Welcome to the jungle

Nettiyhteys tökkii, puhelinyhteys tökkii, mutta hengissä ollaan. Kuuteen päivään on vaan mahtunut pirun paljon. Muuttoa, rotan ja Tokay -gekkon perässä juoksemista, vuotavan putken lisäksi muutama toimimaton. Mutta mikään ei yllätä, kuinka voisikaan? Muutettiinhan me viidakkoon.

Kun ei olla siivottu meitä ennen taloon muuttaneen Tokayn ulosteita, ollaan maalattu ja ihmetelty. Tiskattu pölyttyneitä astioita, ja ihmetelty. Fiksailtu järjettömiä putkiviritelmiä, ja ihmetelty taas. Sekä yritetty asettua taloksi. Tähän kummalliseen viidakkotaloon.

Sateen jälkeen paistaa aurinko :)

Kutsuvat oranssit portaat.

Ei muuten tuoksu tuckeen ulosteet yhtään hyvältä.

Viidakkotalo vei voiton

Uniin tullut viidakkotalo vei viimein voiton. Kodin vierestä löytyy nyt vesiputous, vaijeriliukurata, kahvila puussa sijaitsevine terasseineen, Tarzan baari ja luojan kiitos - meidän täysipäiväinen talonmies kahdeksan koiransa kanssa. Ei tarvitse tiukan paikan tullen luottaa ainoastaan Boon apuun, sillä Salsahan on prinsessa. Yhdessä olemme siis vahvoja.

Muutama huolettomana nukuttu yö sai nimittäin eri vivahteen, kun tarina kertoi vesiputoukseen heitetystä ruumiista ja kassakaapissamme olevasta aseesta. Kassakaappi sijaitsee 'varastohuoneessa', mutta ase ei ole siellä enää. Talon omistajan asuessa täällä se kuulemma vielä oli. Ymmärrän hyvin, ettei rouva viihtynyt talossa yksin.

Me sen sijaan viihdytään oikein mainiosti.

Talon vahti, Boo

Prinsessa Salsa nauttii elämästä.

Meidän talonmies

Meillä on täysipäiväinen talonmies, kahdeksan koiraa, yksi poika ja vaimo. Ei me näitäkään tarvittaisi, mutta kun näitä tuppaa kuulumaan pakettiin.

Yritettiin puolittaa talonmiehen työtaakkaa ajattelematta sitä, että se puolittaisi myös perheen ansiot. Joten me jatketaan koko porukan kanssa, vaikka tullaan varmasti tekemään paljon itse. On silti huojentavaa tietää että on joku kelle soittaa, kun tarvitsee apua. Kunhan osaa thaimaata.

Panom (talonmiehen nimi) ei puhu sanaakaan englantia. Meidän thaimaan kielen taito taas on lähes surkeata. Kun yksi tarkoittaa yhtä ja toinen ymmärtää toista, yllätyksiltä ei varmasti vältytä. Mutta hauskaa meillä on ollut, vaikkei kukaan tiedä mille nauretaan.

Talonmies Panom ja poika.

Unelmien makuuhuone

Vaikka en muistanutkaan, olen aina haaveillut valtavasta makuuhuoneesta, jossa voi herättyään nauttia tyhjän tilan antamasta energiasta. Nyt sellainen on. Tila täynnä mahdollisuuksia.

Sitä ei voi sisustaa noin vain, vaan sen kanssa täytyy elää ja katsella mitä se tarvitsee. Voi nimittäin olla, ettei se tarvitse mitään.

Uni on unelmien makuuhuoneessa ollut vallan nautinnollista, vaikka viime yönä välikatossa asuva 'salavuokralainen' ilmoittikin olemassaolostaan. Toivottavasti ollaan väärässä ja tyyppi on vain kattoon silloin tällöin hakkaava puunoksa. Tai korkeintaan sitten se karkuun päässyt Tokay -gekko. Mieluummin ei kuitenkaan viidakkorotta seurueineen. Pitänee soittaa tunkeutujasta talonmiehelle.

Koko makuuhuonetta ei saa kuvaan millään.

Villi luonto

Vaikka puutarha on hoidettu, on se silti sopivalla tavalla villiintynyt. Ei mitään geometrisiä pensasleikkauksia, vaan pitkiksi venähtäneitä kiinanruusuja, cashew -pähkinäpuita, banaania, kookosta, mangoja ja koko ajan kuuluvia ääniä.

Voisikohan täällä törmätä vaikka apinaan? Tai sitten kobraan? En tiedä, aika näyttää. Kymmeneen vuoteen ei talonmies ole nähnyt kobraa aitojen sisäpuolella (joo, meillä oli tulkki), mutta ulkopuolella ainakin kaksi. Apinoista ei ollut puhetta, mutta kyllä niitä tällä saarella on, ihan villeinäkin.

Me vasta opetellaan elämään täällä. Herätään aamukuudelta ääniin, eikä oikeastaan tee edes mieli kääntää kylkeä. Mieluummin ottaa kupin höyryävää kahvia ja kävelee ulos saamaan happimyrkytyksen.

Yksi harras toive mulla on; ettei pitkään aikaan tarvitsisi talorumbaan lähteä. On täällä sen verran hyvät fibat.

Täällä ei pysty tappamaan edes orkideaa.

Pieni allaskin löytyy.

Vuorten siimeksessä voi saada jopa happimyrkytyksen ;)

Ei haittaa herätä näissä maisemissa.

15 kommenttia

 1. Upeaa, että saitte tämän talon. Varmasti vaatii hetken aikaa, että tottuu kaikkiin talon ja luonnon ääniin. Nauttikaa ja toivotaan, että tämä koti olisi teillä pitkään kotina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa niin onnellinen Outi :) Toivottavasti tosiaan voidaan olla ja viihdytään pitkään.

   Poista
 2. Voi elämä! En kestä miten upeaa, ihan kuin jossain unessa. Onnea uuteen tupaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä hyvä uni jatkuu pitkään ;).

   Kiitos Johanna :)

   Poista
 3. Nyt varmaan pääsee koirat juoksentelemaan turvallisesti ympäriinsä. Kiva, että löytyi sopiva koti. Viikon päästä alkaa mulla myös Phanganin kodin metsästys. Onneksi on low season, niin tarjontaa löytyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vähänkö nää koirat on täällä vetäneetkin hullun kiilto silmissä ympäri maita ja mantuja. Vesiputouksesta viidakkoon ja takaisin. Ihan mahtavaa ja mä olen niin onnellinen niitten puolesta.

   Tsemppiä sullekin Anna kodin metsästykseen! Ai vitsi että mä rakastan Phangania...

   Poista
 4. Onnea uuteen luonnonläheiseen kotiin!
  Tuo happimyrkytys olisi niin hienoa...
  Uskonpa, ettei nuo äänet tule häiritsemään, kaikkeen tottuu. Mukavaa uutta viikkoa viidakkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Minttu, tää happimyrkytys on ihan parasta. Tosin täällä ei kummemmin tarvitse kyllä laittautua mihinkään, sillä ripsarit valuis pitkin poskia ja tukka liimaantuu pitkin päätä, kun on niin kosteata. Mutta mitäs siitä ;)

   Poista
 5. Hei voi vitsi mikä paratiisi, tämä kirjaimellisesti on sitä. Oi kiitos kun pääsin postauksen myötä kurkkimaan näitä, voin kuvitella miten tuolla sielu lepää ja että tämä on se oikea paikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3.

   Vieläkin on vähän epätodellinen olo, voiko tällaisessa paikassa asuakaan ;)

   Poista
 6. Omg, tehän asutte paratiisissa <3. Mielettömän paikan olette löytäneet! Kuvistasi voi aistia tuon vihreän vehreyden, pikkuiset kuokkavieraat ja koko ihanuuden. Paljon onnea uuteen kotiin <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, aikamoinen paratiisi. Sellainen kerran elämässä paikka :).

   Tänään havahduttiin hirveään rytinään ja lähdettiin puutarhurin kanssa etsimään syytä. Onneksi oli vain kookospähkinä tullut rytinällä alas. Täytynee varoa niitäkin, ettei kopsahda päähän ;).

   Kiitos Sari :)

   Poista
 7. Nyt olen vihreä kateudesta! Jungle koti, monkeybaari ja kahvia puussa! Ja toi makkari!!❤Olette ansainneet onnenne, sen verean kivistä taisi olla kodin löytaminen. Yritän juuri pohtia että miksi mä koskaan jätin Aasian taakse kun siellä on tollaisia paratiiseja. Nauttikaa!

  VastaaPoista
 8. Nyt olen vihreä kateudesta! Jungle koti, monkeybaari ja kahvia puussa! Ja toi makkari!!❤Olette ansainneet onnenne, sen verean kivistä taisi olla kodin löytaminen. Yritän juuri pohtia että miksi mä koskaan jätin Aasian taakse kun siellä on tollaisia paratiiseja. Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Petra, tuhannesti kiitoksia <3

   Meillä on ollut oikein viidakkomainen viikonloppu tässä, josta kirjoitankin seuraavaksi. Kyllä tämä valinta saa varmasti vielä moneen kertaan raapimaan päätä ;)

   Miksi sä muuten silloin jätit Aasian taakse?

   Poista

Back to Top