Aika muuttaa

Niinhän siinä kuitenkin kävi, että muutto on edessä ja heti ensi viikolla. Ja niin paljon kuin mä rakastuinkin tähän meidän unelmataloon silloin reilu vuosi sitten! Kuinka levotonta sielua tässä oikein pitää olla? Eikö voi hetkeksi tai vaikka vähän pidemmäksi aikaa asettua? Näköjään ei voi.

On rakennettu puutarhaa, istutettu ihmeköynnöksiä ja magnoliapuita, ostettu kasveja ja tapettu niitä. Sitä hiton bambuaitaakin Boolle väkerrettiin varmasti viisi kuukautta, että saatiin koira pidettyä sisäpuolella, vaikkei sitä sitten loppupelissä pidellytkään muu, kuin pitkä hihna. Paljon on kuitenkin vietetty hikisiä päiviä äheltäessä niitä näitä, ja ihan vaan siitä syystä, että voisi taas muuttaa...

Ollaan me tässä viimeisten kuukausien aikana käyty vähän tutkailemassa, josko sellainen huippuhyvä talodiili jostain löytyisi, mutta suurin syy on ollut hieman halvemman lukaalin löytyminen. Isona toiveena uudelle talolle on ollut se, että se sijaitsisi mahdollisimman lähellä Miskan suomalaisia kavereita ja nykyistä kylää. Ei meidän olisi ollut pakko muuttaa, mutta kun yhtäkkiä tuli tunne, että liike olisi taas hyväksi, ellei jopa välttämätöntä, niin pitihän sitä sitten alkaa järjestämään.

Aika kivuttomasti ja sen kummempia hakematta, mitä nyt paikallisia vuokraussivustoja seuraten, se seuraava "Unelmatalo" sitten löytyi. Ja varsinainen helmi löytyikin, vielä ihan naapurikylästä. Näin ilmoituksen talosta jossa on oma uima-allas (jep, ihan oma) ja ajattelin, että käydään nyt ihan piruuttaan katsomassa, liian kallishan se kuitenkin on. Mutta kun vuokranantaja sitten tuli hinnassa aivan poskettomasti alaspäin, niin oltiinkin tilanteessa, että hitto vieköön, on se muutettava! Ja ai miten mä kaipaankin muutosta! Jostain syystä on tullut taas aika putsata pöytä ja toivottaa tervetulleeksi uusi alku. Yleensä mun elämä kulkee kahden vuoden sykleissä, mutta tällä kertaa vuosi oli tarpeeksi. Kauhean moni asiahan tässä ei kuitenkaan muutu, mutta moni asia tuntuu uudelta ja freesiltä. Josko se luovuus ja hyvä olo ottaisi jonkun spurtin eteenpäin uuden alun myötä.

Tässä se, uusi helmi. Jotain juttuja vähän rempsallaan, mutta fixataan ne!
Alkuviikosta olisi tarkoitus ottaa ja lähteä. Sunnuntaina pitäisi uudella talolla käydä siivoojat ja ilmastointilaitteiden huoltajat ja sitten ei muuta kuin sisään. Sitä ennen pitäisi paikata koiruuksien kaivelema nykyinen nurmikko ja rakentaa aita sinnekin!!!! En tykkää siitä ajatuksesta yhtään, joten kädet kyynärpäitä myöten ristissä toivon,  että löydetään joku muu siihen hommaan. Jos nyt pitäisi taas meidän tyylillä sijoittaa omaa aikaa viisi kuukautta aitaan, niin jääpi melkein elämä elämättä. Ja juuri nyt, kun mulla olisi näitä lapsuuden kavereitakin Suomesta kylässä, ensi viikolla niitä on vieläkin enemmän. Niin ja pisteenä iin päällä vielä tämä viheliäinen flunssa, joka tarttui sitten Tomppaan ja Miskaankin. Murr...

Viikko sitten tuli lapsuuden ystäväni Sari miehensä kanssa saarelle. Mietittiin siinä ekan kerran nähdessämme, että voiko siitä olla tosiaan 30 vuotta, kun viimeksi nähtiin. Ja onhan siitä, vaikka ollaankin sitä mieltä, että joku matikka ei toimi. Kun me ollaan vasta reilu parikymppisiä itsekin, niin miten se on mahdollista? Aika, se menee kuin siivillä, joten eletään tässä ja nyt.

Thailand
Keikalla Baot Barissa :)
Olipas muuten mukavaa eilen illallisella Boat Barissa (Tomppa tietenkin tapansa mukaan kitaran kanssa), kun Sarikin uskaltautui lavalle laulamaan. Ja miten hyvin lauloikin!

Ihanaa rakentaa taas uusia yhteisiä muistoja 30:n vuoden jälkeen!

Mä laitan tähän vielä muutaman kuvan Penangilta, kun musta se vaan on niin kuvauksellinen:

Penang, Malaysia
Tämä vanha Honda on näköjään edelleen samalla paikalla vanhassa kaupungissa Penangilla. Ja täynnä pehmoleluja tietenkin!

Malaysia
Kiinalainen Uusi vuosi näkyvästi sielläkin

Jonain päivänä mäkin haluan näyttävän oviaukon

Malesia
Ihania, vai mitä?

Penangille oli tulossa joku valtava kuumailmapallotapahtuma. Olisinpa nähnyt!

Malaysia
3D museosta. Se on muuten auki vain klo 18 asti ja me tietenkin myöhästyttiin.

Ja näitä ihania taloja oli vaikka millä mitalla


12 kommenttia

 1. Sujuvaa muuttoa ja onnellista asettumista uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 2. Uusi talo nayttaa ihanalta! Hyvaa muuttoa ja kylla nuo Penangin kuvat on vaan niin ihania, voi kun paasisi sinne muistoja verestamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra :). Penang on niin kuvauksellinen, kun vain voi olla. Olisipa joku kerta oikein niin paljon aikaa, että voisi vaikka edes yhden kokonaisen päivän pyöriä kamera kädessä :)

   Poista
 3. Mulla on noita samoja ovikuvia Pinangilta. Reipasta toimintaa teillä ja toi uima-allas on huippu! Ajattele aamu-uinnit, iltauinnit... Täällä Kiinassa on nyt sellainen buumi, että talot menee vuokralaisten alta . Kuten meilläkin meni viime kesänä. Omistajat haluaakin myydä talot eikä enää vuokrata. Naapuri joutui just muuttamaan ja oli 5 v asunut tässä yhtiössä. Mukaavaa muuttoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan tosiaan olla aika nopeita liikkeissämme aina välillä ;). Eniten tosiaan odotan, paitsi koirille lisää liikkumatilaa, niin sitä toivottavasti pian tulevaa iltaa, kun voi lillua altaalla skumppalasi kädessä ;)
   Täälläkin on paljon taloja myynnissä, mutta näyttisi olevan myyntiajat hirveän pitkiä. Itsekään en kyllä uskaltaisi nyt täällä sijoittaa taloon. Ehkä sitten joskus...

   Poista
 4. Tänään minuun otettiin yhteyttä vanhasta kotikaupungistani Kurikasta. Kurikkalainen oli lukenut sinun blogia ja nähnyt siellä minun kommentit ja päätellyt niistä, että "tämän täytyy olla se Sari, josta Riitta ainaa puhuu"...heh heh. Maailma on pieni?!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpäs muuta sano ;). Blogin kautta on tullut muutama muukin tällainen vastaava kuvio vastaa ja onhan se hauskaa!

   Poista
 5. No voi teitä! Kaikki se tuunaus ja...
  Pelästyin jo, et oli pakko poistua...
  Kiva että uusi asunto löytyi, joten ei muuta, kuin tsemppiä muutolle!
  Toivotaan, että uusi asunto tuo iloa altaineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu. Kohta tuunataan taas lisää, meillä taitaa olla liikaa aikaa ;)
   Onneksi ei ole vielä pakko poistua, varsinkin kun tuo uusi talo näyttää tosi kivalta. Toivottavasti on myös kiva asua.

   Poista
 6. Onpa hieno tuo uusi koti, tsemppiä muuttoon! Vaikka uusi on houkutteleva, niin muutto (ainakin minusta) itsessään on aika kaameaa, vai tykkäätkö siitäkin?

  VastaaPoista
 7. On kyllä aivan ihana uusi koti, nyt oli onneakin matkassa. Jostain kumman syystä muuttaminen on minusta mukavaa, sillä jotenkin siinä on niin vahvasti jonkun uuden äärellä. Toisaalta luopuminen tuo aina jonkin verran tuskaa mukanaan. Onneksi täällä pääsee muuttamaan kevyin varustein, kun kaikki talot on jo valmiiksi kalustettuja :)

  VastaaPoista

Back to Top