Muutama vinkki Koh Phanganille menijöille

Kävikö sullekin niin, että jätit Koh Phanganin välistä sen huonon maineen takia? Meille kävi niin vuosia, kunnes päätettiin viimein pyörähtää siellä ystävämme Vesan häissä. Jo silloin ensimmäinen ajatus oli, kuinka väärinymmärretty saari onkaan.

Nykyään ollaan nautittu siellä jo useasti. Viimeksi Balin reissun jälkeen, kun koirienhakureissulla jatkettiin lomaa parilla päivällä.

Koh Phangan menee aina suoraan ytimeen. Vaikea ymmärtää, kuinka näin lähellä Samuita oleva saari voikaan olla niin erilainen. Jotain niin koukuttavaa siinä on, että voin hyvin nähdä meidän vielä asuvan siellä.

Blogin lukijat lähettävät usein vinkkikysymyksiä Phanganiin tai Samuihin liittyen (kiitos niistä) ja pyrin luonnollisesti auttamaan, vaikka pidänkin itseäni vielä aikamoisena turistina.

Ihana Phanganin aamusatama

Joten tässäpä muutama vinkki Phanganille:

Sukellus

Tiedättekö, mulla on käsittämätön sukelluskammo. Sitä ei suinkaan helpota se, että edellisestä sukelluksestakin on taas vierähtänyt kymmenisen vuotta. Täällä sitä elellään unelmavesien ympäröimänä, enkä ole saanut otetuksi itseäni niskasta kiinni. Sillä tiedän toki, että mitä useammin painuisin pinnan alle, sitä hennommalla otteella kammo kuristaisi.

Tällä kerralla en itse päässyt sukeltamaan reissussa sairastetun keuhkoputkentulehduksen takia, vaan jouduin tyytymään snorklaamiseen. Tomppa tarjosi silti perheen junioreille Discover scuba diving -päivän, missäpäs muualla, kuin yhdellä Thaimaan parhaimmista sukellusspoteista Sail Rockilla.

Discover-sukelluksella (3500 bahtia, noin 90 €) pääsee turvallisesti tutustumaan merenalaiseen maailmaan laitteilla ja oman sukellusoppaan kanssa. Sukelluksen maksimisyvyys näyttäisi olevan 12 metriä, mutta näillä näkyvyyksillä elämys yltää helposti ylikin. Vai mitä sanotte siitä, että jo ensimmäisillä sukelluksillaan meidän juniorit näkivät valashain, merten lempeän jättiläisen? Otuksen, jota moni sukeltaja ei onnistu näkemään koko elämänsä aikana.

Vaikka lähtökohtaisesti olisin voinut junioreitten puolesta vähän jännittääkin, ei moiseen ollut mitään tarvetta. Kolmella kundilla oli kaksi ammattiopasta kyljessä kiinni, ja jopa yksi merta kohtalaisesti pelkäävä oppilaskin pääsi kammostaan. Pakkohan allekirjoittaneenkin on päästä, vai mitä?

Tomppa käy Moikun kanssa sukeltamassa The Dive Inn -sukellusfirman kanssa, joten valinta oli meille helppo. Mahtava porukka, tiukka mutta humoristinen ote, paljon turvallisuutta ja huikeata meininkiä. Vahva suositus! Jos et tiedä haluatko sijoittaa sukelluskurssiin vai et, pelkäätkö liikaa vai et, tämä kokemus on juuri sinulle!

Minnekäs muualle kuin kuuluisalle Sail Rockille.

Ensin paperit kuntoon, teoria hoitui reilu tunnin laivamatkalla.

Siinä se, kuuluisa Sail Rock. Älkää antako ulkomuodon hämätä.

Veikkaan että vähän jännitti

ja tässä ehkä vielä vähän enemmän.

Mutta oppaat oli kyljessä koko ajan.

Ekan sukelluksen jälkeen pystyi jo nauramaankin.

Auringonlasku Three Sixty Barissa

Koh Phanganin rannat on upeita. Blogissa löytyykin Tompan kirjoittamia rantapostauksia sekä täältä, että täältä, ellet ole vielä lukenut. Koska rannat ovat upeita, myös auringonlaskut ovat mieleenpainuvia. Riippuen tietenkin paikoista, joissa niitä käy ihastelemassa.

Three Sixty Bar on tähän tarkoitukseen ehkä Phanganin paras paikka. 360 asteen henkeäsalpaavat näköalat, ympäröivät vuoret, mielenkiintoiset ihmiset ja rento musiikki höystettynä pina coladalla, voiko muuta enää toivoa? Tsekkaa myös paikan tapahtumatarjonta, sitä nimittäin riittää.

Paikka on yksinkertaisesti nähtävä, jotta voi kuvitella. Paras tapa mennä sinne on tietenkin mopo, ja toisin kuin vielä joitakin aikoja sitten, pitäisin Phanganin teitä erittäin kelvollisina myös ensikertalaisille. Ainakin ne on hemmetin paljon paremmassa kunnossa kuin Samuin kuoppaiset ja kapeat. Liikennettäkin on vain murto-osa meidän kaaoksesta.


Aivan huikea auringonlasku ja tunnelma.

Thong Sala Night Market

Thaimaan iltamarkkinoilla on ihan omanlaisensa tunnelma, joten näitäkään ei kannata jättää välistä. Kyseessä on pääsääntöisesti ruokamarkkinat, vaikka jotain pientä muutakin vaihtelevasti löytyy.

Paikallinen ruoka on arvatenkin taivaallista, mutta monenmoista vaihtoehtoakin löytyy. Alueella on myös pöytiä, joihin voi istahtaa nauttimaan kojuista keräämänsä herkut. Itse olen onnellinen myös siitä, että voin halutessani nauttia myös lasillisen viiniä samalla, kun tiirailen paikalla pörrääviä mielenkiintoisia maailmanmatkaajia.

Thong Salan ruokamarkkinat voittaa mennen tullen monet ylihintaiset ravintolat paitsi hinnoillaan, myös ilmapiirillään. Varaudu kuitenkin siihen että porukkaa on paljon, eikä omaa pöytää välttämättä heti löydy. Mutta hei, aina voi istahtaa tuntemattomien pöytään ja saada mahdollisesti uusia ystäviäkin!

Thong Salan iltamarkkinat

Koh Phangan

Mainettaan paljon parempi kaunotar. Joten Full moon partyja pelkäävät; unohtakaa ne. Saarella on niin paljon muutakin annettavaa. Jos et usko, kokeile itse!

Tomppa ja Moikku sukeltelivat omia menojaan.

Iso kiitos The Dive Innin mahtavalle porukalle. Tullaan varmasti uudestaan!

4 kommenttia

 1. Ihania nuo poikien ilmeet ennen sukellusta...yhtään ei jännitä :D
  Upean näköinen paikka. Itse haluaisin testata laitesukeltamista, koska muuten olen tosi onneton sukeltaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin Outi ;). Mutta hyvin piti pojat paniikkinsa kasassa, jos sitä edes oli. Noilta kun kysyi, niin mitään ei tietenkään ollut. Ilmeet kyllä antoi ymmärtää vähän muutakin ;).

   Laitesukellus on kyllä mahtavaa ja nyt mun pitää ottaa kyllä itseäni niskasta kiinni, että saan nujerretuksi oman valtamerenpelkoni :)

   Poista
 2. 360 on kylla kieltamatta parhaita paikkoja :)

  VastaaPoista
 3. Siltä se kyllä vaikuttaa. Mukavan chilli ja huikeat maisemat. Ja näyttäisi siellä olevan ihan mielenkiintoisia tapahtumiakin, täytyy vaan joku kerta osua sinne sopivasti :)

  VastaaPoista

Back to Top