Pienellä rahalla kaunista

No okei, tässä maisema tarjoaa kyllä parhaimman sisustuselementin

Olen käynyt Thaimaassa ensimmäisen kerran reilusti yli 20 vuotta sitten ja yhä vaan moni asia täällä ihastuttaa. Ensimmäinen trippi silloin oli Phuketiin ja vaikka silloinen reissu kesti vain kahdeksan (ihan liian lyhyttä) päivää, niin tuntui että osa sielusta jäi tänne pysyvästi. Phuket oli upea, mutta vielä uskomattomampi oli Phi Phi. Jotain aivan käsittämättömän kaunista ja mieleenpainuvaa. Valitettavasti vuonna 2001 tehty toinen reissu sille suunnalle oli karvas pettymys, koska liian moni asia oli mielestäni pilattu, mutta sitä se kasvu tuo tullessaan. Ja me turistit. No me ei olla käyty Phuketissa vuoden 2001 jälkeen ja pitäisikin varmasti pyörähtää, sillä moni ystävistäni rakastaa paikkaa valtavasti. Jotain siellä täytyy olla.

Ja toi surffilauta maksaa varmaan enemmän kuin normikyltti. Mutta kekseliästä!

Tämä on kyllä nättiä. Ja halpaa.

Mutta se ei ollut tämän jutun pointti, vaan se, kuinka edelleen jaksan hämmästyä paikallisten kekseliäisyydestä taikoa melkein nollabudjetilla kaunista. Kuten esimerkiksi ravintoloitten sisustukset. Harva se päivä, jos vaan on liikenteessä, tulee törmättyä vielä käymättömiin paikkoihin ja mielettömiin sisustusideoihin. Mutta näihin 'nollabudjetin' ratkaisuihin törmätäkseen on nykyään nähtävä vaivaa ja etsittävä niitä saarella vielä olevia paikallisten pieniä paikkoja. Ajan saatossa tännekin on ilmestynyt enemmän ja enemmän kansainvälisiä ketjuja (varsinkin paraatipaikoille) ja 'aitojen' paikkojen määrä vähenee tasaiseen tahtiin. Näitä paikkoja kannattaa silti vaivautua etsimään, sillä paitsi että ne usein hivelevät silmiä ja sisustuksen kekseliäisyys hämmästyttää, niin ruokakin on taatusti hyvää. Ja erittäin hyvän hintaista.

Noista koreista tehdyt lamppujen varjostimet on ihan huippuhalpoja. Korit ei maksa just mitään ja siihen kangas päälle.


Kaikkien Thaimaavuosieni aikana olen ammentanut erilaisia sisustusratkaisuja paitsi omaan kotiini, niin myös puutarhaan. Puutarhan osalta oman haasteensa Suomessa on tuonut ilmasto ja erilaiset säännökset esimerkiksi sähköihin liittyen (Thaimaa on tunnelmavalojen synnyinmaa), mutta siitä huolimatta ollaan jos jonkinmoista kokeilua tehty. Ja voi niitä naapureitten ilmeitä! Vaikka jokunen on saattanut pitää meitä ihan pimeinäkin, niin me ollaan silti tyytyväisenä nautittu grillauksesta tammikuun pakkasiltoina Thaimaasta tuotujen tunnelmavalojen loisteessa.

Jopa niin paljon, että tehtiin sitä aikoinaan työksemme. Tuotiin Suomeen Thaimaalaisia sisustustuotteita ja myytiin niitä ensin verkossa, sittemmin kahdessa eri myymälässämme. Mutta se ei ollut meidän juttu. Meidän juttu oli päästä tänne.

Ja täällä kun ollaan, voidaan taas ihastella tätä nerokkuutta tehdä pienellä budjetilla romanttista, tai ainakin mielettömän kaunista. Täällä ollaan aina oivallettu kierrätys ja DIY-meininki.

Tiedättekö, kun me lähdettiin Suomesta, niin järjestelmäkamera unohtui naapureille ja vähänkö mä olen hajalla. Nyt ollaan kännykän kameran varassa ja niistä paremmista valokuvista voi vain haaveilla. Olisiko sinulla heittää loistavaa kameravinkkiä parempien kuvien toivossa?

Tällaisia kankaita muuten Ikea ainakin myi eurolla. Meidän Suomen terassilla näitä olikin kesät talvet.

Lintuhäkeistä tehdyt varjostimet ostoskeskuksessa

Ja ravintolan puussa.


Aika nättiä, vai mitä?

11 kommenttia

 1. Upeeta on kyllä!!! Joskus Thaikussa (ja mm. Balillakin ja Ausseissa) just on kiinnitetty huomiota pieniin kivoihin yksityiskohtiin. Viihtyisässä ravintolassa on voinut viettää koko päivän vaikka päivätorkkujen kera.
  Hei ja nää kuvat on upeita, älä suotta stressaa kamerasta. Meilllä tuppaa gopro ja pokettikamera aina jäämään kännykameroiden jalkoihin... Tunnelma sieltä välittyy mainiosti tänne lukijoille! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Mun niin pitää päästä käymään Balilla, on pitänyt jo pitkään. Indoista tulee niin mielettömiä sisustustuotteita, että jo pelkästään sen takia :)

   Poista
 2. Juuri niin! Olen aina ihaillut aasialaisten esteettistä silmää! Ja sitä, miten ne keksii kaikenlaista. Balilla melkein sekosin siitä kaikesta! Kyllä on Thaimaasta kannettu vaikka ja mitä mukana käsimatkatavaroissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti olette kantaneet Sari ;). Ja tosiaan se Balikama, uuh mä niin odotan että pääsen sinne!

   Poista
 3. Onpa upeita sisustusideoita. Osan voisi toteuttaa jopa täällä Suomessa, kesällä varsinkin.

  VastaaPoista
 4. Kylla vaan, thaimaalaiset ovat esteetikkoja ja olen aina tykannyt siella miten kauniisti hotellit ja ravintolat on sisustettu. Oi kylla taas tuli ikava Aasiaan, millonhan me paastaan sinne.... :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat todellakin Petra ja usein sisustusratkaisut on tehty niin halvalla, että pitää nostaa hattua.
   Toivottavasti pääsette pian Aasiaan :)

   Poista
 5. Ihania teeseitse -ideoita. Tosi romanttista ja söpöä.

  VastaaPoista
 6. Ihania teeseitse -ideoita. Tosi romanttista ja söpöä.

  VastaaPoista

Back to Top