Asunnon metsästystä, osa 1

Kolme kuukautta 'kodittomana', voitte varmaan kuvitella kuinka kipeästi sitä jo kaipaa omaa paikkaa. Paikkaa jota voisi kutsua kodiksi. Paraisilla vietetty aika oli mukava, mutta yksi välivaihe matkalla johonkin pysyvämpään. Toivottavasti ainakin, sillä hiukan jo väsyttää.

Nyt ollaan viimein siirrytty pääkaupungin huudiloille, vallattu Tompan isän asunto ja ajettu hänet evakkoon. Kun vielä viikonloppuna käydään tyhjentämässä mökiltä viimeiset roinat, olisi kesä Suomessa taputeltu.

Oli muuten upeata seurata viimeisinä päivinä Paraisilla yli lentäviä valtavia lintuauroja. Ehtivät lähteä ennen meitä.

Onko joka kesä tultava Suomeen?

Ei varmaankaan. Ehkä tämä kolmen kuukauden Suomen reissu oli eräänlainen virstanpylväs, joka osoitti ettei pakkoa ole. Suurin syy omalle tulemiselleni on esikoinen, jota näen kuitenkin kesän aikana liian harvoin. Mutta hei, kai nyt nuorella miehellä on muutakin tekemistä kuin tavata mutsiaan, varsinkin kesällä. Eiköhän paras hinta laatusuhde saada sillä, että lennätän kaverin Thaimaahan ja varastan itsekkäästi koko huomion 24/7.

Juniorikin on ensi vuonna jo 15, ehkä hänet voi vastaavasti lähettää Suomeen mummille muutamaksi viikoksi. Jos koko ensi kesän viettäisikin koiria rapsutellen Samuilla, ehkä se Suomen kaipuu tulisikin takaisin. Mutta onhan maailmassa paikkoja, muitakin.

Ystävämme Rock ihmettelee Airiston hienoja maisemia.

Vanhoja taloja Paraisilla.

Asunnon metsästys Samuilta

Ei sen helppoa pitänyt ollakaan, mutta lupasin pitää teitä ajan tasalla. Muutamia paikallisia ystäviä, kuten Sopa ja Rock, ollaan pyydetty pitämään silmiä auki. Samoin ihania sveitsiläisiä naapureitamme, joilta on jokunen vinkki jo tipahtanutkin. Kirjoitin muuten seitsemän vinkkiä asunnon vuokraamiseen Samuilta jo aiemmin, jos et ole ehtinyt lukemaan, voit katsella niitä täältä.

Tärkein vinkki on se, että älä vuokraa näkemättä. Paikan päällä voi nimittäin odottaa aivan kamala läävä, vaikka kuvat olisivat kuinka priimoja. Tätä me noudatetaan, vaikka sillä joku kämppä menetettäisiinkin.

Koirat tekee asunnon löytämisestä ekstra haastavaa, kuten välittäjämme Bob taas totesi. Bob on brittivälittäjä, jonka kautta saimme edellisen kartanon ja jonka taas 'sattumalta' löysin. Meiltä oli yhteystiedot kadonneet johonkin, olihan tarkoitus vaihtaa maisemaa kokonaan. Onneksi Bob muisti meidät, vaikka me olimmekin jo unohtaneet hänet.

Bobilta on tullut muutama idea, joista yksi on kaikesta haastavuudestaan huolimatta vähintään mielenkiintoinen. Me kun tykätään haasteista ja ollaan siihen päälle vähän hullujakin. Talon sijainti ainakin kartalla on hyvä, piha iso ja aidattu. Hinta on ok, vaikkei se kohtaakaan talon kunnon kanssa, mutta me ollaan kovia neuvottelemaan järkeviä diilejä. Tai no, me ja järkevä samassa lauseessa, ehkä se on vähän liikaa.

Bob on kuitenkin värvännyt myös ystävänsä mukaan etsintöihin, joten eiköhän meillä jo ensi viikolla ole jokunen asunnon näyttö sovittuna.

Tässä meitä kiinnostava talo, josta Bob kyllä vähän varoitteli. Olisi ainakin aidattu.

Uima-allaskin löytyy ja iso piha.

Mutta talossa ei ole ilmastointia, jolle nyt ehdottomasti pitää tehdä jotakin.

Välittäjä vai omin päin 

Omasta puolestani melkeinpä suosittelen ensikertalaiselle välittäjää, varsinkin jos paikan päällä ei ole tuttuja valmiiksi. Voihan ne välitysfirmatkin kadota maan alle, mutta siitä huolimatta. Saat ainakin sopimuksen englanniksi ja tiedät mihin laitat nimesi alle. Thaimaassa kun voi sattua kaikenlaista...

Tässä muuten kuvia talosta, joka johtaa meidän tulevan kämpän tilastoja tällä hetkellä. Saa nähdä mitä todellisuus on ja sijaitseeko se oikeasti 50 metriä rannasta, kuten väitetään. Mutta se selviää sitten paikan päällä:

Allas on ainakin (vaikkei tarttis)

Ja aidattu piha. Kunnon terassi tosin puuttuu.

Nämä kuvat ovat välittäjältä saatuja.

Vapaudesta haaveilevat, tämä on teille:

Moni lukija on ottanut yhteyttä, koska haluaisi hypätä pois oravan pyörästä ottamaan selvää kuinka pitkälle omat siivet kantaisivat. Annan mielelläni omalta osaltani vinkkejä, mutta Matkaopas vapauteen -blogin Rosita on kirjoittanut aiheesta kaksi loistavaa e-kirjaa, joita suosittelen lämpimästi kaikille haaveilijoille. Rositan kirjojen konkreettiset vinkit tuo haaveen ehkä astetta lähemmäksi ja tekee mahdottomilta tuntuvista haaveista toteuttamiskelpoisia. Tässä ote Toimistosta travelleriksi - Matkaopas vapaampaan elämään -kirjasta, sillä uskokaa tai älkää, haaveitten toteuttaminen ei ole vain ja ainoastaan elitistien hommaa:

"Moni pienipalkkainen duunari tai työtön voi miettiä, että on elitistien hommaa kaavailla vapaampaa elämäntyyliä ja ettei tavallinen ihminen moiseen pysty. Tosiasia kuitenkin on, että moni on lähtenyt kulkemaan unelmiaan kohti jotakuinkin tyhjätaskuna, sisäisen palon johdattamana. Tahto on löytänyt keinot ja pakottanut käyttämään mielikuvitusta ja laittamaan itseään likoon. Moni heittäytyjä kertoo kokeneensa olleensa eniten elossa, kun astunut ulos taloudellisesta turvasatamasta."

Toimistosta travelleriksi - Matkaopas vapauteen ja Nippu kuntoon - Taloustietoisen reissaajan opas -kirjoista on nyt kahden kirjan huipputarjous, josta koodilla 'thaimaanranta' saa vielä 10% alennuksen. Kirjoitat vain koodin ostoskorissa ennen maksua. Eikä sitten muuta kuin tuumasta toimeen ja haaveita toteuttamaan! Kirjapaketin voi tilata tästä linkistä.


*Artikkeli sisältää affiliate- linkkejä.

4 kommenttia

 1. Voi miten mahtavaa, että asuntoasianne on edennyt taas pykälän. Yhdyn tuohon "tienpäällä olemisen" rassaavuuteen. Meillä ei vieläkään ole selvät sävelet, ilmojen viileneminen sanee tulta mietintämyssyyn. Peukut teidän asunnon löytymiselle, jospa se mahdollisuuksien kartano sieltä putkahtaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Minttu ymmärrät tienpäällä olemisen rassaavuuden, välillä se tosiaan väsyttää.
   Mä odotan jo kovasti teidän tulevia kuvioita, ja taatusti nämä viilenevät ilmat saa niihin jossain vaiheessa vauhtia. Olisi todella mielenkiintoista saada tietää mihin suuntaatte seuraavaksi :)

   Tsemppiä teillekin, ja muista kirjoittaa!

   Poista
 2. Odotan jo innolla, että millaiseen kotiin päädytte tällä kertaa.
  Tsemppiä etsintään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan Outi ;). Mutta olen valmis tyytymään huonompaankin, kunhan koirat ovat tervetulleita.

   Ihanaa syksyn odotusta teidän perheelle!

   Poista

Back to Top