Löytyikö joulufiilis?

En päässyt kummoisiinkaan joulufiiliksiin ennen aattoa, vaikka esikoinenkin pärähti saarelle meidän kanssa joulun viettoon. Mietin ennen juniorin tuloa, että pitääkö tässä hankkia läjä lahjoja ja muuta karmeanväristä (täältä ei saanut mitään maltillista) tingeltangelia huushollia koristamaan, tai pitäisikö naamioida terassin vieressä komeileva banaani joulukuuseksi, mutta päädyin olemaan tekemättä kumpaakaan. Onneksi Jesse pyysi tullessaan meitä unohtamaan koko "älytön hössötys" ja keskittymään vain lomailuun, joten näin siis tapahtui. Aika vaikea olisikin ollut päästä valkeaan ja viileään tunnelmaan varpaat rantahiekassa tai tyrskyissä, sillä viikon ajan ennen joulua tuli ahmittua aina tilaisuuden tullen sitä itseään, eli rantaelämää ja aktiviteetteja.


Mä niiiiiin pidän tällaisista jouluista ;)

Sesonki on muuten tuonut tullessaan näitä monia pieniä reggaebaareja, hyvä musa, loistavat maisemat ja ne huurteiset...Lahjan lahjaa ei myöskään pantu pakettiin, vaan hankittiin itse kullekin sitä sun tätä tarpeellista (vähän tarpeetontakin), kun vastaan käveli. Ja aika vähän tuli ylipäätään sijoitettua itse jouluun ensimmäisen kerran ikinä. Olipas se muuten vapauttavaa! Rahaa ei kuitenkaan jäänyt sukanvarteen yhtään ekstraa, sillä kyllähän tämä "lomailu" itsessään on melko kallista, ihan missä vaan maapallolla. Syödään ulkona, harrastetaan kaikkea mahdollista ja mitä vaan mieleen juolahtaa, mutta ehkä mieluummin kuitenkin näin, sijoitetaan siihen yhdessä olemiseen materian sijaan.

Jouluaattona vietettiin kuitenkin unohtumaton ja ihana ilta suomalaisten ystävien kanssa. Suurkiitos siitä illan isännälle Ilarille ja emännälle Sinikalle vielä tätäkin kautta. Vaivaa oli nähty niin paljon, että ihan heikottaa ja nöyräksi vetää. Oli lohta jos jonkinmoista, sienisalaattia, possua ja mitä nyt vaan voi joulupöydältä toivoa. Herkkujen lisäksi meitä suomalaisia joulun vietossa oli parisenkymmentä, joista suurin osa tuttuja, mutta aina mahtuu mukaan myös jonkun muun tuttuja, ja tällä kertaa joukossa oli myös hyvinkin laulutaitoisia sekä esiintymishaluisia lomailijoita. Joululauluja saatiin siis ihan livenä, ensin suomeksi ja sitten ruotsiksi, mutta taisi niitä illan edetessä jokunen saksan kielinenkin särähtää korvaan.

Se ei ollut ehkä ihan perinteisintä joulumeininkiä, vaan meille juuri sopivaa rentoa seurustelua ja pelaamista kuka minkäkinlainen tonttulakkiviritys päässään. Jokainen oli tuonut lahjakassiin noin viiden euron lahjan, jotka sitten sekoitettiin ja lapset jakoivat mielensä mukaan eteenpäin. Lahjasäkistä löytyi niin tikkataulua, käsintehtyjä saippuoita, tuoksuvia kampaamotuotteita, silitysrautaa, nalletossuja, namia, valokuvakehyksiä sun muita saunalippuja, joten hauskaa piisasi ja joitain vaihtareitakin taidettiin tehdä.

Ja sieltä sitten yön pimeinä tunteina sekä trooppisten sateitten saattelemana ei reellä, vaan mopolla kotiin. Oli huikea aattoilta, joten kiitos kaikki tutut ja tuntemattomat!


suurta ja mahtavaa


kaikkea löytyi, hapankorppuja ja turun sinappiakin :)
jos vaan mahdollista, kyllä me aina biljardit pelataan :)

4 kommenttia

 1. Wau mitä herkkuja! Me syötiin tapaksia ...ei ollut 100% joulufiilistä, mutta ei haittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tapaksethan ovat herkkua! Hyvää Uutta Vuotta 2016 sinne Idän Pariisiin!

   Poista
 2. Näyttääpä tosiaan rennolta ja lämpimältä joululta. Mitkä siellä on nyt lämpötilat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta MatkaMartta, että tämä lämpö jotenkin väkisin tekee elämästä rennompaa. Tällä hetkellä ollaan lämmön kanssa vähän 30:n yläpuolella, mutta tuulet ovat sen verran mukavat, että tuntuu oikein mukavalta muutenkin. Ja etenkin meren äärellä välillä jopa tuntuu "raikkaalta".
   Onnellista Uutta Vuotta 2016!

   Poista

Back to Top