Takaisin ruotuun

Hip hei ja anteeksi, mä olen ollut NIIN lomalla. Lomalla somesta, lomalla blogista, lomalla ratkaisuista ja päätöksistä silläkin uhalla, että tulee ihan hitonmoinen kiire. Lomalla siis ihan oikeastikin, eli vihdoin mökillä. Sen viisi kallisarvoista päivää, yhdessä kaikkein rakkaimpien kanssa, ennen kuin taas kadotaan kukin tahoillemme. Sisko perheineen Hong Kongiin, me Thaikkulandiaan esikoisen jäädessä Suomeen. Nythän voi siis jo olla ihan helvetillinen ikävä, eikö niin?

Meillä on vuosikausia ollut perinteenä treffata Sastamalan maalaismaisemissa systerin perheen kanssa, välillä pidempään viihtyen ja toisinaan taas kiireisesti pyörähtäen. Meidän vanhempaa jantteria on ollut jo vuosia vaikea saada hautautumaan mökkimaisemiin 'fossiilien' kanssa, mutta tänä kesänä tuo tekikin poikkeuksen. Ja niinpä äippä meinasi revetä liitoksistaan, varsinkin kun ensi viikolla alkaa taas viiden kuukauden etäsuhde. Kyllä, lentoliput on 'jo' hankittuna ja ensi viikolla päästään pitkästä aikaa halaamaan karvakorvia. Sitten voikin suunnata ikävän jälleen Suomeen, sillä ilman ikävää ei ole elämää, eihän?

Finland
Miten ihania rakennuksia!

Vanha kirkko
Pyhän Marian kirkko

Vanha sekatavarakauppa

Pappilan ympäristöä. Täältä saa muuten kesäaikaan lounasta, suosittelen!

Sastamala on viehättävä reilu 25 000 ihmisen kaupunki, jossa on toinen toistaan kauniimpia vanhoja rakennuksia ja niin syötävän upeita pihapiirejä. Mä voisin hyvinkin kuvitella viihtyväni siellä vaikka koko kesän, jos se oma mökkipaikka löytyisi. Me ei olla erityisemmin metsästetty mökkiä juuri Sastamalasta, mutta se voisi olla varteenotettava vaihtoehto Turun saariston, Karjaan, Salon, Tammisaaren ja muutaman muun sen suunnalla olevan paikan lisäksi. Jos sulla on siis vinkata jotain mielenkiintoista vaihtoehtoa, niin otan mielelläni vinkin vastaan!

Meidän mökki-irtiottoon kuului sitä perinteistä ihanaa saunomista, grilliruokaa (viinejä unohtamatta), kalastusta, saunamökin maalausta, kukkapenkkien putsausta, jalkapalloa, sulkapalloa, golf-palloja, katiskasta vapaaksi päästettyjä kaloja, joutsenia, keskustelua melko kesyn minkin kanssa ja pohdintoja maailman nykytilasta. Sattuihan tohon saumaan valitettavasti myös Saksan ampuminen, jolta ei voinut välttyä. Mutta mä en jää nyt tähän jumiin, sillä viime ajat on olleet jo tarpeeksi masentavia. Tästä on nyt vaan mentävä eteenpäin.

Vammala
Esikoinen halusi rangelle ja sehän sopi!

Pikku minkki kurkkii laiturin alta ja tuli ihan metrin päähän juttelemaan

Minkkejä kasvaa myös luonnonvaraisina Suomessa

Saunan maalauksen ohessa ehtii näppärästi tekemään myös Rondaldo-tuuletuksen :)

Ja me mennään, reilu viikon päästä takaisin Samuille. Mun lempilentoyhtiön Turkish Airlinesin sijaan valittiin tällä kertaa Qatar Airways Turkin levottomuuksien takia, joten vaikuttaa maailman tilanne valitettavasti ainakin meidän valintoihin. Qatar Airways onkin mielenkiintoinen tuttavuus, sillä se aloittaa reitin Helsingistä Dohaan tämän vuoden lokakuussa ja sieltä onkin sitten tulevaisuudessa näppärää suunnata nokka kohti Bangkokia. Odotankin mielenkiinnolla ensikohtaamista kyseisen lentoyhtiön kanssa, sillä sen verran paljon on lentoyhtiötä kehuttu matkabloggaajien toimesta mm. Syö Matkusta Rakasta- blogissa. Me joudutaan tällä kertaa tekemään koukkaus Tukholman kautta ja vaikka meillä pomppuja onkin kaksi (Tukholma, Doha), niin mielenkiintoisen ja edullisemman lentoyhtiön valinta on toivottavasti pomppujen väärti. Tästä pääsen kuitenkin kertomaan vasta sitten ensikohtaamisen jälkeen.

Kun tämä huusholli on purettu ensi sunnuntaina, ajateltiin napata Airbnb:n kautta ihan ytimestä joku ihana loft-asunto muutamaksi yöksi. Kun aika ei ole koko kesänä riittänyt Helsingin koluamiseen tipan vertaa, niin sitten voisi pari päivää vaan nauttia kansainvälisestä Helsingistä ja sen ihmisistä. Jos ehtisi pyörähtämään vaikka Löylyssä ja siellä Hernesaaren rannassakin, jossa kaikki muut ovat jo käyneet. Ehkä ehtisi näkemään jokusen ystävänkin?

Nämä upeat oviaukot on mun heikkous!

Vene odottaa kalastajiaan

Finland
Näistä Suomi on tunnettu; upeista järvimaisemistaan :)

2 kommenttia

  1. Ihana kunnon lomameininki ja somevapaa lomahan on ihan parasta lomaa mielelle. <3 Aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se Tiia tosiaan on :). Ihanaa viikkoa sullekin1

      Poista

Back to Top