Hotellivakoilua

Ei varmaan pitäisi kirjoittaa yhtään mitään tänään, kun jo viidettä päivää sinnikäs flunssa yrittää kaataa sänkyyn kaikin keinoin. Ystävät Suomesta lähtivät pari päivää sitten paluumatkalle ja tuli sellainen pysähdyksen paikka, jolloin yleensä kaikki taka-alalle juostut taudit saa niskaperseotteen. Kun pystyy vetämään neljän tunnin päikkärit ja siihen päälle vielä yhdeksän tunnin yöunet ja seuraavanakin päivänä vielä päikkärit, on varmaan aika kipeänä. Toivottavasti saan silti jotain ymmärrettävää raapustetuksi.

Joku on saattanut huomata hotelleja uudesta paikasta buukatessaan, että kuvat eivät vastaa todellisuutta. Tai on voinut vastata joskus vuonna yksi ja kaksi, mutta että aika on tehnyt tehtävänsä ja nykyisyys osoittautuukin joksikin aivan muuksi. No siitä syystä juuri, ja ihan vain ystäviäni auttaakseni olen tämän vuoden puolella muutaman hotlan käynyt vaklaamassa. Kun joku kysyy hotellia hyvältä paikalta loistavaan hintaan, niin se jo sinänsä on melkein mahdoton yhtälö ja varsinkin Chawengilla (jota vieläkin suosittelen ensikertalaiselle) melkein mahdoton. Vaikka itsekin on noita majoitusvaihtoehtoja 15 vuoden aikana kolunnut jokusen, niin uusia tulee, joku vanha rapistuu, omistajat vaihtuu ja vaikka mitä, eli varsinkin netin kautta varatessa haastetta piisaa. Onneksi tämä 'hotellisalapoliisi' on täällä (vitsi vitsi) ja voi käydä tsekkaamassa paikan päällä nykytilanteen, rannan kunnon, nousuvedet ja laskuvedet, maalipinnan huoneessa, parvekkeen-, ja uima-altaan koon niistä muista yksityiskohdista puhumattakaan. Salapoliisityön varrella on löytynyt sekä sutta, että sekundaa, mutta myös hyviä itsellekin täysin tuntemattomia vaihtoehtoja. Tässäpä pari vaatimatonta vinkkiä näin aluksi Samuilla majoittumiseen:

Your Place resort, suoraan Chaweng biitsillä:

Tämän kävin tsekkaamassa vuodenvaihteessa, kun juniori kavereittensa kanssa halusi helposta paikasta rannalta halvan majoittumisen. No se on kyllä halpa rantaresortti, tosin aika kaukana luksuksesta. Parikymppisenä olisin itsekin voinut sinne majoittua (ehkä, sillä mä olen kyllä vähän prinsessa), mutta en enää. Erittäin pikkuiset tönöt tuulettimella noin 500 bht/yö ja ilmastoinnilla 1000 thb/yö. Jos huoneessa tykkää käydä vaan kääntymässä, niin sitten ehkä passeli ja ainahan voi istua terassilla resortin kissoja rapsuttelemassa. Niitä on aika paljon ja lisäksi sieltä löytyy maailman todennäköisesti lihavin koira.

Rantaravintola ja baari biljardipöytineen paikasta löytyy myös ja niitä me kyllä kohtuuahkerasti käytetäänkin. Hyvä ruoka sopivaan hintaan, aaltojen liplatellessa varpaissa ja tulishowta katsellessa; noilla eväillä saa ehdottomasti mukavan illan aikaiseksi.

Kiva ranta, vaikkei kuitenkaan niitä parhaita spotteja.

Koh Samui, Thailand
Your Place Chawengilla. Harvassa rantapaikassa pääsee enää syömään kohtuuhinnalla maukasta ruokaa. Suosittelen!
Rattana Guesthouse & Bungalows, siinä Chawengin rannalla sekin uima-altaineen, mutta ei kyllä sytyttänyt. Mun ystävät eivät olleet kiinnostuneita bungaloweista, joten tsekkasin vain parhaat päivänsä nähneet huoneet. Ihan siistiä siellä oli ja allas oli aika kiva, mutta huoneet oli niin pieniä kuin vain voi enää olla. Niihin kun ahtaa kaksi ihmistä matkalaukkuineen, niin ei siellä paljoa tarvitse kääntyillä. Onneksi oli sentään parvekkeet.

Kiva rauhallinen ranta, vaikkei kuitenkaan rannan parhaita spotteja tämäkään.

Palm Island Hotel & Resort, sillä ramalla rannalla ja mikäs siinä, ihan sympaattinen. Mutta kyllä kaikki tässäkin resortissa oli parhaat päivänsä nähnyt, paitsi ehkä se uima-allas. Ja huoneet taas pikkuruisia kuin mitkä, eli tilaa kaipaaville saattaisi iskeä niissä jopa ahtaan paikan kammo. Mulle tulee aina vähän surullinen olo näissä melkein rapistumaan päästetyissä paikoissa, kun kovasti toivoisi, että varsinkin nämä saaren vanhimmat resortit pysyisi paikoillaan ja kilpailukykyisinä sen sijaan, että uudet ja kansainväliset jättiketjut valloittaa koko saaren. Sitä on nimittäin ilmassa.

Thaimaa
Palm Island resort, ihan kiva allas ja ranta, mutta vähän on surullisesti rupsahtanut
Le Murraya resort, joka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Chawengin rannalta. Mä en itse täällä käynyt, vaan ystäväpariskunta varasi tämän hotlan itse itselleen monia eri vaihtoehtoja läpikäydessään. Vaikka hotelli ei olekaan rannassa, niin kävelymatka sinne on sopivan lyhyt ja hotellilla on uima-allas. Hotelli sijaitsee kyllä MuayThai-areenan takana, joten pientä älämölöä on varmasti luvassa, mutta ei ilmeisesti mitään minkä kanssa ei olisi pystynyt elämään. Nämä ystävät arvostivat tilavia huoneita ja sitä näissä riitti noin 60:n neliön verran.

Hotelli sijoittuu omalle suosikkispotilleni Chawengilla, jonka pystyy paikantamaan Tradewinds by Lawana resortista.

Tradewindsissä ollaan Tompan kanssa majoituttu ehkä kaikkein eniten tässä vuosien varrella ja ollaan oltu sijaintiin enemmän kuin tyytyväisiä. Ennen vanhaan hinnat olivat 50:n euron luokkaa, mutta nykyään mainostivat hotellihuoneitten lähtevän 3400 bahtilla. Ja sehän on kurssista riippuen n. 85€. Paikka on omistajan vaihdoksen myötä kokenut pienen faceliftauksen ja uima-allaskin on kaivettu rantaan, mutta ehken enää kuitenkaan suostuisi pulittamaan tota summaa niinkin kuitenkin vaatimattomista huoneista ja bungaloweista.

Koh Samui, Thaimaa
Tradewindsin herkullinen rantaspotti. Ja mikäs tässä möllötellessä
Siinä hoodeilla sijaitseekin sitten meidän suosikkiravintola numero yksi, nimittäin Rasta Bar, jossa ehdottomasti kannattaa pyörähtää, mikäli tykkää rennosta ja letkeästä livemusasta, huikeasta meiningistä puhumattakaan. Baari on niitä harvoja iloisia yllätyksiä, jotka vaan puksuttelevat ja kasvavat näissäkin vaikeissa taloudellisissa tilanteissa, jolloin baareja tulee ja niitä menee. Kymmenvuotisbileet vietettiin juuri pari kuukautta takaperin ja seuraavaksi käydään varmaankin sotimassa vesisodat baarin omistajan Chanin kulmilla.

Chan on avannut ravintolakompleksiinsa nyt myös ruokapuolen, joka on erittäin hyvä juttu nälkäisille, sen lisäksi Chanilta kannattaa kysäistä myös retkiä mantereelle, sillä niitä on kehuttu kovasti. Ai niin, löytyy Chanilta myös pieniä vuokrahuoneistoja lähistöltä, niin voi halutessaan minimoida baari-illan jälkeen syntyvät mahdolliset taksikulut. Vaikka on Chanilla myös taksi. Fiksu kaveri...

Chaweng Beach Hotel, jota en ole koskaan viidentoista vuoden aikana edes bongannut, ehkä siitä syystä, että se on rantatien 'väärällä' puolella. Tälläkin kertaa luulin kyseessä olevan vaan uusi pieni ravintola rantatien varrella ja pysähdyin päin prinkkalaa menneen päivän hermoromahdusvaiheessa ottamaan kylmän Singhan ja ajattelin, että kävipäs nyt hyvä tuuri. Lapsuuden ystäväni olivat juuri tulossa Samuille Phuketista muutamaksi päiväksi, eikä heille ollut vielä löytynyt sopivaa hotellia, joten ajattelin tämän käyvän heille ainakin alkuun. Ja näin hekin ajattelivat.

En laittanut tämän hotellin kohdalle linkkiä, sillä hotellin nimi on vaihtumassa piakkoin omistajan vaihdoksen ja remontin myötä City Dance- hotelliksi tai jotain sinnepäin, jota sitäkään ei vielä löydy miltään nettisivustoilta. Lokaatio on loistava ja siitä pääsee heittämällä rannalle. Uima-allasta ei ole, mutta ravintola ja huoneet ovat tilavia, huonekalut uusia ja henkilökunta oikein mukavaa. Joku 'hajuongelma' ystävien huoneessa oli, mutta arveltiin sen johtuvan ilmastointilaitteesta, jotka toivottavasti huolletaan tai jos ovat täysin uusia, niin laitetaan muuten vain kuntoon ennen virallisia avajaisia. Nyt huoneitten hinta oli 1000 bht/ yö, mikä on näillä nurkilla kyllä hyvä hinta. Melkein kaikki on nimittäin kävelymatkan päässä.

Blue Lagoon Hotel, jonne ystäväni sitten hajuongelman takia loppuöiksi siirtyivät. Tämä yllätti ainakin meikäläisen positiivisesti, sillä alue oli tosi kiva ja vielä lähempänä kaikkea oleellista menoa ja kauppoja, kuin edellinen. Hotellilta löytyy huoneita ja bungaloweja, se on rannalla ja siellä on taatusti isoin uima-allas mitä olen ikinä missään hotellilla nähnyt. Huoneet olivat mukavan kokoisia ja huonekalutkin (ainakin ystävieni huoneessa) uusia. Huoneet olivat lisäksi parvekkeellisia ja isoilla vuoteilla, ja ainakin tämä huone olisi sopinut myös lapsen kanssa asuttavaksi ison lisävuoteensa takia. Aamupalakin sai kiitosta ja extrapisteitä tuli kunnon metwurstista.

Tässä vielä meidän kaksi suosikkiresorttia Chawengilta:

Chaba Cabana beach resort, jossa ollaan sielläkin yövytty usein. Ei mitään mahdotonta luxusta (harvoin meillä on siihen edes varaa), mutta loistava ja tutuksi tullut henkilökunta, jotka päästävät meidät edelleen uimaan altaalle, vaikkei siellä asuttaisikaan. Ranta on hyvä ja vesi kirkas, ellei nyt sitten ole mahdoton laskuvesi, jolloin joutuu kyllä kahlailemaan pitkällekin dyynien yli päästäkseen uimaan. Varsinkin lapsille turvallinen matala kohta rannasta, johon ei oikeastaan aallotkaan käy.

Ja ykkösenä meillä: The Briza Beach Resort omine jacuzzeineen, isoine terasseineen, kylpyammeineen (kyllä, molemmat löytyy) ja valtavine tiloineen. Kun saat omaan käyttöösi reilusti yli 100 neliötä ja huikeat maisemat, niin ei välttämättä tarvitse poistua huoneesta mihinkään, paitsi tietenkin rannalle. Uima-altaitakin löytyy muutama siihen tarpeeseen.

No Briza on luxusta, johon me aina silloin tällöin päädytään hemmottelemaan itseämme. Se ei ole halpa, mutta tiedättekö, välillä tekee vain mieli nauttia elämästä.

Koh Samui, Thailand
Chaba Cabanan edusta, ihana rauhallinen poukama ja loistava lapsille.
Koh Samui, Thaimaa
Briza sijaitsee ihan Chaban naapurissa, eli loistopaikalla
Ai niin, monillakaan paikallisten omistamilla ravintoloilla ja pienillä hotelleilla ei ole omia nettisivuja, tai ne ovat 'ei koskaan päivittyviä' ja hitaita vanhoja kammotuksia, mutta sen sijaan Facebook on täällä tosi kova juttu. Eli todennäköisesti jos jaksat nähdä vaivaa, löydät monia aitoja pieniä ja niitä parhaita ihanuuksia juuri sieltä.

Ja sitähän me kaikki matkoillamme halutaan vai mitä? Niitä pieniä helmiä, joissa vielä tapaa paikallisiakin viettämässä iltaa.

Ihanan pehmeä ja valkoinen rantahiekka. Tervetuloa Chawengille!

41 kommenttia

 1. Tykättiin Peace hotellista 178 Moo 1, Bophut Beach, Koh Samui, Suratthani 84320 Thailand.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä Jutta, mulle ihan uusi tuttavuus. Mutta täytyypä ehdottomasti käydä tsekkaamassa!

  VastaaPoista
 3. Hotelleista ei todella tiedä pelkkien hotellin antamien tietojen ja kuvien perusteella. Ihan loistavaa, että käyt tsekkaamassa hotelleja tutuille :) Hotellien arviot booking.com, hotels.com jne sivustoilla on kyllä ihan loistavia nekin. Joskin tuntemattomien arvioista ei voi koskaan tietää, millaisella taustalla kukin arviota kirjoittaa. Jollekin jokin voi olla luksusta ja sama toiselle ihan kamalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri Teija. Mä luen itsekin aina noi vuokraussivustojen asiakaspalautteet, mutta tosiaan, meillä kaikilla on erilaiset intressit.

   Poista
 4. Hyvä idea käydä bongaamassa paikallisia hotelleja! Yleensä kun paikallisena ei oikein voi sanoa juuta eikä jaata hotelleista, kun kaverit ja sukulaiset kyselevät.

  Tuo on niin tuttua, että heti vieraitten lähdettyä iskee joku tauti. Käynyt jo kahdesti niin tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano Jenni. Hotelleihin tulee mentyä vain silloin, kun joku ystävä asuu jossain niistä. Mutta tänä vuonna on tosiaan tullut vakoiltua muutama ja ihan hyvä, on sitten taas paikkoja joita suositella seuraaville tulijoille.
   Jännä juttu tosiaan toi sairastuminen. Jos olisi vaan paahtanut menemään, niin olisikohan sairastunut lainkaan?

   Poista
 5. Todellakin! U never know ja siksi me aina (kun on mahkut) varataan itse näkemällä lomapaikat. Usein sisältyy vaihtoa parempaan mökkiin. Tää tukee havaintoa, että hinnat Thaikussa on noussu edelleen. Siksipä usein Indoissa ja Malesiassa saa parempaa laatua samaan hintaan (en voi vannoa yleisesti, mutta mitä itse on kokenut vuosien varrella).
  Mutta kukin omien arvojen mukaan eli joku arvostaa palvelua ja ns. all inclusive resorttielämää ja toiset luontoa (esim. meren läheisyys) ja mökki on nukkumista varten. Kalliimpi ei välttämättä ole parempi (hintansa vertaa).
  Mutta joo harmittaa katsoa, jos/kun hyviä paikkoja ei ylläpidetä (raha, laiskuus).
  Tää on kyl arvokas postaus Samuin kävijöille!
  Meillä on kans tapana kartoitella majoituksia tai vuokra/omistushintojakin, ihan vaan mielenkiinnosta. Ja kavereille ollut hyvä suositella paikkoja jossain vakiokäyntikohteissa, etenkin jos tuntee ko. henkilön tarpeet/luonteen...
  Tsemppii ja paranemista! Kivat sandaalit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla ollaan Minttu. Ennen vanhaan mekin vain tultiin saarelle ja käveltiin eri hotellivaihtoehtoja läpi ja silloin saattoi saadakin parhaat tarjoukset suoraan sisään kävelemällä. Mutta ainakin täällä ne ajat on ohi. Nyt parhaat tarjoukset saa eri hotellisivustoilta ja alennukset voi olla tosi kovatkin. Eli kannattaa tosiaan ottaa huone sellaisesta ja silloinhan ei voi tietää todellisuutta, ellei ole vastikään käynyt.
   Me ollaan näemmä samanlaisia siinäkin suhteessa, että kartoitetaan koko ajan täälläkin myös vuokra/ omistustaloja ihan mielenkiinnosta, mutta vähän myös bisnesmielessä. Saa nähdä mitä kaikkea tämä vuosi tuo tullessaan :).
   Näitä sandaaleita saa täältä muuten hintaan 46bht, ei ole hinnalla pilatut ;)

   Poista
 6. Siis vau! Löysin juuri blogisi ja tämä on juuri, mitä tarvitsin. Vaikka olemme uskaltaneet lähteä unelmamme perässä ulkomaille täksi vuodeksi, olen epäillyt, onko meistä lopulta tähän. Samalla kun rakkaus uuteen kotikaupunkiin syvenee, huoli siitä, miten saamme elämämme tänne asettumaan, kasvaa. Mutta nyt sain teidän tarinasta taas aimoannoksen uskoa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina! Kävin muuten visiitillä myös sun blogissa ja palaan taatusti takaisin. Olipa mukavan positiivinen yllätys törmätä vähän syvällisempään ajatteluun, kuin yleensä. Palaan taatusti takaisin!
   Ei tämä asettuminen tännekään ole niin helppoa ja välillä tulee mieleen kaikenlaista. Kuten jos ei Suomessa vietetyn kesän jälkeen teekään enää mieli palata, tai jotain muuta? Mutta päivä kerrallaan, niin kuin missä tahansa muualla. Yrittäen nauttia juuri niistä pienistä hetkistä ja kohtaamisista. Sillä asioillahan on tarkoitus tapahtua ja kaikella on tarkoituksensa, vai mitä?
   Tsemppiä sinne ja luottavaisin mielin eteenpäin!

   Poista
 7. Pitäisi itsekin harrastaa tämmöistä, ajoittain nimittäin tulee blogin lukijoilta PALJON sähköposteja, joissa kysellään hotellivinkkejä Barcelonaan. Enhän minä tiedä paikallisista hotelleista, kun en niissä itse käy! :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee Ansku, pakko oli lähteä itsekin katselemaan kun kyseltiin. Vaan onpahan nyt sitten ainakin muutama kohtuuhintainen paikka, jota voi suositella :D

   Poista
 8. Hyviä vinkkejä niitä kaipaaville! Nykyään on tavallaan helpompi valita hotelleita kun on niin monia kanavia, missä vieraat pystyvät hotellia arvostelemaan. Niistä yleensä saa jonkinlaisen ehkä nettisivuja todellisemman kuvan, mutta itse melko vaatimattomana kaverina usein jaksan ihmetellä, mistä ihmiset keksivät negatiivisen palautteen aihetta. Mutta standardinsa kullakin, niinhän se menee. Tuo on kyllä varsin viisasta käydä tutuille bongailemassa mestoja, varsinkin jos tietää, minkälaista luukkua ystävät ovat vailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa Outi huono antamaan negatiivista palautetta ja mieluummin jätän kokonaan palautteen antamatta. Mutta onneksi on noita kanavia nykyään, niin saa tosiaan niitä asiakkaitten fiiliksiäkin tietoon :)

   Poista
 9. Aina on mukava lukea oikeiden ihmisten kokemuksia ja nähdä niitä oikeita kuvia hotelleista ja lomaresorteista. Kiitos näistä vinkeistä, täytyy tänne palata myöhemmin, jos tuonne suunnalle suuntaa. Monesti tulee hotellia varatessa katsottua TripAdvisorista matkailijoiden itseottamia kuvia ja ne eroavat kyllä yleensä suuresti promokuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Lotta, promokuvat kun voivat olla vielä vaikka kymmenen vuoden takaakin.
   Tervetuloa takaisin, kun siltä tuntuu :)

   Poista
  2. Mä katson kanssa yleensä myös matkailijoiden ottamia kuvia. Ne ovat toki usein sitten jo todella kämäsiä, mutta niistä kuitenkin hahmottaa kohtuullisen hyvin, mikä on todellinen tilanne. Viime vuoden reissulla Rioon tämä osoittautui ihan mahdottoman hyväksi ideaksi, suurin osa hotelleista kun oli selvästi joskus ainakin vuosikymmen sitten parhaat päivänsä nähneitä, mutta silti todella hurjasti hinnoiteltuja. Onneksi löydettiin meille sopiva yksilö!

   Poista
 10. Tuollaisia kavereita toivoisi kaikille: scouttaavat hotlat ja kaikki, ihan mahtavaa! Kyllä (melkein) paikallinen ystävä auttaa nauttimaan lomasta ja tutustumaan maahan paljon paremmin.

  VastaaPoista
 11. Täytyy pitää mielessä tämä postaus jos ikinä siihen suuntaan eksytään :) Me yleensä luetaan arvosteluja Tripadvisorista ja hotellien buukkaussivuilta hotellia valitessa. Yleensä hyvä idea on lukea myös niitä average, ja poor -arvosteluja, niin saa todenmukaisemman kuvan. Onneksi ihan hirveiltä pettymyksiltä ollaan reissussa vältytty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on käynyt kyllä ihan hyvä tuuri reissuilla, varmaan osittain siksi, että luetaan paljon noita arvosteluja. Mutta ihan hauskaa tämä vakoiluhommakin oli :)

   Poista
 12. Hienosti palvelet teidän vieraita :) Me on viime aikoina varattu majoitukset yleensä Booking.comin kautta ja aina ollut nappivalintoja. Toisten jättämät palautteet kertovat ja merkitsevät paljon.

  VastaaPoista
 13. Ei osunut nyt ihan tarpeeseen, kun rannat eivät houkuttele, mutta tietysti hienoa, että autatte ystäviänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne kaikkia houkuttelekaan, mutta ystävät kiittää :)

   Poista
 14. Oikein hyvää tutkimustyötä! Huoneet ovat kyllä järkyttävän isoja suurimmillaan ja sellaiseen majoittaisi jonkun suurperheen. Itselleni riittää pieni putka, sillä eihän ole tarkoitus istua sisällä. Kerran olen sattunut hostelliin itse asiassa, jossa huone oli aivan liian pieni.
  On kyllä järkyttävää, jos suuret kansainväliset ketjut syrjäyttävät paikalliset hotlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Stacy, hyvin selviäisi pienemmilläkin. Ja se on tosiaan surullista, kun yksitellen näitä paikallisten sympaattisia resortteja kaatuu kansainvälisten ketjujen tieltä. Onneksi niitä voi boikotoida!

   Poista
 15. Tosi fiksu idea käydä vähän kartoittamassa hotelleja. Kun olen itse varaamassa hotskua niin googletan sen ja yritän etsiä blogiarvosteluja ja matkailijoiden kokemuksia. Eihän toisaalta sillä hotellilla ole niin suurta merkitystä, koska siellä käydään vain nukkumassa mutta turhastakaan ei kannata maksaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin jo huomannut, että monista blogeista saa niin valtavasti hienoja ja realistisia vinkkejä reissuihin, että ei tässä muuta enää tarvitakaan. Ennen vanhaan kun mentiin jonkun Lonely Planetin kanssa uuteen kohteeseen, niin aika paljon on asiat muuttuneet. Hyvä niin :)

   Poista
 16. Ihan mahtava idea käydä kurkkimassa hotelleja. Varmasti moni Thaimaahan matkaava saa tästä apua. Vautsi miten upeita kuvia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Toivottavasti joku muukin saa tosiaan tarvittavia vinkkejä Samuin matkallensa :)

   Poista
 17. "Joku on saattanut huomata hotelleja uudesta paikasta buukatessaan, että kuvat eivät vastaa todellisuutta." - Valitettavan usein on juuri näin! Ei väliä onko kyseesä hostelli, vai viiden tähden maja ;) // Sir Bizler

  VastaaPoista
 18. Jokaisella pitäisi olla paikanpäällä kaltaisesti "vakoilija". olisi helppoa soittaa, että voitko käydä tarkastamassa tämän ja tämän hotelli : )

  VastaaPoista
 19. Hyvä tuo "vakoilupalvelu" :) Oman henkilökohtaisen vakoilijan puutteessa olem joutunut lukemaan vertaisarvioita Tripadvisorista (tosin jenkkien arvosteluille en tosin anna suurta painoa) ja katson kuvat lähikadusta ja ympäristöstä Google street view´stä.
  Kerran Italiassa vedin sellaisen vesiperän hotellin oman saitin tietojen perusteella, että viikon loma ko. paikassa kutistui yhteen yöhän. Siitä on jo yli kymmenen vuotta, mutta edelleen muistan sen kuin eilisen päivän. Kyllä se niin on, että Siperia opettaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Johanna, en olekaan vielä itse tutustunut paikkoihin Google steet view'n avulla, mutta viimeksi täällä olleet ystäväni tunsivat kadut 'kuin omat taskunsa' jo heti kättelyssä kyseisen palvelun takia. Ensi kerralla kun lähdetään reissuun, käyn tutustumassa uuteen tienooseen sitä kautta jo ennakkoon :)

   Poista
 20. Erinomainen postaus niille, jotka tuonne päin on matkaamassa. Toivottavasti löytävät googlettamalla tämän postauksen, kun majoitusta miettivät :-)

  VastaaPoista
 21. Kiitos vinkeistä (ja etenkin siitä, että loppupuolella avasit bahtien kurssia asiaan vihkiytymättömillekin) - etenkin tuo Tradewinds näytti kyllä hurmaavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään Erja, toivottavasti jollekin oli hyötyä :)

   Poista

Back to Top