Mökkikuumetta ja muita kouristuksia

Se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, mökkikuume, ja se iski kovempana kuin koskaan. Miksi se iski vasta nyt, eikä vaikka muutama vuosi takaperin? Tuliko se jäädäkseen vai häipyäkseen pikku hiljaa jonnekin, jää nähtäväksi. Mutta on se kuume jo saanut aikaiseksi toimenpiteitä, kuten tietokoneen edessä istumisen ja mökkipalstojen selaamisen. Muutama päivä sitten jopa hyppäsimme juuri hankittuun kesäautoommekin ensimmäiselle mökkivakoilulle Raaseporin suuntaan, kun ystävämme 'kesäauto' sanoi sopimuksensa irti. Aivan, nyt jo.

Senkin viheliäinen kesäauto!

Liekö universumin viesti meille, että 'unohtakaa koko mökkihöpötys', vaiko sittenkin meidän elämään kuuluvaa normaalia kouristelua, en tiedä. Mutta tiedän sen, että mitenkään älyttömän pitkiä seesteisiä hetkiä ei meidän arkeen taida kuulua, sillä jotain ongelmaa ilmaantuu sopivin väliajoin. Se miten lungisti sisuskalut tämänkin haasteen otti vastaan, oli pieni ihme. On turha varmaan sanoakaan, että vielä muutama vuosi takaperin verenpaineet olisivat hiponeet taivaita, kun taas nyt Hangon tien alussa istuessa ja Autoliiton tiepalveluun soitellessa melkein nauratti. Se, että Autoliitollakin oli juuri silloin tietokonejärjestelmä alhaalla eikä apua saatu, ei sekään ollut mikään yllätys. Totesinkin puhelinpäivystäjälle, että kyllä tässä nyt ollaan vaan asian ytimessä (meidän perustuuria), ja todennäköisesti heidän järjestelmänsä toimii jälleen moitteettomasti seuraavan avun tarvitsijan ottaessa yhteyttä.

Saatiin auto kuitenkin vielä ihan omin voimin käyntiin ja pikkuteitä rutkutellen päästiin palaamaan lähtöruutuun. Vaikka akuuttia 'asiantuntija-apuakin' löytyi välittömästi enemmän kuin uskalsi toivoa, niin kesäauto ei parantunut, vaan jouduttiin toimittamaan tohtorille. Juhannukseksihan ei kukaan ehdi tekemään sille mitään, joten kotona voi nyt rauhassa pohtia, että miten ihmeessä hoidetaan heti juhannuksen jälkeen esikoisen muutto uuteen asuntoon? Voihan vihveli sentään!

Järvimaisema, Suomi
Kun mä niiiin haluaisin tollaisen mökkipaikan, minne olisi kesäisin mukava tulla!

Paikan jossa voisi vähän puuhastella, ettei tarvitsisi pelkästään sukulaisten tiluksilla toteuttaan itseään ;)

Onneksi nyt on sentään toista päivää kestänyt vatsatauti päällä, niin ei tarvitse tätäkään turhia stressailla. Huomiseksi juhannusaatoksi olisi toki pienenä toiveena edes asteittainen toipuminen, jotta suunnitellut juhannusjuhlat naapurissa onnistuvat. En mielelläni kieltäytyisi grilliherkuista, saati Päivin tekemästä mustikkaisesta juustokakusta. Enkä todellakaan siitä kovasti kehutusta uudesta kuohuviinilöydöstä. Nyt olisi nimittäin aika nostaa malja, ihan vaikka vain siitä syystä, että kaikki ei mene niin jouhevasti. Jos sillä saisi tilatuksi onnistumisia, neliapiloita kun on niitäkin löydetty jo ihan riittämiin.

Katsotaan kuinka mökkikuume tästä etenee ja mitä kommelluksia seuraavalla etsintäreissulla tulee eteen. Siihen asti oikein mukavasti sujuvaa juhannusta itse kullekin!Thailand, Koh Samui
Juhannusterveiset tuli myös Boolta ja Salsalta, kun Pauliina kävi heitä moikkaamassa. Kohta nähdään!


7 kommenttia

 1. Voi hitsi mikä autoepisodi, eikä neliapilakaan tuonut onnea. :) Ihanaa juhannusta teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano Tiia. Mutta tää on niin meidän tuuria, etten mä oikein hämmästy enää mistään.
   Ihanaa juhannuksen jälkeistä aikaa teillekin :)

   Poista
 2. Se sama kuume vaivasi joitakin vuosia sitten. Onneksi meni ohi! olisi aika operaatio pitää yllä, kun maailmalla ollaan. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari vihjeestä, ehkä se tosiaan onkin niin, että pitää tavallaan pitää kynsin hampain kiinni jostain (esim Suomesta), vaikka ei olisi pakkokaan. Me tullaan nääs 'jälkijunassa' teihin nähden, joten paljon on vielä sulateltavaa ;).
   Ihanaa kesän jatkoa Sari!

   Poista
 3. Voi ei mitä tuuria ollut auton kanssa, onneksi sitten saitte auton käyntiin. Joskus meillä auto jätti myös tielle, jouduttiin hetki odottamaan apua kun mikään palveluista ei ollut lähettyvillä. Mutta onneksi mitään suurempaa ei auton kanssa ole sattunut. https://www.danilo.fi/palvelut

  VastaaPoista
 4. Onneksi on hinauspalvelu ja tie palvelu, että matka pääsee jatkumaan. Meilläkin on vanha kesäauto, joka on myös hieman epäluotettava, mutta pidetään se niin kauan kuin se kulkee. Selailin myös uudempia postauksia ja oikein mielenkiintoiselta vaikuttaa bloginne. Kemiönsaari kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta, siellä ei ole vielä tullutkaan käytä, mutta täytyy laittaa korvan taakse tämäkin matkakohde. https://www.expresshinaus.fi/hinauspalvelut

  VastaaPoista
 5. Mikään ei ole kamalampaa aikatauluorientoituneelle länsimaalaiselle kuin auton sammuminen kesken matkan. Tähän on kyllä mainiona lääkkeenä perspektiivin hakeminen esimerkiksi kaukoidästä. Oikea asenne ratkaisee monta asiaa. Onneksi hinauspalvelu on olemassa, mutta harvemmin senkään avulla autoa saa alta aikayksikön korjattua. Tällöin tarvitaan leppoisaa elämänasennetta.
  https://www.hinausautotpurhonen.com/palvelut/lappeenranta

  VastaaPoista

Back to Top