Lomille lompsis

Koulut joulutauolle

On se reipas, meidän 13-vuotias miehen alku. Koko syksy on painettu koulua ja fudistreenejä säästä riippumatta. Koulupäivät kokonaisuudessaan on melko pitkiä, siihen kun vielä treeneihin suoraan koulusta, niin päivän pituudeksi tuleekin jo yli 11 tuntia. Ja silti, mitä jaksan ihmetellä suuresti, opiskeluinto on ollut vähintäänkin ihailtavaa. Joinain päivinä saatoin jopa olla uskomatta, että kaikki läksyt on hoidossa ja kokeisiinkin on luettu, mutta nyt epäilyt lähinnä hävettää. Hyvin on hommat hoidettu, kun todistusta katselee.

kansainvälinen koulu koh samui
Miska ja koulukavereita.

Monet koululaisten vanhemmat Suomessa on tuskastelleet Wilman kanssa (niin minäkin jo vuosia) lähinnä siksi, että valtaosa 'normilasten' palautteista oli yleensä aina negatiivista ja äärimmäisen harvoin opettajilla oli aikaa laittaa Wilmaan mitään positiivista. Ehkei se ollut tarkoituskaan, en tiedä, mutta negatiivisten palautteiden läpikäyminen ja niihin vastaaminen päivästä toiseen oli jäätävän raskasta. Tunnelma itsellä oli sellainen, että helvetti soikoon, kuinka kaikki voi muka päivästä toiseen mennä päin takapuolta? Eikö se oma jantteri tee ikinä mitään oikein? Harvemmin kuitenkaan tuli  kiitosta tai kehuja minkään kanavan kautta.

Vähän jännitti Miskan todistus tästä kansainvälisestä koulusta (Lamai International school). Kun sen viimein sai opettajan henkilökohtaisesti antamana käteensä, ei voinut kuin silmäkulmiaan pyyhkien lukea opettajien laittamia arvosteluja. Hyvänen aika, meillähän onkin valloittava, fiksu, erittäin taitava ja omilla aivoillaan hienosti ajatteleva teini, jota on kunnia saada opettaa. Siis mitä? Wau.

Tästä on hienoa lähteä lomille.

kansainvälinen koulu koh samui
Joulujuhlat

joulupukkikin oli, ja sillä oli kuuma

kansainvälinen koulu koh samui
Tomppa ja Miskan liikunnan ope, joka on myös Miskan jalkapallojoukkueen valmentaja

kansainvälinen koulu koh samui
mukana oli myös oppilaitten järjestämiä kilpailuja

kansainvälinen koulu koh samui
pientä joulujuhlanäytelmääkin oli luvassa

Lomalle viimeinkin

Mieheni ystävä juuri totesi, että 'aika hauska ajatus, että te lähdette lomalle sieltä, minne moni tulee lomalle, tai ainakin haluaisi tulla'. Mutta näin se on, me lähdetään lomalle. Ja me lähdetään Balille, viimeinkin. Vaikka täältä on - ainakin Suomeen verrattuna - todella edullista ottaa nokka kohti Balia, niin me ei olla koskaan sinne eksytty. Se oli unelmakohteitani reilu 20 vuotta sitten, mutta parempi mennä edes nyt, vaikka ei kommentit Balin nykykunnosta kovin mairittelevia olekaan; aussituristien bilepaikka (Kuta), rannat pilattu ja täynnä roskaa sun muuta. Se on nyt mentävä sitten omin silmin toteamaan.

Canggu

Me valittiin ainakin alkuun sijoituspaikaksi Canggu, josta ei niin hirveästi löydy blogikirjoituksia. Canggu on kuulemma surffareitten ja skeittareitten kohde, sillä sieltä löytyy yllättäen paljon skeitattavaa. Vaikka me ei lähdetäkään reissuun skeittilaudat kainalossa, niin esikoinen kavereineen tekee niin. Balin reissun ollessa meille ensimmäinen, ei paikalla niin ollut väliä. Canggu kävisi yhtä hyvin ja jopa paremminkin kuin esimerkiksi Kuta, joka on siis täysin pilalla. Tai niin ne ainakin väittävät. Ubudissa on pakko käydä, se taitaa olla niitä harvoja Balin kehuttuja kohteita, mutta muuten taidetaan vuokrata skootterit ja mennä fiiliksen mukaan. Balin vinkkejä otetaan kyllä riemuiten vastaan. Olisiko sinulla heittää niitä?

Aikaa Balilla on vain reilu viikko, sillä päätettiin tälle lomareissulle yhdistää myös pakollinen vuosittainen viisumireissu Penangille. En jaksa kovinkaan paljon enää innostua Penangista, ja se johtunee juurikin tuosta 'pakollisuudesta'. Vuoden bisnesviisumia Thaimaahan ei näyttäisi saavan muualta, vaikka kuinka ollaan etsitty vaihtoehtoja. Jos jollain on tästä muuta varmaa tietoa, niin otetaan sekin kiitollisena vastaan.

Eiköhän tästäkin seikkailu saada

Mitä tapahtuu Balilla, tai minne nyt sitten 'eksytäänkään', siitä sitten jatkossa. Meidän viisumireissut ilman ylimääräisiä seikkailuja ja säätöjä ovat aika harvinaisia, joten eiköhän jotain keksitä nytkin. Toistaiseksi tilanne on vielä se, että ylihuomenna on lähtö, eikä meillä ole edes maastapoistumislippuja hankittuina. Kirjanpitäjältäkään ei olla vielä saatu viisumiin tarvittavia papereita, eli meille tyypillistä viime hetken hässäkkää on ilmassa. Ja huomenna on jouluaatto. Mutta eiköhän tämä tästä.

Hyvää joulua ihanat lukijat Suomessa ja muualla!

Loppuun vielä kuvia Samui Football golfista, joka on aina yhtä hauskaa. Varsinkin jos on nuorisoa messissä, niin kannattaa käydä tsekkaamassa. Kirjoitin siitä mm. täällä.

Sopii älyttömän hyvin kaikille lapsenmielisille

Meillä katosi pallo ja sitä sitten etsittiin bambujen ja palmujen seasta, ylhäältäkin :)

Kaunis 18- reikäinen kenttä, jossa haasteita piisaa

Kenttä on melkein kuin joku kasvitieteellinen puutarha

taidettakin löytyy

ja kanojen lisäksi nyt oli myös villi koiranpentu

Aika ihana, vai mitä? Noi kookospähkinät on myös meidän koirien suurta hupia

10 kommenttia

 1. Niin kivoja kuvia ja ah ihana aurinko. Ihanaa joulua teidän perheelle <3

  VastaaPoista
 2. No niin, mielenkiinnolla seurataan, mitä Canggussa. Varmasti viihdytte Balilla. Juurikin on tuosta palautteen annosta puhuttu, kun työelämässäkin on aina muka tarve löytää "kehittävää" (huonoa) palautetta. En vaan ymmärrä, miksei korosteta vaan niitä hyviä ominaisuuksia. Mutta hienoa, että Miskasta on kuoriutunut tuollainen nuori mies ja palautteet kannustaa.
  Tuo Penang on taas meillä kutitellut välillä takaraivolla, mutta katsotaan, milloin siihen suuntaan tulee liikuttua. City ja ranta on täälläkin Gold Coastilla ollut oiva yhdistelmä.
  Mukavaa joulua ja unelmien uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti viihdytään, aika paljon on ihmiset Balia haukkunut, tosin Canggussa majoittuneita ei tunnu hirveästi olevan. Aiotaan kokeilla myös surffausta kun kerran sinne ajaudutaan ;). Jos 'joudutaan' venyttämään Balin reissua viikolla, niin sitten ehdottomasti käydään tsekkaamassa Gilit.
  Penang on ihan kiva, mutta kun meillä se kuvio on pakko tehdä kerran vuodessa, niin se on vähän 'pakkopullaa'. Mutta kyllä siellä muutaman päivän kerrallaan viihtyy.
  Ihanaa joulua ja unelmien täyttymisiä vuodelle 2017 teillekin!
  Mitä teillä muuten on suunnitelmissa?

  VastaaPoista
 4. Nusa Lembongan ja Ceningan saaret on myös kivoja ja lähellä Sanuria, jos aika on lyhyt... Gileistä Air on suosikkimme.
  Ensi vuotemme alkaa Melbournesta, sitten varmaankin Tasmaniaan (helmikuu parempi, kun peak season ohi) ja takas Meliin. Meillä on suunnitelmat helmikuun alkuun ja open plan maaliskuulle ja sit tyhjää... Viisumia on vielä pitkälle ensi vuoteen... Ans kattoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu jatkovinkeistä. Just 'jouduttiinkin' jatkamaan reissua vielä melkein viikolla, joten voi olla että ehditään kiertämään enemmänkin. Tosin pari päivää täällä Balilla on jo osoittanut sen, ettei tästä viikossa pääse edes jyvälle.
   Mielenkiintoiselta kuulostaa noi teidänkin lyhyet suunnitelmat. Havaitsen noissa vähän samaa, kuin meidän meiningeissä. Ihanaa, että voitte elää noin :)

   Poista
 5. Moni bloggari taitaa tälläkin hetkellä olla juurikin Balilla mm.Annika O. ja hänen sivuiltaan voi lukea hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni bloggari varmaan onkin, on ollut ja tulee olemaan jatkossakin. Itse olen ekaa kertaa, enkä etsiessä löytänyt vinkkejä Cangguun. Mutta kiitos vinkeistä, Annika O:n blogista tosiaan löytyikin Canggusta juttua :).

   Poista
 6. Balin kuvia odotellessa. Hyvää joulua teidän sakille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MatkaMartta! Joulun toivotukset taitaa olla nyt myöhässä, mutta ihanaa vuotta 2017 teillekin :)

   Poista

Back to Top