Thaimaan farssit ja U-käännökset

 

 

Voihan Thaimaa!


Niin paljon kuin rakastankin tätä lumihelvettiä ihanuutta, olen kuitenkin laskenut päiviä tulevaan Samui-reissuun. Tällä kertaa on mahdollisuus nautiskella paratiisissa ruhtinaalliset 1,5 kuukautta, ja voi pojat miten se tuleekaan tarpeeseen. Vuosi 2022 piti kuitenkin sisällään kaikkea maan ja taivaan väliltä, eikä se kaikki ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. 


Lentolippujen ostamiset jätettiin perinteisesti viime tippaan ja tuohan tietää aina tarpeetonta rahanmenoa. Liian pitkälle eteenpäin suunnittelu on meidän mielestä ilmeisen mahdotonta, siksipä useimmiten kustannuksia kertyy aivan liikaa. Toisaalta taas onnekkailla sattumankaupoilla me koetaan välillä myös pieniä onnistumisia

 

Sellainen tämä meidän elämäntapa näyttää kuitenkin olevan.

 

Näin tyhjää ei Bangkokin lentokentällä tänä vuonna varmasti ole.

Samuille laskeutuminen on aina ihan parasta.
 

Nyt reissun kovaa vauhtia lähestyessä, on palailtu seuraamaan mitä siellä entisellä kotisaarella tapahtuu ja ennen kaikkea, mikä meininki Thaimaassa on noin ylipäätään kaikkien koronavuosien jälkeen. Turistit on ainakin palanneet, sen tietää heti siitä, ettei järkevän hintaista majoitusta meinaa ainakaan näin viimetinkaan helpolla löytää.


Thaimaan uusimpia kotkotuksia selvitellessä törmättiin kuitenkin noin kuusi päivää sitten hämmästyttävään uutishuhuun; Thaimaa vaatii jälleen koronarokotustodistuksia maahan tulevilta matkustajilta. Rokotuksia pitäisi huhun mukaan olla vähintään kaksi ja niistä sitten viralliset todistukset.


Entäs sitten rokottamattomat? No hehän eivät pääse maahan ollenkaan.

 

Siis what? 


Kuten yllä mainitsin, aluksi nuo vaatimukset olivat ilmeisesti vain huhuja. Terveysviraston väki (varsinkin "Dirty Farang" Anutin) olivat ilmeisesti perjantaioluitten äärellä pohtineet, että voitaiskohan tässä ohimennen kehittää vaikka jotain maailmanlaajuista hässäkkää? Ja siitähän se kuningasajatus sitten ilmeisesti lähti. Sitä paitsi, kiinalaiset saapuvat maahan sankoin joukoin (ehkä), notta korona leviää ja siitä voi sitten syyttää taas vaikka tottelemattomia länkkäreitä. 

 

Juu, käytäntöön vaan!


Ensimmäisinä asioina käydään taas moikkaamassa Sopaa ja koiria.

Kohta sielu lepää, toivottavasti.


Eli siis;  5.1.2023  asialla spekuloitiin ja ilmeisesti sitä pidettiin sen verran kovana kuningasajatuksena, että viikonlopun aikana se päätettiin viedä myös käytäntöön. Aikaa päätökseen sopeutumiseen ei juurikaan annettu, sillä maahantulovaatimukset ilmoitettiin otettavan käyttöön jo maanantaina 9.1.2023 yöllä. Eli, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Nopea aikataulu päätettiin todennäköisesti kiinalaisten takia, heillä kun kolmen vuoden tauon jälkeen portit matkailuun avautuivat juuri ennen tuota h-hetkeä. Kiinalaisilta vaaditaan negatiivista koronatestiä, joten tasapuolisuuden nimissä läntiselle pallonpuoliskolle oli myös kehitettävä jotain jäynää.

 

Miettikääpä tätä sekoilua oikeasti - kuinka muut viranomaiset, kansainväliset lentoyhtiöt ja matkanjärjestäjät, puhumattakaan tietenkään lentomatkustajista ympäri maailmaa, voisi olla kartalla näin mielipuolisista ja salamannonpeista kuvioista? Ja tarkoitan nimenomaan lentomatkustajia, sillä maarajoille tällaisia tarkkoja rajoituksia ei ainakaan tuolla aikataululla näyttänyt tulevan. Vastuu rokotustodistusten tarkastuksista jätettiin yksinomaan kaikille Thaimaahan lentäville lentoyhtiöille. Sillä suunnalla varmasti huokailtiin ihastuksesta.


Kuinkas maanantaina kävi sitten rokottamattomille? No, heitähän alettiin käännyttämään lähtöporteilta takaisin koteihinsa, sillä koneisiin ei ollut asiaa. Valtava haloo tuosta luonnollisesti syntyi, jolloin muutama tunti päätöksen julkistamisen jälkeen ilmoitettiin, että rokottamattomat pääsevätkin maahan, mutta koronatestiin joutuu menemään Thaimaan päässä, omalla kustannuksellaan.

 

Tänä vuonna rannatkaan ei ole näin tyhjinä.


 

Voin vaan kuvitella, kuinka monia tuhansia rokottamattomia, tai rokotustodistuksen kotiinsa jättäneitä ympäri maailmaa ei koneisiin päästetty. Valtavalla määrällä heistä ei luonnollisesti ollut minkäänlaista käsitystä, että tällaisia päätöksiä oli edes tehty - ja viety vielä käytäntöönkin lähes siltä istuimelta. Kuinka heillä olisi voinut ollakaan tietoja, ei kaikki nimittäin seuraa Thaimaan viranomaisten yllättäviä päätöksiä päivittäin, vaikka reissu olisikin edessä.


Tässä vaiheessa itse seurasin tietenkin koko touhua intensiivisesti. Thaimaan embassyn sivuilla ei mitään tietoa, Bangkok Post ja monet muut kansainväliset uutiskanavat julkaisivat kyllä aiheeseen liittyen, mutta sitten taas TAT News, eli Thaimaan virallinen turistikanava - ei sekään mitään.


Onneksi meillä reissaajilla on Richard Barrow, joka on jo vuodesta 1998 raportoinut Thaimaan uutisia meille muille maasta kiinnostuneille. Useimmiten on nimittäin niin, että ennen kuin Thaimaan virallisille kanaville (kuten embassy) uutiset ilmaantuvat, Richard on niistä jo varoittanut. Jos et jo seuraa hänen somekanaviaan, niin kannattaa ehdottomasti, vaikka täältä. Tällä Richardin FB-sivulla kannattaa käydä ainakin ihmettelemässä, minkälaisen maailmanlaajuisen hässäkän tämä viime viikonlopun sekoilu saikaan aikaiseksi.

 

Valtava haloo siis syntyi. Kansainväliset matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt olivat raivona, samoin kuin Thaimaan turistiviranomaiset. Juuri elpymään saatu turismi kokee valtavan iskun vasten kasvoja, tuhansia (ehkä jopa satoja tuhansia) turisteja ei pääse koneisiin - kuka korvaa menetetyt lennot ja majoitukset matkustajille, lentoyhtiöille, tai turistiyrittäjille Thaimaassa?


9.1.2023 iltapäivällä koko täytäntöönpantu maailmanlaajuinen sekoilu sitten peruttiin Thaimaan terveysministerin ("Dirty Farang" Anutin) toimesta. Kansainvälinen paine oli liian kova, tai sitten kuten Thaimaassa asuvat dirty farangit monesti mainitsevat 72 tunnin säännöstä. Usein nimittäin ne kaikkein järjettömimmät viranomaispäätökset Thaimaassa kumotaan 72 tunnin sisällä. Mene ja tiedä, tässä kuitenkin kävi juuri niin.


Vielä tiistaina 10.1.2023 aamupäivällä, monia Thaimaahan meneviä rokottamattomia ei päästetty koneisiin, sillä vaikka tuo alkuperäinen ja täysin kohtuuton päätös saatiin viikonlopun aikana lentoyhtiöille melko hyvin tiedoksi, sitä peruva päätös otti/ottaa oman aikansa. Mutta koronarajoituksia ei siis ole.


Onnea kuitenkin kaikille, jotka tässä parin päivän sisällä Thaimaahan suuntaavat. Ottakaahan varmuuden vuoksi rokotustodistukset mukaan! Me lähdetään vasta ensi viikolla, eiköhän siihen mennessä myös viimeisetkin lentoyhtiöt ole uusimmasta U-käännöksestä tietoisia. Ellei sitten tilalle ehdi tulemaan jotain vallan muuta.


Semmoinen soppa tällä kertaa...


Jäikö joku teistä muuten koneesta?


Ps. Seuraavat postaukset tulevatkin sitten Samuilta💜


Tämän tyyppisissä maisemissa heitellään sitten seuraavaksi.

Tämän vuoden fribakisoissa osallistujia on paljon enemmän. Mahtavaa!


5 kommenttia

 1. No huhhuh! Ihan tässä hikikarpalot nousi otsalle moisesta. Onneksi tuo peruttiin, joten toivottavasti pääsette Samuille mutkitta. Vähän muistuttaa Indonesian äkkipäätöksiä, mutta thaikut on vielä nopeampia käänteissään.
  Kovasti onnea matkaan ja nauttikaatten paratiisista!
  Raportteja ootellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit13.1.2023 klo 9.11

   Älä muuta sano Minttu! Meillä olisi kyllä noi rokotustodistukset, mutta harmittaa huolella niitten puolesta, joilla ei ole ja jäivät ton sekoilun takia reissutta. Aika nolo kuvio kaikkinensa. Ja joo, tuleehan Indonesiaan ilmeisesti parin vuoden päästä sellainen laki, että ilman papin aamenta seksuaalinen kanssakäyminen vastakkaisen sukupuolen kanssa on laitonta. Ja koskee myös turisteja, huh. Mitenköhän ne on ajatelleet tuon hoitaa?

   Poista
 2. Itse muuten itse asiassa tykkään talvesta ja lumesta nykyään, ainoa mikä jurppii on em. asioista johtuvat lumityöt...On kyllä ihan käsittämätöntä sekoilua ollut tuon koronan kanssa ympäri maailman, ja jossain näyttää olevan yhä edelleen. Onneksi Suomessa ei vastaavaa ole enää ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit13.1.2023 klo 9.16

   Mä taas en tykkää lumesta, suurimpana syynä toi meidän lyhytjalkainen koira, joka ei sitten paskapaikkaa meinaa löytää millään ;): Lumitöistä taas tykkään.

   Koronasekoilut on kyllä olleet ihan uskomattomia ja pistää kyllä näin jälkikäteen miettimään moniakin asioita. Toivottavasti noi hommat on taakse jäänyttä elämää. Me muuten päätettiin jo ennakkoon, että jos taas pitää lähteä PCR-testirumbaan, me ei lähdetä. Pitäköön tunkkinsa. Sitten täytyy vaan mennä jonnekin sellaiseen paikkaan, jossa sekoillaan vähän vähemmän.

   Poista
 3. Olipas hyvä teksti ja kuvat :)

  VastaaPoista

Back to Top