Ei se niin justiinsa

Ei nämä enää mitään uusia juttuja ole, mutta lyhyen postauksen meinasin laittaa tästä täällä vallitsevasta mutkattomuudesta, kun ei mulla mitään sen tärkeämpää juuri nyt.

Tilattiin tietenkin heti taloon muutettaessa paikalliselta Elisalta nettiyhteys. Viikossa sen luvattiin tulevan, tosiasiassa se tuli muutamassa päivässä. Loistavaa, vaikka ei se nyt niin kauhean hyvin toimikaan. Mutta kaikkein huvittavinta oli se, kun asentajat ottivat lavalta bambutikkaat, sellaiset oikein tosi pitkät, ja kiipesivät viereiseen palmuun. Sinne ne kaapelit vedettiin, ei siihen mitään tolppia tarvita.

Tänään tuli sähkölasku, on se tietty tullut ennenkin, ei siinä mitään. Summakin oli jotakuinkin samaa luokkaa, kuin muinakin kuukausina. Sähkö on muuten jopa kalliimpaa täällä kuin Suomessa ja ilmastointilaitteet aiheuttaa siitä valtaosan.

Siihen se oli teipattu, meidän (keskeneräiseen) bambuaitaan. Ei mulla muuta...


Sähkölasku Thaimaalaisittain

2 kommenttia

 1. Moikka.

  Vasta löysin tän blogin ja aloin aika innolla selailemaan. Tästä postauksesta en päässyt yli kommentoimatta. Me (minä ja perheen hallinto-osasto) tupataan viettämää vuosittain kuukausi Hua Hinissa. Toissa vuonna, kun istutaan vuokravillavillan terdellä aamiaisella, soi porttikello. Portin takana skootterirakkari jolla sellainen "terroristihuppu" päässä. Vain silmät näkyy. "Me take you watel metel away. You no pay watel bill". Siellä vesilasku tunkataan vesimittarissa (joka on aidan ulkopuolella kadunvarressa), roikkuvaan muoviputkenpätkään. Olis sitten vissiin tuuli sen vienyt menojaan. Onneks tarvitsi vain puhelun mrs Wanille (housekeeper) ja tuo teakinvärinen duracellpupu tuli hoitamaan ongelman pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta Ilkka! Meilläkin on välillä ollut puhelimet kiinni, kun laskut eivät ole löytäneet perille. Edellisessä kämpässä oli meidän kadunpätkällä irrallaan meille ihana, mutta postinjakajille pelottava koira, joka ajoi lähes poikkeuksetta postinjakajat karkuun. Jäi siis laskut saamatta meidän kadunpätkällä varmaan monella muullakin. Havahduttiin siihen aina silloin, kun puhelimet oli jo kiinni, jolloin oli mentävä itse paikalliseen konttoriin maksamaan laskut. Onneksi ei ollut mitään tukalaa tilannetta päällä, että olisi pitänyt kiireellä saada puhelimella joku kiinni.
   Ja kyllä, näitä teipattuja laskuja meillä oli tämän tästä. Hurjaa mutta huvittavaa :)

   Poista

Back to Top