Keittiöremontti osa 5 - kylmä tuli

Sitähän mä pelkäsinkin, että ehtii kylmä tulla Kemiöön ennen kuin meillä EDES keittiöremppa valmistuu. Edessä olisi kuitenkin vielä ainakin kylmän eteisen eristäminen. Sen pikku luukun, jossa on vielä vähän kylmempi kuin ulkona.

En muuten tiedä miten se on edes mahdollista, mutta se on. Tuuli puhaltaa eteiseen joka nurkasta - hyvä ettei sadakin - ja kaikki kylmä pakkautuu just sinne. Sitä rempataan siis seuraavaksi, kunhan sinne saakka ehditään. Toivottavasti ihan saakelin nopeasti.

Muuten joudutaan koko konkkaronkka muuttamaan juniorin pieneen Espoon yksiöön.

Kylmä tuli, kuten pelättiin

Paikalliset ammattilaiset

Vaikka me ollaan etanaakin hitaampia remppahommissa, samaa ei voi sanoa paikallisista ammattilaisista. Niitä on viime aikoina ravannut jeesimässä jos jonkinmoista - sähkäriä, putkaria, nuohoojaa ja paikallista konevuokraajaa. Ja lisää porakaivofirmojakin.

Ja siis vitsi miten mutkaton meininki näillä ihmisillä on! Täällä ei paljon katella kellonaikoja tai viikonpäiviä, töitä tehdään näköjään silloin kun jollain on tarve.

Täällä ei ole tavatonta, että konevuokrausfirman omistaja tulee paikan päälle opettamaan kuinka lattianhiomakone toimii. Ihan vaan varmuudeksi, ettei huristella koneella läpi seinien. Jollekin hätäisemmälle kaverille kävi kuulemma niin. Sekään ei ole tavatonta, että sama kaveri tulee vielä noutamaankin koneen, ettei tarvitse itse vaivautua palauttelemaan.

Nuohoojankin sai välittömästi. Nokikolari ei pelkästään nuohonnut töllin ja saunan piippuja, vaan imuroi vielä remontin tieltä piiloon viedyn puuhellan, ja opetti siinä sivussa oikean tavan puiden poltolle.

Sähkärin kanssa kahviteltiin ja nautittiin pihalla appiukon tuomaa savupalvia, kuin hyvät kaverit konsanaan. Sen lisäksi sähkäri tarjosi lainaan kuppiporanteriä, kun niitä ei ollut omasta takaa ja sellaisia rempassa vielä tarvittiin.

Nasta meininki näissä maisemissa.

Lattian hionta ennen maalausta

Piiput on kunnossa :)

Keittiöremppa

No, ollaan me sentään loppusuoralla.

Lattia on maalattu, seinät on pystyssä ja viimeistä silausta vaille maalatut. Kattokin on viimein maalattu, ja voin vannoa että se oli v-mäisin homma ever. Paitsi ehkä jos joutuisi kahdeksan tuntia päivässä tyhjentämään paskahuusseja.

Hormi on vielä käsittelemättä, mutta siihen palataan heti, kun loppuviikosta saadaan putkari ja sähkäri viimeistelemään hommat. Silloin olisi viimein tarkoitus saada ensimmäiset kalusteet keittiöön, ja niihin kuuluu tietenkin tiskiallas, sähköhella ja ASTIANPESUKONE.

Jumanklavita mä olen täynnä kylppärin lattialla tiskaamista! Sen lisäksi ruoan tekeminen parvekkeella olevassa kaasuhellassa ja grillissä alkaa olemaan jo melko hyytävää touhua. Ulkona me ollaan kyllä totuttu kokkailemaan, mutta pipo päässä ja hanskat kädessä on meillekin jo eksoottista.

Se milloin meille saadaan keittiön ikkunoihin ja oviin karmit, puhumattakaan lattialistoista jää nähtäväksi. Nyt on kuitenkin jo kiireellä avattava eteinen ja puhallettava se täyteen fylliä.

Vapaa-ajan ongelmat, mitä ne on?

Katon maalaus oli raskasta hommaa. Katossa vanhat lankut.

Seinien levytystä

Remontin aikana kylppäriä käytetään vaan tiskaamiseen

Tässä ollaan kokkailtu ja kylmä tulee

Uudet seinät, lattia maalattu, ja fixausta vailla oleva keittiön pöytä

8 kommenttia

 1. itte tykkään kaikenlainen remonttihomma on kivaa ajankulua, no kemiössä ja sielläpäin ei ole ihmisillä hirvee kiire, on siellä jos mitäkin pelle pelotontakin ,keniöön kun käännytään perniön.därkidslon tireltä on esim huippuinsinööri joka tehnyt monet patentit ja rikas ku perkele mut asuu puukerrostalossa mitä rempannut ja keksii kaikkea, on auringovoimalla toimivat purjeven,mopoauto,hella,monenlaista, tehnyt muunmuaassa suomen ilmaston tarkkailu laitteet,pallot,satelliitit yms mitä niitä' onkaan.vieressä on ujasen veljesten navettaan tekemä muovikone puristin tehdas,tekee muoviosia ja velipoika viereisessä navetassa konepaja sorvauksia heille akonas tein paljonkin eri hommia automaatiota,sähkötöitä,yms.koneiden asennuksia.perniössä paras liha kauppa perninö palvi, ent meijerin jälkeen vasemmalle mäkeä ylös ja oikealle teollisiis alueelle jonka päässä vas on palvi, parhaat peuranmakkarat.pihvilihat,palvikinkut mitä suomesta saa, jää kauas toiseksi someron ja forssan puolraaka palvit.kinkku tulee aina sieltä tilattua jouluksi. ja ne peuran yms makkarat ei parempaa voi ola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis Masa, samoilla linjoilla ollaan. Kun on kerran oltava ainakin tämä talvi Suomessa, niin onhan se hyvä että hommaa piisaa. Toisaalta sitä voisi tehdä jotain tuottavaakin, mikäli aika ei menisi tähän remonttiin. Mutta näillä nyt mennään.
   Toi mun postauksessa mainitsemani savupalvi oli juurikin tuolta Perniön lihakaupasta. Ja hyvää oli<3

   Poista
 2. No nyt alkaa näyttää hyvältä, mutta huh minkä homman olette tehneet! Aamuisin on alkanut olemaan tosi kylmä ja jouduin jo kaivelemaan lapaset esille. Meinasi nimittäin sormet jäätyä, kun pyöräilin töihin.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on tosiaan huhkittu, mutta hitsin paljon on vielä jäljelläkin. Ihan hirvittää.
   On ollut tosi kylmiä öitä ja aamuja, mutta onneksi nyt vähän lämpeni. Tänään oli todella upean lämmin ja tyyni ilma.
   Ihanaa viikkoa sinullekin Outi<3

   Poista
 3. Jäätävän homman olette veivanneet! Tsemppiä loppuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pekka! Ja jos olet se keneksi kuvittelen, kiitos myös avusta<3

   Poista
 4. Kiva lukea kokemuksia kun meilläkin vähän samantapainen remppa alkamassa. Hyvä kun muistutit tuosta nuohoojasta. Pitää se samalla kutsua tsekkaamaan keittön uunin hornit, kun se otetaan nyt pitkästä aikaa käyttöön rempan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa tilata se nuohooja. On itselläkin turvallisempi olo ja me ainakin saatiin niin paljon neuvoja nuohoojalta, että osataan nyt ainakin paljon paremmin käyttää näitä tulipesiä.

   Tsemppiä teille remonttiin!

   Poista

Back to Top