät kiviseinät ja pidempään lämmin talvisin varaavana kivenä,hemmetin helppo rakentaa kuni legoja latelis päällekkäin ja kas seinät onkin valmiina,eli JOS itellä olis puutalo,laajentaisin sokkelia ja alkaisin pinoomaan harkkoaj ulkosinälle että ulkopuolelle synbtyis kivitalo ja sit vaan purkaa sisältä kaikki paska puu pois.mieluummin kyllä polttaisin puutalot pois.

  VastaaPoista
 7. Voi Masa, älä vielä masenna mua, itsekin kun olen ensimmäisen puutalon omistaja ;)

  Mutta selväähän se on, että näissä puutaloissa ei puuhat lopu. Eikä pihoissa, eikä piharakennuksissa. Mutta jos on pakko olla talvi Suomessa, niin mitä mä puuhaisin, jos ei olisi näitä puuhia...

  Kyllä tästä jotenkin selvitään, kun haaveillaan samalla Samuille pääsyä :)

  VastaaPoista

Back to Top