Mopo kateissa, sun muuta sujuvaa

Sujuvaa? Tietenkin. Kaikki sujuu kuin rasvattu salama... No ei ehkä kuitenkaan, mutta ei kai kukaan sitä odottanutkaan. Ollaanhan me täällä, talot, Boot, vuokralaiset, mopot ja muut siellä. Oikeasti oltaisiin melko pulassa ilman meidän Sopaa (hoitaa siivoukset sun muut lakananvaihdot) ja Tawania (vastaa sitten kaikesta muusta) Samuilla. Niin ja sitten meillä on siellä vielä Don (auton ja moponvuokraaja), brittiläinen ystävä, jonka hellässä huomassa meidän "tyttöskootteri" on. Pitäisiköhän mun antaa sillekin nimi, siis skootterille meinaan?

Meillä on tällä hetkellä Villa Zappyssa 6 vuokralaista vielä huomiseen asti. En tiedä millaista porukka on, en edes että mistä maasta, eikä se oleellista tietenkään olekaan. Nämä ovat varanneet kämpän Airbnb:n kautta, josta onkin ihan mukavasti tullut kyselyjä. Pari näistä on toistaiseksi jopa johtanut sopimukseenkin. Oikein hienoa, saa vähän kuluja tasattua.

Onneksi nykyään on sentään Whatsapp:it, messengerit, viberit, Skypet ja muut Linet, niin onnistuu tämä yhteyden pito maailman toiselle laidalle ilman konkurssiin vieviä puhelinlaskuja. Nämä thaimaalaiset ovat nimittäin melko taitavia hyödyntämään näitä ilmaisia yhteydenpitovälineitä ja yhteydenottoja tulee (hyvä niin) vähän asiasta kuin asiasta. Mun mielestä tyypit ovat jopa hellyyttävän tunnollisia hoitaessaan meidän asioita. Ja onhan meillä ollut talossa vedet vähissä ja ilmastointilaitteet piipussa, mikä on kyllä kohtalaisen tukalaa niillä leveysasteilla, ja vuokralaiset talossa. Kaikki on kuitenkin tullut hoidettua erittäin mallikkaasti, kiitos pikku apureittemme.

Nyt viimeisimpänä ihmetystä herätti eilen aamulla kadonnut mopo. Huh huijaa... Vuokralaiset olivat ottaneet Tawaniin (talomme "manageri") yhteyttä aamutuimaan, koska pihalta oli kadonnut heidän Donilta vuokraamansa mopo. Oliko se varastettu, vai mitä oli tapahtunut? No, jonkinlainen väärinkäsitys vuokrausta tehdessä oli tapahtunut ja Don luullut, että mopo oli tarkoitus sieltä hakeakin. Juu kyllä, meillä toimii toimitus- ja hakupalvelukin! Don oli siis mennyt pihalle mopoa hakemaan ja koputtanut oveen, mutta kukaan ei tullut avaamaan. Eikä siinä mitään, onneksi väärinkäsitys oli tapahtunut ja Don tosiaan mennyt paikalle, sillä siinä se hänen skootterinsa oli valot päällä ja avaimet virtalukossa. Siis pihalla. Jos Don ei olisi paikalle sattunut, niin kyllähän tilaisuus tekee varkaan ja ihan kohtalaisella todennäköisyydellä joku muu olisi korjannut mopon parempaan talteen.

Että sellaista ja onni onnettomuudessa!


Mun "tyttöskootteri"

Ei kommentteja

Back to Top