Frisbeegolf Kemiönsaari keskusta & Taalintehdas

Meitä hemmoteltiin ehkä liikaakin Nigelin frisbeegolf -radalla Samuilla.

Satoi tai paistoi, aina oli lämmin. Yleensä ihan hikikin.

Palmut huojuivat tuulessa, kanaperheet ja koirat juoksivat väylillä, puhvelit puhisivat kiekkoja heitteleville ihmisapinoille.

Nigelilla oli 11 väylää, jotka kierrettiin yleensä vähintään kaksi kertaa. Kierrosten välillä nautittiin usein huurteiset Leot tai Changit.

Porukkaa oli aina, mutta ei koskaan liikaa. Silleen sopivasti lähes perheeksi muodostuneita lokaaleja ja vierailevia lomailijoita.

Vaikka itse aloitin fribailut vasta muutama kuukausi sitten, sitä perhettä on jo ikävä.

Ja niitä kelejä.

Grilliruoan tuoksua ja kylmän oluen raikasta makua. Puhumattakaan nyt Nigelin barbequesta.

Voi itku sentään...

Huomatkaa keskittynyt ilme ;)

Kemiönsaaren frisbeegolf -radat

Ilmeisesti Kemiönsaarelta löytyy jopa kolme rataa, mutta me ollaan käyty niistä vasta kahdessa - Amospuistossa ja Taalintehtaalla.

Koska kumpikaan meistä ei ollut heitellyt Suomessa koskaan, ei fribailusta täällä ollut mitään mielikuvia. Lähes varmoja oltiin kuitenkin, että tuuli vihmoo ja kylmä tulee. Eikä juuri erehdytty.

Toivottavasti tälle viikolle luvattu "Mörköhelle" tulee!

Tomppa sentään vähän suunnittelee heittoa

Amospuiston frisbeegolfrata

Enivei, heti Kemiön keskustasta löytyy yhdeksän väyläinen Amospuiston frisbeegolfrata. Tämä oli kummankin ihka ensimmäisen kosketus Suomen ratoihin.

Kokemus oli valitettavasti sen verran masentava, että olin varma alkuinnostukseni lajiin kuolevan siihen paikkaan. Varmasti ja rehellisesti tähän vaikutti myös päivän sää, joka sai hytisemään kaikkien toppapehmusteiden allakin.

Koska olen lajin parissa vasta räkänokka, arvioin ratoja ja kokemuksia luonnollisesti omasta näkökulmastani; fiilikset, maisemat, radan vaikeusaste ja kiinnostavuus. Toisinaan saattaa jotain muutakin juolahtaa mieleen.

Amospuiston radasta tuli ensimmäisenä mieleen, että se on tehty ilman minkäänlaista ajatusta. Ehkä siksi, että pitäähän kaikissa itseään kunnioittavissa urheilupuistoissa nyt sentään fribarata olla.

Lyhyt rata kierteli omakotitaloalueen lähimetsässä, välillä poukkoillen jonkun takapihalla, välillä taas jonkun muun etupihalla. Itseäni ainakin välillä jännitti, ettei kiekko nyt vahingossakaan helähdä jonkun paikallisen puurolautaselle.

Ylä - ja alamäkia riitti. Samuin tasaisen fribakentän jälkeen mäet on itselleni vielä jotenkin haastavia. En osaa heittää ylämäkeen, vaan kiekko tussahtaa juuri siihen mistä nousu alkaa.

Puitakin väylien varrella oli enemmän kuin tarpeeksi, mutta koska en tiedä sen tarkemmin, veikkaan että puita riittää muillakin Suomen radoilla. Ja riittihän puita Samuillakin, mutta ne olivat sentään palmuja;)

Mutta lyhyestä virsi kaunis - tuskin kierrän kyseisen radan toistamiseen.

Komeat maisemat Taalintehtaan fribaradalla
Puitahan tuolla on, mutta väylien eteen oli silti tehty töitä.
Kyllä, 18 väylää Taalintehtaalla nykyään

Taalintehdas DiscGolfPark

Ensimmäinen fribakokemus Suomessa oli sen verran masentava, etten tohtinut odottaa tältä toiseltakaan kokemukselta kummempia.

Onneksi olin väärässä ja pieni toivonkipinä siitä, että ehkä innostukseni lajiin ei sittenkään kuole heräsi.

Taalintehtaan rata on sekin urheilupuiston yhteydessä, mutta silti komeissa kalliomaisemissa. Vastoin ennakkotietoja, väyliä olikin mainitun yhdeksän sijaan 18, ja se oli mainio juttu.

Kännykässä olevan askelmittarin mukaan 18 väylän kiertämisestä ja kiekkojen etsimisestä pusikoista kertyi kilometrejä reilu neljä.

Väylät oli todella hyvin raivattu ja kalliot komeita. Siellä täällä pilkotti vesi, jota olikin Samuin jälkeen kovin kaivannut.

Ylämäkeä ja alamäkeä riitti täälläkin, ja ehkä hieman vaivaisemmille heittäjille jokunen kallionousu saattaa olla haastava.

Koska väylät olivat limittäin ja lomittain lenkkipolkujen ja pitkospuitten seassa, välillä pelotti että joku lenkkipoluilla kuulokkeet päässä tarpova epäonninen saa yllättäen kiekon otsaansa. Onneksi ainakaan tällä kerralla ei käynyt niin.

Me pidettiin kovasti tästä Taalintehtaan radasta ja aivan varmasti suunnataan sinne vielä uudestaan.

Molemmat Kemiönsaaren frisbeegolfradoista ovat ilmaisia.

Joko sinä olet kokeillut frisbeegolfia?

Ps. Kaikki kuvat ovat Taalintehtaan fribaradalta

Tässä heitettiin alamäkeen

Komeat on maisemat Taalintehtaalla.

6 kommenttia

 1. Olen kokeillut ja tykkäsinkin frisbeegolfista. Tuossa meidän lähipuistossa on muutama maali, joihin voi käydä heittoja harjoittelemassa.
  Ihanaa tiistaita sinulle Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään tosi paljon, vaikka en alkuun voinut edes kuvitella ihastuvani lajiin :)

   Ihanaa ja lämpöistä viikkoa sullekin Outi<3

   Poista
 2. En ole kokeillut, kun liikkuinen on nykyisin haasteellista. Kuulostaa tosi hyvältä ja muussa tilanteessa kokeilisin.
  Aurinkoa ja lämpöä teille kesäkuun alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista Majan Molla, mutta on niitä tosiaan helpompiakin liikuntamuotoja. Meillä muuten siellä Samuin radalla vanhimmat erittäin aktiiviset frisbeegolf -harrastajat oli reilusti yli 70 vuotiaita miehiä. Ja hyvin muuten he heittivät :)

   Aurinkoista kesäkuun alkua sinullekin!

   Poista
 3. Phiuuuh, hyvä et toi toinen rata nappasi!
  Pitää nyt itsekin lähtee tuohon Epilän Vaakonlammen radalle ja Pirkkalassa on haasteellista mettikköä mutkineen ja jyrkkine mäkineen. Ja golf-bag oottelee rangelle pääsyä. Kutkuttaa kyllä nää kesäharrasteet, vaik edelleen iso osa aikaa menee salilla/jumpissa, lenkillä ja mökkihommissa. Nyt mä oon superiloinen, että saatte maistaa tätä lämmintä suomen kesää. Toivotaan, että jatkuu. Lähdenkin tästä hakemaan lissee jäätelöö. Mukavaa loppuviikkoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa Minttu superiloinen tästä lämmöstä. Ehkä kesällä on vielä toivoa ;)

   Ulos sieltä salilta ja jumpista:) Mä en ehdi mihinkään jumppiin, kun tää talo ja pihamaa vie kaikki mehut. Pitää pakottaa ittensä johonkin muualle, ettei heti ole jossain lapion varressa;). Mutta friba on kyllä kivaa, lähtekää meidän kanssa joku kerta heittelemään?

   Poista

Back to Top