Kahvihetkiä maailmalla

Yllätyksiä

Sain muutama viikko takaperin messengeriin yllättävän viestin; 'Hei Heidi, olisitko halukas tulemaan meidän podcastiin aamukahville ja kertomaan elämästäsi Thaimaassa? Terveisin Helena ja Lilli'. Tietämättä asiasta sen enempää, taisin ihmetellä missä kahvittelu tapahtuisi, olenhan kuitenkin täällä Thaimaassa. Mutta niin ovat Helena ja Lillikin, elämässä omaa unelmaansa, ei kuitenkaan Thaimaassa, vaan Ranskassa.

Café au lait - kahvihetkiä maailmalla

Café au lait - kahvihetkiä maailmalla on Helenan ja Lillin vuonna 2016 aloittama suomalaista elämää ruotiva podcast. Nämä naiset kirjoittavat kummatkin myös blogia omasta elämästään Rivieralla; Helena huippusuosittua Chez Héléna- blogia ja Lilli vastaavasti Rivieran remmi- nimistä ranskalaista elämänmenoa sisukkaan suomalaisen näkökulmasta ruotivaa blogia. Kerrassaan nautinnollisia blogeja molemmat! Kun pyyntö lähteä aamukahville tuli näiltä upeilta naisilta, vastaus oli päivän selvä; ilman muuta.

Kahvihetkiä maailmalla, tässä 'omalla' pihalla.

Ja mihin remmiin pääsinkään. Helena ja Lilli ovat kahvitelleet mm. Ulkomaisen äidin merkintöjä- blogin Petran kanssa (itsekin seuraan tätä hauskasti turkkilaisesta elämästä kertovaa blogia), Italiasta Suomeen muuttaneen Terkkuja Leilalta Italiasta -blogin Leilan kanssa (kerrassaan mainio blogi tämäkin), ja monien muiden ulkomailla asuvien suomalaisten kanssa. Vai mitä sanotte Saudi-Arabiassa huimaa suosiota niittäneen suomalaisen Lauran Blue Abaya- blogista, jossa Fb-seuraajiakin on jo kohta 39.000? Siis wau. Suosittelen vilpittömästi  ottamaan vaikka aamun kahvikupin ja pysähtymään kuuntelemaan näitä kahvihetkien tarinoita sekä haastateltavien ajatuksia maailman eri laidoilta. Osa haastatteluista on hersyvän hauskoja, osa taas hyvinkin koskettavia pelkoineen ja selviytymisineen. Itselleni oli aivan luksusta päästä kuulemaan ääni tarinan kertojalta, jota olen seurannut jo vuosia.

Tästä linkistä pääset nauttimaan 'aamukahvisi maailmalla'.

Ei näistä maisemista ole kiire mihinkään.Mitä tästä opin

Arki se on arkea täälläkin ja tietynlainen rumba pyörii, vaikka se tekeekin sen melko herkullisissa maisemissa. Jossain vaiheessa sitä alkaa kuitenkin 'suorittamaan' tätä kaikkea, ja unohtaa pysähtyä miettimään asioita, vaikka todellakin pitäisi. Kuten; Olenko mä onnellinen täällä? Tai näenkö itseni täällä vielä kymmenen vuoden päästä? Tai mitä kaipaan Suomesta, vai kaipaanko mitään?

Näitä ja vastaavia kysymyksiä olisi hyvä esittää itselleen aika ajoin, jotta tietäisi olevansa oikealla kurssilla. Pysähtyä miettimään mitä seuraavaksi? Itselleni erittäin valaisevaa oli huomata, että en ehkä kuitenkaan näe itseäni täällä enää kymmenen vuoden päästä, sillä maailmassa on käsittämätön määrä muitakin mielenkiintoisia paikkoja. Kuten vaikka uusi tuttavuutemme Bali, tai esikoisen suunnittelema Australia, tai ihan vaikka Teneriffa? Nyt kun rohkeus on kasvanut, maailma ja tulevaisuus on avautunut ihan eri tavalla.

Vaikka pääsinkin haastattelussa pohtimaan tulevaisuutta ja huomasin olevani mieli avoimena elämälle, niin ei me täältä Samuin paratiisista ihan heti olla minnekään suuntaamassa. Olen nimittäin oppinut myös sen, että tämän päivän fiilis voi jo ensi viikolla olla menneen talven lumia.

Jos kiinnostuit mitä muita ajatuksia kahvittelu Helenan ja Lillin kanssa sai aikaan, käy kuuntelemassa podcast täältä. Ja todellakin, kannattaa ehdottomasti kuunnella jokunen muukin erittäin mielenkiintoinen ja tarina.

Choengmon beachin rauhaa.

Kiinalainen temppeli Maenamissa.

Meillä toistaiseksi varvastossut ja uimapatjat kuuluvat jokaiseen viikkoon. Ei voi valittaa.

Tällainen puutarhaihminen nauttii suunnattomasti vihreästä jokainen päivä.

Tiedän olevani onnellinen. Arkirumban ohessa pitää vain ehtiä pysähtymään.

2 kommenttia

Back to Top