Paratiisiuupumus

Sitä on ollut ilmassa. Uupumista upean auringon alla, merituulen henkäyksessä ja kuuman hiekan hieroessa varpaita. Ensimmäinen reilu yhdeksän kuukautta putkeen Samuilla tuntuu juuri sopivalta ajalta, sillä ikävä Suomeen on kova. Valtaosin fiilis johtuu ikävästä vanhimpaan poikaan, mutta on siinä muutakin. Se mikä ennen lomaillessa on tuntunut luksukselta, on näitten kuukausien aikana muuttunut arjeksi. Ja niinhän se menee. Mitä tahansa tavoittelee ja unelmoi, muuttuu toteutuessaan ajan saatossa itsestään selvyydeksi. Typerä ihmismieli.

Nyt on juuri oikea hetki lähteä Suomeen ottamaan etäisyyttä turkoosiin mereen ja valkohiekkaisiin rantoihin. On hyvä lähteä katsomaan kauempaa mennyttä aikaa ja sitä, mitä on tullut saavutetuksi. Vaikka vain siksi, että osaisi taas arvostaa enemmän ja paremmin, näkisi jälleen palatessaan tuorein silmin kaiken tämän kauneuden ja kuinka etuoikeutettu sitä on, kun on mahdollisuus nauttia parhaista paloista molemmissa maissa. On hyvä päästä ynnäämään kaikkea täällä saavutettua, sillä kun yhdeksän kuukautta sitten jälleen tulimme tänne, meillä ei ollut mitään. Ei juurikaan edes suunnitelmia. Ei tietoa mistä elämiseen tarvittava raha Samuilla tulee, vaikka osan kuluista saakin katetuksi Suomen tuloilla. Kaikkeen se ei silti olisi riittänyt, sillä kansainvälinen koulu tekee ison loven kukkaroon joka ikinen kuukausi. Mutta me lähdimme silti, sillä niinhän meillä tehdään; kiivetään takapuoli edellä puuhun ja toivotaan parasta. Välillä se kannattaa, aina ei.

Koh Samui, Thailand
Sillä onhan täällä valtavan upeat maisemat!Kun paluu Samuille jälleen koittaa jossain vaiheessa elokuuta, meillä on täälläkin jo jotain. Ei paljoa, mutta jotain. Onko tämä elämämme loppusijoituskohde, sitä ei tiedä vielä kukaan, eikä onneksi tarvitsekaan. Mutta meillä on silti jonkinlainen tulonlähde talojen manageroinnin parissa, vanhojen lisäksi uusiakin paikallisia yhteistyökumppaneita (paikalliset ovat kultaakin arvokkaampia kontakteja), ja ennen kaikkea pää täynnä uusia ideoita. Mitä kesä tuo tullessaan ja kuinka pitkälle asioita saadaan eteenpäin Suomesta käsin, jää nähtäväksi. On kuitenkin mahtavaa huomata, että ei ole liian turtunut, vaan mieli pienestä uupumuksesta huolimatta tykkää suunnitella tulevaa. Toivottavasti uudet Samuin suunnitelmat saavat tuulta purjeisiin, sillä usko ideaan on erittäin vahva. Mutta jääköön suunnitelmista kertominen syksyyn, kun paluu Samuille on ajankohtainen.

Näitä karvakorvia tulee tietenkin kesällä ikävä, mutta onneksi ovat hyvässä hoidossa Koh Phanganilla ystäviemme luona.
Kukonlaulun aikaan huomenna kuitenkin suunnataan innoissamme nokka kohti Suomen kesää. Ei haittaa vaikka sataisi ja saisi viettää kesäiltoja villasukat jalassa, sillä takana on kuukausien kuuma ja kuiva kausi. Odotan innolla raikkaita kesäpäiviä ja viileitä järvivesiä siskon perheen mökillä Vammalassa, sukulaisten ja ystävien tapaamisia, metsämansikoita ja mustikoita, sekä rauhallisia hetkiä metsän ääniä kuunnellen. On pitänyt taas tulla kauaksi, jotta osaa arvostaa monia itsestäänselvyyksiä pohjolassa. Täällä on hyvä olla, mutta niin on sielläkin. Täältä tullaan Suomi!

Olisiko sinulla hyviä vinkkejä kesälle Suomessa? Mitä pitäisi ehdottomasti nähdä ja tehdä?

Ihanaa nähdä taas Vammalan järvimaisemat!
Thaimaa
Ja näitä Samuin maisemia kaivataan kesän edetessä varmasti taas valtavasti. Sitten onkin mukava palata!

12 kommenttia

 1. Tervetuloa Suomeen! Täällä on IHANA kevät tai kesä jo! Olemme etuoikeutettuja, kun saamme asua kahdessa eri maassa ja nähdä kahden eri maan tavat ja kulttuurin. Viime joulukuinen käynti Suomessa vahvisti sen, että mieluimmin palelen Kiinan talvessa sen lyhyen ajan kuin tallaan täällä kaamoksessa ja pimeydessä. Juuri nyt nautitaan tästä kaikesta ihanasta, sinisestä taivaasta ja puhtaasta ilmasta ja hanavedestä. Pieniä iloja! Tervetuloa! ja vinkit kesälle: Hesa on pullollaan kaikkea tapahtumaa mm. Helsinki-päivä jolloin sambakoulujen kulkue iloittelee kaduilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Pääsin vastaamaan kommentteihin vasta muutaman päivän viiveellä, kun oli niin paljon kaikenlaista säätöä täälläkin päässä. Kaatosateessa siis saavuttiin, mutta se ei haitannut yhtään. Kylmä tuntuu toistaiseksi vähän kangistavan sormia puutarhatöiden lomassa, mutta toivottavasti ilmat lämpenevät edes hieman lähiaikoina.
   Olet aivan oikeassa, me ollaan etuoikeutettuja, todellakin. Ihana palata välillä Suomeen, mutta mulla on nyt jo hieman ikävä takaisin. Ja todellakin, hanavesi on aivan luksusta ja maistuu erittäin hyvälle. Helsingin tarjonta kuuluu ehdottomasti kesäkuvioihin, kunhan tästä jetlagista saa niskaperseotteen :)

   Poista
 2. Oikein ihanaa lomaa teille! Ma olisin kanssa niin mielellani Suomessa yhden kokonaisen kesan. Ehka sitten ensi vuonna. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna Milano! Tämä on kyllä aivan mahtavaa, kun voi tosiaan tehdä näin. Toivottavasti sinäkin pääset toteuttamaan tämän ensi kesänä :)

   Poista
 3. Ihanaa lomaa! Ulkosuomalaiset blogit alkaa näköjään taas pikkuhiljaa täyttyä lomasuunnitelmista ja suomi-kaipuusta. Niin se vain kai on, että vaikka missä paratiisissa tai historiallisten huippukohteiden keskellä asuisi, niin Suomen järvet, metsät ja puhtaus - rakkaista ihmisistä puhumattakaan - vetää puoleensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MatkaMartta! Näinhän se taitaa olla, ettei Suomen kesää voita mikään. Eikä ainakaan niitä rakkaita ihmisiä :)

   Poista
 4. Tervetuloa Suomeen Heidi, täällä maailma tarjoilee juuri nyt parastaan <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Rouva Sana! Ihanaa oli tulla pienestä kylmyydestä huolimatta. Onneksi jo ensi viikolle on luvattu jälleen lämpimämpiä kelejä, vaikka en tälle kesälle kovaa hellettä kaipaakaan :)

   Poista
 5. Nyt on kesä parhaimmillaan Suomessa. Aurinkoista, suomalaisittain ihan lämmintäkin ja niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oli tosiaan tulla ja hengittää tätä raikasta ilmaa, vaikka nyt vähän sormet kohmeessa saakin puutarhatöitä puuhastella. Ensi viikolla taitaa jo hieman taas lämmetä :)

   Poista
 6. Tervetuloa tänne koti Suomeen kesäksi. Varmaan parasta täällä on hiljaisuus, kesä, siniset puhtaat vedet, vehreä luonto, aikaiset aamut ja myöhäiset valoisat illat. Uskon, että kalastaminen, marjastus, sienestys ja vain oloilu on hyvää vaihtelua Thaimaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta Marjo, kyllä tämä luonto on ihan ykkösjuttu. Eikä tässä montaa päivää ehditty täällä ollakaan, kun mies jo osti virvelin ja lähti kalastamaan. Jos olisi jo marja-aika, olisin lähtenyt mukaan marjastamaan. Ja aivan ihanat valoisat illat! Kiitos Marjo :)

   Poista

Back to Top