Reittisekoilua - yöt 64-96. Valencia, Barcelona, Valencia, Malaga, Mijas, ja taas CHIPIONA! Pimpelipom...

 

 

Pelkästään otsikkoa katsomalla tulee väkisin mieleen, että pitäisköhän tässä jopa muuttaa tuonne Chipionaan? Sen verran usein ollaan tämän roadtripin aikana siellä käyty, että jonkinmoisen residenssin hankkiminen sieltä saattaisi tulla jopa halvemmaksi, kuin edestakaisin suhaaminen😂.

 

Niin tai näin, Barcelonassa oli kisat tammikuun lopussa (II Catalunya Open 2024) ja pari viikkoa siitä Chipionassa pidettiin kisat, eli ollaan nyt vedetty aikalailla samaa reittiä yläs alas jo viikkoja. Hommasta on kadonnut järki jo aikaa sitten, mutta kirjoitinkin siitä jo aiemmin täällä. Viimeisimmissä kisoissa Chipionassa eräs tanskalainen kisaaja totesikin meitä hyvästellessään näin; "En epäile yhtään, etteikö pian taas törmättäisi. Te kun tunnutte olevan vähän joka puolella"! Oltiin siis ilmeisesti tavattu aiemminkin tällä reissulla.

 

Noissa tammikuun lopun Barcelonan kisoissa tipahteli moniin muihinkin kisoihin kutsuja, ja siitähän tuo loppureissun suunnitelmakin näyttäisi viimein muodostuneen. Vaikkei meillä alunperin ollut tarkoitus suunnata Pohjois-Portugaliin, uusimmissa suunnitelmissa me tehdään se kuitenkin. Maaliskuun lopussa on Santiago de Compostelassa jälleen fribakisat, joten mikäpä fribahulluja pysäyttäisi. Tulisihan sitä samalla nähtyä pohjoinen Portugal, kuten myös pohjoinen Espanja (huh huh, tulee melkein hiki pelkästä kirjoittamisesta)...

 

Mutta asiaan. Viikot tammikuun lopusta lähes helmikuun loppuun meni jotakuinkin näin: 


Kutsuivat tätä hippimonumentiksi, ainakin lemmikkien hautausmaa tämä oli.


- Yöt 64-70. Oltiin siis matkalla Barcelonaan siellä järjestettävien II Catalunya Open -fribakisojen takia, mutta tämä vain nyt selvennykseksi, miksi reitistä muodostui taas näin järjetön. Valencian La Pobla de Farnals -kylän tuttu rantapuska näyttäisi vakiintuneen meille sellaiseksi "otetaan happea pari yötä" -paikaksi, joten vietettiin kymmenien muitten autojen kanssa siellä taas kaksi päivää elpyen. Kivenheiton päässä tuosta rantapuskasta on muuten matkailuautojen ilmainen tyhjennys -ja täydennyspaikka, joka nostaa kyseisen rantapuskan arvoa kummasti. Olisipa muutkin provinssit yhtä järkeviä ja matkailijaystävällisiä! Tuosta rantapuskasta siirryttiin Barcelonan nurkille Vinaròs -kylään vanhan kirkon parkkikselle. Siitä Sentmenat -kylään linnan parkkikselle, sitten hautausmaan parkkikselle, josta viimein fribakentän parkkikselle. Ei siis yhtään camping -aluetta koko viikkona, joten viikon yöpymiset yhteensä 0€. Oh la laa!!!

 

Ermita de la Misericòrdia i Sant Sebastià de Vinaròs.

Parque de l´Hostal Del Fum (fribakisat Barcassa)

Upeat puitteet fribakentälle Barcelonassa

 

- Yöt 71-77. Pari yötä notkuttiin Barcan fribakentän parkkiksella muutaman muunkin pelaajan kanssa, ja sittenhän me alettiin taas valumaan kohti Chipionaa. Yksi yö vietettiin Tarragonan vieressä yksityisellä pihalla sähkön päässä (löytyi Park4Nightista) hintaan 15€/yö sähköineen, ja tuo olikin muuten ihan kiva puutarhapaikka. Siitä päädyttiin taas kolmeksi yöksi Valenciaan La Pobla de Farnals -kylän mukavaan ja tuttuun rantapuskaan. Tuolta matka jatkui kohti Malagaa ja vietettiin yksi yö jälleen La Vila Joiosa kylän katupuskassa rannalla. Isot rakennustyömaat oli pyörähtänyt siellä käyntiin, eli sinne ei selvästikään kannata enää palata. Viikon kokonaishinnaksi tuli 15€.


- Yöt 78-84. Edellisestä paikasta me jatkettiin taas Malagaan pariksi yöksi treffaamaan esikoista. Matkalla sinne pysähdyttiin väsyneinä yhdeksi yöksi puskaan Roquetas de Mariin katuparkkiin. Noista kadunvarsiyöpymisistä mä meinaan aina saada hermoromahduksen, mutta välillä niihin on vaan pakko sortua, kun ei voimat riitä pidempään etsimiseen. Malagan öistä toinen vietettiin tutussa rantapuskassa Sacaba beachillä, ja toinen tutussa parkkipaikkapuskassa Maxi Asia -marketin vieressä. Tällä kertaa parkkipuska osoittautui koko reissun kamalimmaksi kokemukseksi, mutta en avaa sitä tässä nyt enempää, vaan yritän muistaa kirjoittaa noi kamalimmat ja parhaimmat kokemukset ihan omana postauksenaan. Tuolta ajettiin Mijaksen fribakentän upeaan puskaan vuorille, jossa nautittiin kokonaista kaksi yötä. Siitä sitten yllättäen taas Chipionaan, mutta nyt päätettiin taas valita tuttu matkaparkki La Laguna pariksi yöksi hintaan 15€/yö. Viikon kokonaishinnaksi muodostui parin camping -alueella vietetyn yön jälkeen 30€.

 

Parit suosikkiskeittarit Malagassa<3

Maisemia Mijasin vuorilta.

 

- Yöt 85-96. Listaan tähän viimeiseen kappaleeseen 12 yötä, jotta päästään tähän päivään, eli 21.2.2024. Huh, olipahan listaamista😅. Ensimmäiseksi yöksi jäätiin vielä tuttuun La Lagunaan Chipionassa hintaan 15€/yö. Fribakisat Chipionassa lähestyi, joten parkkeerattiin yhdeksi yöksi fribakentän puskaan, jotta päästiin treenailemaan. Siirryttiin siitä kuitenkin kolmeksi yöksi tuttuun rantapuskaan Chipionassa (Playa de las Tres Piedras) huomataksemme, että matkailuautoja on todellakin aivan älyttömästi liikkeellä. Paikat oli täynnä, karnevaalit tulossa, ja mitä juttelimme mukavien brittinaapureitten kanssa, tulossa oli myös lisää camppereitä. Päivää ennen kisoja palattiin fribakentälle puskaan, jossa vietettiinkin kaikki players meetingin ja kisojen kolme yötä. Kun kisat viimein 18.2.2024 loppui, jaksettiin ajaa kokonaista 20 kilsaa seuraavaan kylään El Puerto de Santa Maria, jossa itse asiassa elvytään vieläkin. Tämä on muuten reissun paras puska kaikista ja kaiken lisäksi biitsillä. Ollaan siis nautiskeltu sydämemme pohjasta. Tässä kappaleessa siis kaksitoista yötä, joista ainoastaan yksi vietettiin camping -alueella. Siis WOW - uusi enkka! 12 yön hinnaksi tuli kokonaista 15€, oh la laa!

 

Chipionan suosikkirantapuska.

Eteläisessä Espanjassa on muuten paljon upeita heppoja.

 

Tässä postauksessa on yhteensä 33 yötä, joitten hinnaksi tuli yhteensä 60€. Ihan sikahyvä saavutus! Tuohan tekee nimittäin vain 1,82€/ yö, eikä sen paremmaksi saaminen ole yhtään helppo nakki. Ollaan siis erittäin tyytyväisiä tähän. 

 

Kun mä nyt vedän yhteen koko reissun (96 yötä), saadaan yöpymisten hinnaksi yhteensä 656,95€. Ja kun toi jaetaan kaikilla 96:lla reissupäivällä, saadaan yhden yön hinnaksi 6,84€. Tuo hinta/yö tulee varmasti putoamaan, sillä vastahan me ollaan päästy puskailun makuun, varsinkin uuden kannettavan aurinkopaneelin myötä. Mikäli aurinkoa riittää, ei pitäisi olla ongelmia puskailla vielä enemmän. Pienenä huolenaiheena loppureissua ajatellen on se, että vaikka koko reissun ajan meitä matkiksia on ollut liikenteessä ihan reippaasti, niin nyt niitä vasta onkin kaikki paikat pulloillaan. Miten ja mihin mahtuu sekaan, siinäpä vasta kysymys


Me ollaan oltu reissussa nyt yhteensä 96 yötä. Täällä El Puerto de Santa Marian rantapuskassa on nasta olla (jamejakin tarjolla mikäli haluaa), joten nyt hengitetään syvään ennen seuraavaa siirtymää Mijasiin. 

 

Huomenna palkitsen itseni kampaajalla, so wish me luck😂.

 

Hei muuten! Seuraatko meitä jo facebookissa, instassa ja Youtubessa?


El Puerto de Santa Marian söpöjä katuja

Puerto Sherry juuri ennen auringonlaskua


4 kommenttia

 1. Nuo viimeisimmät yöt ovat olleet ihan superhalpoja. Eipä ole kaikkien öiden keskiarvokaan mielestäni ollut kovin kallis. Kauanko reissunne on tarkoitus tällä kertaa kaikenkaikkiaan kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit23.2.2024 klo 11.01

   Totta, hyvin on pärjätty varsinkin kun hankittiin extra-aurinkopaneeli. Noi alkumatkan kalliit leirintäalueet vielä nostaa keskiarvoa, mutta eiköhän se tule siitä laskemaan. Suomen kämppä on vuokrattu huhtikuun loppuun, eli siihen asti on reissattava :)

   Poista
 2. Noi hepat on muuleja😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit2.3.2024 klo 11.01

   Näin tarkemmin katsottuna, se on juurikin noin :)

   Poista

Back to Top