Huh, vihdoin se alkaa - eiku...

Mä olen ollut viime viikkoina hieman känkkäränkkänä, ja kun talvi vyöryi koko voimallaan vielä  takaisin (YLLÄTYS!), tuntuu että voisin räjähtää pienemmästäkin asiasta. Todellisuudessa tuo jo jonkin aikaa kengässä hiertänyt kivi liittyy tekemättömyyteen, kun en ole päässyt tekemään niitä asioita mitä haluan. Nyt sitten pöljien kevättä seuranneen takatalven myötä taannuin lähes eskarilaisen tasolle.


"Mut kun mä haluun, mä haluun! Etkö sä tajua? Ja vielä parasta; "Kohta mä en enää kestä!"


Ja kun toinen osapuoli yrittää venkslata koronarajoitusten takia hankalaksi menneitä musatuntikuvioita, mä näen vain tietokonetta tuijottavan laiskurin. Reilua - no ei, mutta mä vaan niin haluaisin jo päästä liikkelle. Onneksi tolla siipalla näytti viimein menevän kuppi nurin kaikesta marmatuksesta ja puhisemisesta, ja se pari päivää sitten viimein totesi "okei, huomenna sitten aloitetaan".

 

Jee!

 

Nyt saisi talvi jo väistyä

 

Ja mä puhun nyt siis remontista, sehän on ollut joulusta lähtien stand by -tilassa. Tai lähes stand by, sillä ehdin mä tässä välissä maalata puolikkaan olohuoneen lattian. Olkkarin toista puolta en ole vielä päässyt maalaamaan muovimaton alta löytyneen raakalaudan takia, mikä taas tarkoittaa lattian repimistä auki, eikä sellaista hommaa ihan näin hyytävillä keleillä pysty tekemään. Tarkoitus olisi kuitenkin myös viihtyä täällä samaan aikaan, eikä vain tunkea toppahousua jalkaan ja siitäkin huolimatta jäätyä pystyyn.


Joten, kun pakkaset vielä kiristää pipoa(kin), päätettiin aloittaa remppahommat tekemällä meidän makkari ensin. Ollaan oltu kovasti toiveikkaita ja aikalailla varmojakin, että makuuhuoneen muovimaton alta löytyy kunnon höylätyt lankut. Sellaiset on kuitenkin yläkerran pikkuisessa aulatilassakin, joten miksipä ei myös makkarissa. Siinä tapauksessa remppa olisi ollut helppo - ei olisi tarvinnut kuin levyttää pari seinää uusiksi, maalata ne seinät, ja tietenkin alta löytynyt lautalattia Virtasen Porstuan jollakin hempeällä saaristolaisvärillä. 


Mutta kun se ei vaan mee niin. 

 

Innostus oli kova ja heti aamiaisen jälkeen tälläsin itseni vimosen päälle remonttivehkeisiin, nappasin sorkkaraudan käteen ja raotin muovimaton alta löytyvää levyä - ja olisin melkein voinut purskahtaa itkuun. Muovimattohirvityksen alta paljastui sellaista sekasikiölautaa etten ole ennen nähnyt, ja raotkin lautojen välissä niin rouheat, että kapoisempi jalka voisi huonolla tuurilla sujahtaa jonnekin purujen sekaan.

 

Se siitä remppastartista tähän hätään.

 

Me ollaan kohta kaksi vuotta nukuttu keskeneräisessä makkarissa.

Tällainen surkuhupaisa laudoitus löytyi muovimaton alta.


MUTTA EI TÄSSÄ PARKU AUTA. Uusiksi menee koko hoito.

 

Eilisen remonttipäivän pystyi siis pyyhkimään kalenterista. Samoin sen innostavan fiiliksen, joka aina syntyy kun tietää pääsevänsä tekemisen ytimeen. Mä taannuin taas puhisemaan - en niinkään siitä että lattia oli aivan paskaa, vaan enemmänkin siitä, ettei vieläkään päästy riehumaan remonttia eteenpäin. Nyt on ensin ostettava kallista lattialankkua (miten puutavara onkin niin karmeissa hinnoissa?), sillä vanhojen lautojen metsästykseen käytetyt kuukaudet ei ole tuottanut tulosta. Vinkkinä siis muillekin lattialautojen metsästäjille - ihan Hannu Hanhimainen tuuri pitää käydä, että löydät ensimmäisenä jonkun vanhojen lankkujen ilmoituksen ja onnistut vielä tekemään kaupatkin niistä. Ei muuten ole helppoa.


Eniten mua tässä kohtaa huolestuttaa kuitenkin se, että toi siippa "keksii" taas muita kiireitä ja mä taannun taas kiukuttelemaan. Voisin ehkä paiskoa vähän oviakin ja muuta yhtä typerää.


Tai ehkä mä taas tartun sorkkarautaan ja puran kaikki lattiat säpäleiksi. Kun ton musatyypin oma viihtyvyys alkaa kärsimään, on senkin taas pakko tarttua härkää sarvista.


Jep. Silleen mä teen.


Ps. Onpa muuten jotenkin ollut loputtoman tuntuinen talvi, eiks vaan?


Olkkari on aina vaan kesken...

ja portaikko on kesken. Hommaa piisaa.


9 kommenttia

 1. täysin samanlaiset lattiat oli meillä teijolla, no ei kun levyä päälle ja samanlaiset vinyylitkin vielä päälle ja nuo matotkin on samanlaisia heh. tosin meitin talon remontti osui tuonne liki 40 vuotta sitten jo kun nmuoria oltiin ja eka talo rempattiin omaksi asumuksesksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä se talvi siitä loppuu alkaa kevättä pukkaamaan aina siinä toukokuun lopulla että kärsivällisyyttä vaan pimeään ja kylmään. itse inhosin nini että mutui9n lopullisesti pois sohjois-koreasta/paskalandiasta. marin ämmäjoukkoinenn kun tuhoaa loputkin hyvän maasta miklsi siis enää siellä asua paskamaassa tuhottu jo kohta lopullisesti.

   Poista
  2. Mä ymmärrän Masa ihan täysin sun innon muuttaa pois täältä sohjosta ja kylmästä, siksihän mekin Samuille muutettiin. Toivottavasti päästään mahdollisimman pian sinne takaisin.
   Nauti sinä siellä meidänkin puolestamme, me yritetään vielä sinnitellä täällä, kun ei vielä muuta voida. Joku päivä sitten palataan sinne<3

   Poista
 2. Todellakin tämä talvi tuntuu loputtomalta. Ei vaan jaksa enää tätä lunta ja hiton pakkasta. Taidetaan kummatkin olla kevät ja kesäihmisiä.
  Tsemppiä sinne, koska uskon, että tilanne koettelee hermoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loputon ja jäätävä talvi, huh huh. Tämä päivä kaikkine tuulineen oli sitten ehkä se pahin, kun aamulla eteisen lämpötila näytti nollaa. Onneksi muu talo sentään pysyy lämpimänä.

   Tsemppiä sullekin Outi, kohta päästään nauttimaan keväästä ja lämmöstä<3

   Poista
 3. Vaikka tykkäänkin syksystä ja talvesta niin kyllähän minua jo alkaa harmittamaan teidän puolestanne. Paljon olette saaneet aikaan ja varmasti vielä saattekin. Onhan tuo syvältä, että muovimaton alta löytyi aivan p*ska lattia, kun yleensä vanhoissa taloissa on hyvä lautalattia.

  Vielä tulee sääennusteiden mukaan lunta tupaan, mutta sitten alkaa helpottamaan.

  Matkustamaan ei ehkä pääse vielä vuosiin. Jos siis noudattaa "suosituksia" ja haluaa omalta osaltaan suitsia tätä pandemiaa. Moni ikävä kyllä vähät välittää.

  Toivon teille kuitenkin sinne lämpimiä kevätpäiviä ja että koirien ei tarvitse rämpiä lumihangessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tsempeistä<3

   Ja juu, kyllähän se kevät sieltä tulee ennemmin tai myöhemmin, vaan olisipa ollut kiva, jos kaikkien näitten rajoituksien vastapainoksi oltaisiin päästy nauttimaan keväästä jo nyt :)

   Poista
 4. Tänä aamuna, kun kävin parvekkeella niin lintu lauloi ti-tyy -sävelmää. Ei vielä kuitenkaan ti-ti-tyy. Teillä sielläpäin kuitenkin kevät etenee nopeammin kuin täällä Keski-Suomessa nietosten keskellä.

  VastaaPoista
 5. Tämä artikkeli on meille erittäin hyödyllinen kiitos siitä, että jaoit tämän tiedon kanssamme ...

  VastaaPoista

Back to Top