Poikkeuksellinen lokakuu

Samalla kun me harjoitellaan arkea viidakkotalossa, thaimaalaiset valmistautuvat rakastamansa kuninkaan hautajaisiin. Tänään on kuninkaan kuoleman ensimmäinen vuosipäivä, vaikka varsinaisia hautajaisseremonioita vietetäänkin 25.-29. lokakuuta. Tästä eteenpäin tämä päivä tulee olemaan virallinen vapaapäivä.

Vuoden takaiset tunnelmat kuninkaan kuoleman jälkeen voi lukaista täältä.

Mä olen aivan fiiliksissä näistä maisemista!

Kun kukaan ei oikein tiedä

Vuosi sitten kukaan ei tuntunut tietävän, miten suru-uutinen tulisi vaikuttamaan. Sama juttu nyt, tietoa tippuu hiljalleen. Mutta lokakuusta oli odotettavissa enemmän tai vähemmän poikkeuksellinen.

Kun kuun alussa kuunteli huhuja, sai kuvan että lokakuu tulee olemaan todella hiljainen. Ei bileitä, ei meteliä, ei alkoholia puoleen kuukauteen. Veikkaanpa että jokunen ehti huhuista huolestuneena hamstraamaan kaappeihinsa satsin viinaksia. Sitten kaikki taas muuttui. Eikä ainakaan lokakuun alku Samuilla ole ollut erityisen poikkeuksellinen. Tosin en tiedä kummoista yökerhomeininkiä Chaweng on tarjoillut, meillä kun harvemmin on tarvetta lähteä sitä katsomaan.

Phanganin full moonit ainakin peruttiin, kuten myös jamit lokakuulta. Myös Samuilla ainakin Sopassa liveillat ovat katkolla, samoin Boat Bariin suunnitellut keskiviikkojamit siirrettiin suosiolla marraskuulle. Koska baarin pitäjillekään ei protokolla tunnu olevan aivan selvää, on parempi hieman himmailla.

Ja niin ovat nämäkin :)

Viimeisimpien tietojen mukaan ainakin Phuketin Patongilla 12.-29. lokakuuta yökerhoissa volumenappulat väännetään hiljaiselle, jotkut baarit jopa suljetaan tälle ajalle. Livemusaa on soitettava sisätiloissa tai verhojen takana, niin ettei niitä kaduilta näe. Eiköhän tätä kuviota ole odotettavissa muuallakin.

Turistin kannattaa varautua ainakin siihen, että 26. lokakuuta moni paikka on kiinni. Nähtävyydet, shoppailut ja muu vastaava toiminta on viisainta suunnitella muille päiville.

Bangkokissa on hautajaisten ajalle varmasti odotettavissa ruuhka jos toinenkin, varsinkin kun osa teistä on kokonaan suljettuina. Ainakin lennoille ehtimisen suhteen kannattaa siis olla tarkkana.

Meillä on myös mainio paikallinen kahvila. Se on puussa.

Maenam beachillakin kaikki hyvin.

Kunnioitetaan omalta osaltamme

Ei se paljoa vaadi. Vaikkei virallisia kieltoja juuri olekaan annettu esimerkiksi baarien tapahtumille ja alkoholin tarjoiluille, voi niitä silti loppukuusta enenevässä määrin tulla. Koska kukaan ei tiedä tarkalleen, mennään päivä kerrallaan. Eiköhän me tästä selvitä.

Artikkelin kuvat ovat viime päivien satoa, eivätkä sinänsä liity juttuun. Toivottavasti niistä kuitenkin on iloa.

Myrskyä odotellessa. Kuva meidän parvekkeelta.

6 kommenttia

 1. Kuvista todellakin oli iloa. Kovasti ihastelen rantoja ja tuota teidän viidakkoa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Ihamia kuvia, olisi aika mahtavaa tehdä tuollainen kulttuuri ja elämäntapahyppy. Pari kertaa ollaan käyty Lantalla, ja sinne mieli takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa Saima tehdä hyppy, jos siihen vaan yhtään on mahdollisuuksia. Vaikka edes muutamaksi kuukaudeksi alkuun, niin näkee miltä sellainen elämä maistuisi. En usko että kukaan on kokeillut on katunut ja aina pääsee takaisin.

   Me ollaan kerran käyty Lantalla ja se oli vuonna 2001. Oli tosi kiva silloin ainakin, mutta mahtaa olla kovasti muuttunut sekin paikka tässä ajan saatossa. Täytyy ehdottomasti lähteä sitä katsomaan joku päivä.

   Mukavaa viikkoa :)

   Poista
 3. Mitä noissa kannuissa on? Ovat mielenkiintoisen näköisiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ovat muuten myös oikein herkullisia. Toi vihreä on vihreän teen jääversio, ja ruskea taas jääcappucino. Nam :)

   Poista

Back to Top