Markkinahumua Fisherman's villagessa

Fisherman's villagen tunnelma on kuin huopatossutehtaalla, hiljainen ja pysähtynyt. Vaikka kylä on täynnä korkean tason ravintoloita (kyllä, myös kalliita), hoitoloita ja putiikkeja, niin Chawengin kaltainen vipinä sieltä puuttuu. Paitsi perjantaisin. Silloin tämä uinuva kylä herää eloon klo 18-23 välillä, kun saaren kauppiaat ja käsityöläiset valtaavat pääväylät sivukujineen. Fisherman's villagen markkinahumua kannattaa lähteä katsomaan pidemmältäkin, sillä perjantaisin koko kylä kuplii elämää, tuoksuja, makuja, esityksiä ja rytmejä. Jopa niin, että hetkittäin ja tietyillä kadunpätkillä voi rytmien perusteella kuvitella itsensä vaikka Kuubaan tai Jamaikalle.

Fisukylän pääportti, jonne on helppo tehdä vaikka treffit.

Karma Sutra ravintola on kuuluisa hyvästä ruoastaan. Itseäni miellyttää paikan sisustus ja kaikki kekseliäät ratkaisut.

Jos yhtäkkiä tuntuu meno kuin Kuubassa konsanaan, johtuu se tästä. Kannattaa ottaa ilo irti ja mennä vaikka opettelemaan salsaa!

Vatsa täyteen eksoottisesti ja edullisesti

Thaimaalainen ruoka on erittäin maukasta, etenkin pienistä paikallisten katukojuista ostettaessa. Perjantaisin Fisherman's villagen kadut täyttyvät tirisevistä pannuista ja grilleistä sekä niistä lähtevistä herkullisista tuoksuista. Tarjolla on ribsejä, vartaita, mustekalaa, Pad thaita, jälkiruokia, hedelmiä, paahdettuja toukkia ja vaikka mitä sellaista, joita et kuvittele edes löytäväsi. Kuten esimerkiksi alkoholilla kyllästetyt hyytelöt, joita pääsee maistelemaan lusikalla. En tiedä kuinka monta lusikallista tarvitaan hyvään nousuhumalaan ja onko se näillä hyytelöillä edes mahdollista, mutta täytynee jonain päivänä testata.

Fisherman's villagen (tuttavallisemmin fisukylä) ravintolat ovat mielestäni melko kalliita, ja siksi sinne harvemmin tulee normi-iltana lähdettyä syömään. Vielä harvemmin suostun maksamaan lounaasta fisukylän hintoja, mutta perjantain markkinoita suosittelen väkevästi. Silloin vatsansa saa täyteen lompakkoon kerääntyneillä kolikoilla, eikä juomapuolikaan katukojuista ostettaessa tee lomabudjettiin liian suurta lovea. Mielestäni parhaimmat ja terävimmät mojitot esimerkiksi löytyvät juurin näistä pienistä kojuista, joissa alkoholimittaa ei ole nähtykään.

Kaikkea kummallista on tarjolla.

Ei muuta kuin take away- mojitot matkaan!

Shoppailijan paratiisi

No varsinainen shoppailijan paratiisi on mielestäni Balilla, mutta Samuita ajatellen se sijaitsee juuri täällä. Kehotan vilpittömästi korvamerkkaamaan osan lomabudjetista juuri fisukylän markkinoita ajatellen, sillä uskallan väittää täältä löytyvän vähän jokaiselle jotakin; vaatteita, laukkuja, elektroniikkaa, matkamuistoja, palanen sitä Baliakin, koruja, huiveja ja muita rättejä leluista puhumattakaan. Eli melkein mitä vaan. Mutta muista tinkiä. Samoista tavaroista saatetaan pyytää aivan eri hintoja paikasta riippuen, joten ensin kannattaa kierrellä ja vertailla, ja palata sitten tinkimään. Fisukylä on kuitenkin niin pieni, että tuskin ehdit kuukahtamaan ostoksia tehdessäsi.

Muinakin päivinä saaren parhaimmat putiikit löytyvät mielestäni juurikin fisukylästä, sillä Chawengin tarjonta on mielestäni enimmäkseen juuri turisteille suunnattua höttöä. Fisukylän putiikeissa saat kylläkin maksaa mekosta ehkä kolme kertaa enemmän kuin muualla, mutta on se sen arvoista. Liian monen Chawengilta ostetun mekon on saanut heittää roskakoriin ensimmäisen pesun jälkeen, joten hieman kalliimpi vaatekappale maksaa näin itsensä ajan kanssa takaisin.

Nämä Karma Sutra- putiikit ovat olleet mun suosikkeja jo vuosikaudet. Ei niin halpaa, mutta vallan ihanaa.

Putiikkien tarjonta on aivan ihanaa, mutta niin ovat niitten sisustuksetkin.

Arvatkaa kuinka monta värikästä laukkua itseltäni löytyy?

Tässä enemmän sitä krääsää.

Kaikkea ihmeellistä maan ja taivaan väliltä.

Värejä ja lisää värejä...

Matkamuistojen ostamisenkin voi hyvin jättää fisukylään.

Loppuillan ohjelma

Kun me tähdätään fisukylän markkinoille, aikataulu menee usein seuraavan kaavan mukaan: Ensin jaksamisen mukaan kierrellään kojut ja tehdään 'herätehankinnat', sen jälkeen kerätään lautasille valikoituneista kojuista murkinat (pari mojitoa voi ottaa siinä shoppailun lomassa) ja suunnataan Freedom Way Bariin toivoen, että vielä löytyisi yksi vapaa pöytä. Mikäli ruokakojuista ei ole löytynyt mieluista vatsan täytettä, saa Freedom Way Barin emännältä melkein jopa saaren parasta Pad Thaita lautasellisen reilulla eurolla.

Freedom Way barille on ihan ok, että tuot ravintolan ulkopuolelta eväät sisälle, kunhan tilaat drinkit ravintolasta. Varaa tälle loppuillan 'aktiviteetille' vähintään tunti, sillä ravintolassa on perjantaisin jamit ja saattaa olla ettet millään malttaisi lähteä pois. Housebändi soittaa reggaetwistillä covereita laidasta laitaan, meininki on mukavan rentoa ja mukaansa tempaavaa. Saatat jopa yllättää itsesi laulamasta mukana, ehkä jopa lavalta?

Thaimaan kuuluisia käsin kaiverrettuja saippuoita kauniissa rasioissaan.

Tästä vaikka hauskoja tauluja kotiin tai lahjaksi.

Sijainti

Fisherman's village sijaitsee Bophutissa, noin kymmenen minuutin matkan päässä Chawengilta. Jos liikut taksilla (suosittelen, ettei tarvitse laskea mojitojen määrää), niin kuskit kyllä löytävät perille. Tämän päivän taksien hinta tuntuu olevan pääsääntöisesti sen 400 bahtia (vajaa 12€), menet sitten minne tahansa.

Kun tulet fisukylän pääportista sisään ja kävelet eteenpäin rantakadulle, tulet risteykseen, jota hallitsee molemmin puolin oleva Karma Sutra- ravintola. Tuorein ostoskeskus The Wharf sijaitsee risteyksestä vasemmalle, kun taas Freedom Way bar sijoittuu risteyksestä oikealle, melkein rantakadun päähän. En usko että eksyt. Ja menet sitten kumpaan suuntaan tahansa, kadut on täynnä kojuja ja ostettavaa elämyksineen varmasti riittää.

Hauskaa iltaa!

Paikallinen nuoriso kokoontuu ainakin markkinoitten aikana rannalle illan viettoon.

Tästä risteyksestä voi sitten lähteä joko vasemmalle tai oikealle. Kaikkea löytyy molemmista suunnista.

Fisukylän talot on valloittavia. Iso osa on vanhoja ja sittemmin remontoituja kalastajien puutaloja.

4 kommenttia

 1. Kuulostaa aivan ihanalta paikalta ja mulla tuli kauhea ikava niita markkinakojujen ruokia kuten paistettua mustekalaa, kanatikkuja ja pad thaita! Kylla tuolla viihtyisi viihteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin Petra ihan ihana paikka, jollei ahdistu väentungoksesta. Joulun aikaan porukkaa on ihan liikaa, mutta jos pääsee 'sesonkien' ulkopuolella käymään, niin sitten oikein mukava ja rento. Oiva paikka olla vähän 'viihteellä' :)

   Poista
 2. Kolmen loman ajan ollaan tuolla hengailtu - kiva paikka! 😃

  VastaaPoista

Back to Top