Tervetuloa Bumba ja säpinät!

Oikeastaan tyyppi näyttää enemmän Timonilta kuin Bumbalta (tiedän, oikea nimi olisi Pumba), mutta esikoisen nimeämä rääpäle on nyt Bumba. Pieni luuranko, jolle ei löytynyt ottajaa. Rääpäle joka matkasi mopon kyydillä kauppakassissa viidakkotaloon. Bumba.

Ei tästä varmaan mitään traumoja jää ;)

Kiitos näille ihmisille, jotka pitävät huolta heikommista.

Risteyksen koiraperhe

Koiria Samuilla riittää, eikä kaikki suinkaan voi hyvin. Bumban perhe otettiin talteen vilkkaasta risteyksestä, ja kaikki perheenjäsenet Bumbaa lukuunottamatta ovat sijoittuneet koteihin. No pystyinkö pitkäänkin seuraamaan FB-kyselyjä eikö kukaan OIKEASTI HALUA Bumbaa? - en tietenkään. Lasi viiniä ja huomasin kirjoittaneeni meidän ehkä selviävän vielä yhdestä koirasta.

Niinpä me köröteltiin seuraavana päivänä reppanan kanssa kotiin. Vaikka tyyppi oli viettänyt varhaislapsuutensa vilkkaassa risteyksessä mopojen seassa, mopoilu itsessään ei ollut varsinaisesti hallussa. Eikä meillä ollut muuta kyytiä tarjota.

Kun Salsa taannoin sullottiin rantakassissa mopon jalkatilaan, sai Bumba tyytyä kauppakassiin. Yritettiin me ensin ilman, mutta kun yhden jalan sai pysymään mopon sisäpuolella, toinen putosi toisen reunan yli. Se meni vähän vaaralliseksi.

Kookospähkinät on ihan parhaita leluja.

mikään ei voita uimista.

Tästä vinkkelistä näyttää isommalta kuin onkaan. Bumba.

Boo ja Salsa vielä pohtivat 

Ensimmäinen reaktio oli puhdas uteliaisuus. Sitä seurasi pelko - voiko toi rääpäle viedä mun paikan? Tästä pelosta johtuen tulivat fiilikset varautuneisuudesta jopa inhoon. Mä en katso tota, se ei voi tulla mun viereen, mun on pakko häätää toi mahdollisimman kauaksi. Ja sitä rataa.

Onneksi Bumba oli sinnikäs, ehkä vähän bimbokin, eikä välittänyt. Nuoruuden innolla se sinkosi milloin kummankin päälle, veteli ruokakupit tyhjiksi, otti turpiinsa ja aloitti uuden kierroksen.

Vaikka Boo ja Salsa vielä miettivät kuinka ärsyttävä tyyppi onkaan, niin huomattavia muutoksia on havaittavissa. Inho on vaihtunut mielenkiintoon, jopa innostukseen. Tyypin kanssahan voi vähän painiakin! Ja niin sitä mennään pitkin mantuja. Lähinnä Salsa ja Bumba, mutta välillä myös Boo.

Pahin vastenmielisyys on ehkä voitettu. Bumba on hyvä tyyppi ja pienestä koostaan huolimatta mainio vartijan alku. Näistä rescue -koirien isistä kun ei tiedä, niin nähtäväksi jää millainen mutantti tästä vielä kasvaa. 

Bumba ja Salsa

Boo

Viidakkotalon muut kuulumiset

Meidän kutsumattomat vieraat, kirjoitin niistä täällä. Ainakin yksi kaksimetrinen käärme löytyi henkihieverissä Boon ja Salsan jäljiltä. Toivottavasti se oli juuri rännikäärme. Tompan ostama rotanloukku ammottaa edelleen tyhjyyttään, mutta rotanmyrkyt ovat hävinneet. Sillä seurauksella että kaksi rotanpoikasta on löytynyt kuolleena keittiön pöydältä.

Sehän on vaan hyvä, mutta kertoo toisaalta myös siitä, että rottien rakkaudenpesä (kuten Vesa sanoi) on olemassa tuolla jossain. Ehkä juuri siellä meidän makuuhuoneen katossa. Rottamutsia -ja faijaa ei ole näkynyt, mutta olisiko käynyt niin hyvä tuuri että nekin olisivat heittäneet henkensä, en ole kauhean vakuuttunut. Vaikka rapina on hiipunut, ei se ole silti vaiennut kokonaan.

Tämä vuosi on ollut varsinaista ihmisremonttia. Bangkok hospitalin lisäksi tutuiksi on tulleet hammasklinikat Samuilla, Turussa, Kaarinassa ja nyt taas Samuilla. Kun edellisen postauksen kirjoitin puoli naamaa turvonneena, niin tiesihän sen että putki jatkuu.

Ilmoittauduin siis hammaslääkäriin, jossa lekuri ensimmäiseksi nauroi ' taitaa rouva tarvita vähän filleriä myös toiseen poskeen'. Ai että mä pidän thaimaalaisten suoruudesta.

Viidakkotaloa.

14 kommenttia

  1. Ihana Bumba, en kestä! Ihania olette kun annoitte taas yhdelle kodin, iso sydän. Meidän mutantin kanssa taas aamulenkillä mietin että onneksi en tiennyt millainen koiraongelma ovesta tulee sisään rusettikaulassa noin 3 v sitten, näytti viattomalta mutta loppu olikin jotain ihan muuta :) Aikoinaan opashommissa ollessani Thaimaassa kärsimme toimistolla rottaongelmasta ja myrkytimme paikan, tuloksena oli että kuolleita rottia oli haisemassa mitä kummallisimmissa paikoissa kuten naapurin toimiston kattolampussa :D Onnea rottajahtiin ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra :)

      Joo eihän näistä koirista koskaan tiedä millaisia soppia saa aikaiseksi ja aika paljon on oppirahoja maksettu Boon takia. Mutta on se vaan niin ihana, enkä haluaisi enää elää ilman sitä. Se vähän huolestuttaa, että jos joskus haluaa vaihtaa maisemaa, niin kuinka hankalaa se tulee olemaan. Mutta ne on sitten sen ajan murheita ja niistä on sitten vain selvittävä.

      Mä pelkään kanssa sitä, että noi rotat kuolee tonne meidän makuuhuoneen kattoon ja sitten ollaan lirissä hajun kanssa. Toivottavasti ei tarvitse purkaa koko kattoa.

      Poista
  2. Voi miten ihana Bumba! Kiva kirjoitus ja helppo eläytyä tilanteeseen. Se on kinkkinen juttu kun päivittäin vastaan tulee koiria jotka haluaisi adoptoida. Me siis asumme Filippiineillä ja koiria on jo 4: Pasi, Eero, Rauno ja Papi. Lähes päivittäin joutuu taistelemaan itsensä kanssa mutta sitten tulee aina se hetki kun ei vaan voi ajaa ohi. Me lähinnä mietimme sitä että jos joskus joudumme lähtemään täältä muualle, koirat on otettava mukaan ja elämä monen koiran kanssa ei ole kovin helppoa joka paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa <3

      Samaa tässä pelkään itsekin, että maan vaihtaminen monen koiran kanssa tulee hankalaksi. Mutta mukaanhan noi on otettava, ehkä sitten pitää valita maa sen mukaan. Eurooppaan nyt ainakin pääsee, kunhan paperit on kunnossa. Mutta pelkästään asunnon vaihtaminen täällä Thaimaassa koirien kanssa on hiton hankalaa, kun koiria ei oikein haluta mihinkään.

      Voi vitsi että mua kiinnostaa Filippiinit kovasti. Kirjoitatko blogia sieltä? Olisi mielenkiintoista lukea :)

      Poista
  3. Mikä nassu Bumballa ja muutenkin komeita ja upeita kaikki karvaiset ja rva itse myös. <3 Niin tunnelmallinen on teidän koti ja hmm. käärmeet ym. kamut siellä piristämässä arkea. Ihana tuo thaimaalaisten suoruus, kelpaisi välillä tännekin <3

    Kivaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tiia <3. Koirat on kyllä komeita, mutta itseään ei kovin komeaksi täällä tunne, kun aina on hiki ja hiukset valuvat pitkin päänahkaa. Ripsivärin laitto, puhumattakaan muusta meikistä on melko turhaa, kun hetken päästä ne olisi kuitenkin pitkin poskia ;)

      Ihanaa viikkoa sullekin <3

      Poista
  4. Suloinen BUmba,muistuttaa etäisesti omaa Bambiani;D Miten on teilläpäin löytöeläinten kanssa, onko paljon järjestöjä ym.? Hyvä että hauvelit tekevät selvää kutsumattomista vieraista;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, Bumba on kyllä todella suloinen :)

      Onneksi tällä saarella on mukavasti erilaisia epävirallisia ryhmiä, jotka auttavat näitä löytöeläimiä. Ja sitten meitä ulkomaalaisia, jotka mahdollisuuksien mukaan otamme koteihimme. Valitettavasti kuitenkaan vuokranantajat eivät ole kovin innoissaan karvaisista vuokralaisista, ja siksi epäilenkin etteivät monet täällä asuvat uskalla koiria ottaa. Jos joutuu muuttamaan, ei ole ollenkaan helppoa löytää koiraperheelle asuntoa.

      Koirat ovat kyllä mainioita turvamiehiä. En edes uskaltaisi asua tässä viidakkotalosa ilman näitä koiria.

      Mukavaa viikkoa <3

      Poista
  5. Me ei onneksi olla jouduttu muuttamaan eikä ihan heti kyllä ole suunnitelmissakaan.En tiedä mitä koirat siihen tuumaisivat. Yksi on syntynyt mökin alle raksa-aikana ja muutkin muuttaneet tänne ihan pieninä rääpäleinä. Joo meillä on blogi www.vesipuhvelipaivakirjat.com, tosin ollaan oltu hieman hitaita kirjoittelemaan viime aikoina, mutta nyt yritetään taas ryhdistäytyä:). Mukavaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin pyörähtämässä teidän blogissa ja wow! Älyttömän mielenkiintoinen projekti teillä menossa ja mun täytyy ehdottomasti lukea jokainen juttu läpi. Oottehan te aivan mielettömän rohkeita ja sopivasti hulluja. Iso peukku ja tsemppiä!

      Poista
  6. Kiitos Heidi, kiva kun kävit lukemassa! Me aina ajattelemme että lukijat on lähinnä sukulaisia ja kavereita, joten kiva kuulla että joku muukin lukee. Mielenkiintoista on ollut kyllä ja parissa vuodessa opittu paljon asioita.Teidän kuvio myös mielenkiintoinen, kiva kun löysin blogisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olenkin jo ehtinyt lukemaan aika monta postausta teidän blogissa ja laitoin sen seurantaan, etten missaa tulevia juttuja.

      Hatunnosto teille todellakin! Teidän paikka näyttää niin hienolta, että älä ihmettele jos joku päivä saatte asiakkaita :). Oliko näin, että siellä aallot on aloittelijoille vähän haastavia?

      Poista
  7. Kesti vähän vastaaminen, netti on ollut niin huono viime aikoina! Toimii lähinnä yöllä niin että viitsisi tehdä muuta kuin työjuttuja. Tervetuloa tänne vaan ja kiitos! Täällä on monenlaisia aaltoja ja hyvän open kanssa aloittelijakin pääsee yleensä surffaamaan tosi kivoja aaltoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihan meidän viidakkotalon netiltä ;)

      Kiva tietää noista aalloista, kun kovasti tekisi mieli kokeilla jossain muuallakin kuin Balilla. Jonain päivänä varmaan tullaankin :)

      Poista

Back to Top