Ken tietäis sen

Se olisi näillä näppäimillä taas edessä ehkä kaikkein mieluisin reissu. 

Totuuden hetki, saako jäädä vai pitääkö poistua. Visarun -firmojen kanssa kaikki sujuu kuin rasvattu salama (ehkä), jos ei henkikullastaan malta olla niin huolissaan.

Meille ne ei sovi. En ole vielä koskaan suostunut hyppäämään jonkun jabapäissään kaahaavan kuskin kyytiin, sillä ajattelin tallustella täällä maan päällä vielä ainakin pari elämää.

Siksi me otetaan henkilökohtaisesti kaikki muut mahdolliset riskit, ja navigoidaan rajoille aina omin päin. Viimeksi tosin navigaattorin tulkitsijalla oli ilmeisesti vikaa rilleissä, sillä ensimmäiset kaksi tuntia kaahattiin autolla täysin väärään suuntaan.

Ja ongelmiahan siitä seurasi. Lue vaikka täältä.


Tämä kerta on aikaisempiin rajajuoksuihin verrattuna kaikkein haastavin, sillä meillä ei ole enää viisumeita. Tämä on ollut tietoinen (rahansäästö)päätös, sillä haluttiin välttää matka Georgetowniin. Eivätkä nuo bisnesviisumitkaan ihan ilmaisia ole.

Sitä paitsi me ollaan lähdössä Suomeen ainakin vuodeksi, joten tuntui typerältä hukata rahojaan tarpeettomaan.

Vielä on hämärän peitossa kuinka rajalla suhtaudutaan tyyppeihin, joilla on takana vanhaksi mennyt bisnesviisumi, eivätkä ne siitä huolimatta halua vielä poistua maasta.

Viranomaiset

Yksi iso haaste on aina viranomaisten kielitaidottomuus. Puhelinsoitto immigrationiin olisi helpoin tapa saada ohjeita, mutta englanninkielinen puhelinkeskustelu esimerkiksi pankin kanssa jättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

Joten me käväistiin immigrationissa visiitillä. Näillä näkymin - ja näillä kielitaidoilla - näyttäisi siltä ettei ongelmia tule. Ainakin tämän kertaisen virkailijan mukaan.

Normaalistihan ilman viisumia menet rajan yli ja saat 30 päivän oleskeluluvan. Siihen voit hakea immigrationista 30 päivää jatkoa hintaan 1900 bahtia. Maarajoilla tämän voi tehdä kaksi kertaa vuodessa, lentäen ilmeisesti rajattomasti (but who knows...).

Bisnesviisumi taustalla saattaa muuttaa asian täysin, mutta kun on kysymys tämän tyyppisestä kommervenkistä, kukaan ei osaa antaa varmaa vastausta.

Immigrationista sanottiin, että sen PITÄISI onnistua meiltäkin.

Jos meidän tuuriin on uskominen, meiltähän onnistuu mikä vaan! Varsinkin tällaiset tavallisuudesta poikkeavat kuviot.

Boo ja viidakkotalon pihaa.

Sotilasjuntta

Missään tapauksessa ei saisi arvostella juntan toimia. Paikalliseen politiikkaan ei niinikään pitäisi puuttua, mutta sanon nyt kuitenkin sen verran, että moni kuvio on mennyt haastavaksi.

Täällä puhutaan expattien keskuudessa tunnelmasta, ettei ollakaan niin kovin tervetulleita enää tänne asumaan. Turistit on ok, kunhan raha liikkuu ja ollaan ihmisiksi.

Eikä mielellään puututa mihinkään epäkohtiin. Ainakaan julkisesti.

Menneinä vuosina moni eläkeläinen on eläkepäiviksi siirtänyt luunsa Thaimaahan alhaisen hintatason takia. Hinnat ovat kuitenkin nousseet ja asumiseen oikeuttavat kriteerit kiristyneet. Valtava määrä Samuillakin asuneita eläkeläisiä on muuttanut huomattavasti halvempiin naapurivaltioihin.

Niissä kun kuulemma tuntee vielä olevansa tervetullut.

Monelle suurin syy on kuitenkin se, ettei eläke enää täytä kriteereitä. Veikkaan aika monen suomalaisenkin nettoeläkkeen jäävän alle 1800 euron kuussa. Lisäksi näyttäisi siltä, että thaimaalaiseen pankkiin olisi nykyään tehtävä pankkitalletus, joka on yli 11 000 euroa. Sekin on monelle eläkeläiselle sula mahdottomuus.

Toisaalta ymmärrän nykyiset linjaukset, toisaalta en.

Ja kuten olen aiemminkin kirjoittanut, vuoden bisnesviisumikaan ei tarkoita kokonaisen vuoden lupaa viipyä maassa, paitsi jos bisnes on riittävän iso. Meidän kaltaisilla pikkufirmoilla asia on toisin, ja rajan yli on hypittävä 90 päivän välein.

Voitte kuvitella kuinka raivostuttavaa se on. Jos olisi liikaa rahaa eikä olisi koiria, mikäs olisikaan lennella 90 päivän välein Balille. Tai saakeli vaikka Australiaan.

Mikäli lompakko ei kuitenkaan tursua kahisevaa, se v*tuttaa ennen pitkää.

Ja nyt juntta on ottanut asiakseen ratsata kaiken mahdollisen. Hyvä niin, monia rikollisia ja viranomaismääräyksiä rikkoneita on saatu kiinni. Mutta siinä sivussa ovat kärsineet myös ei niin varakkaat, mutta siivosti elävät ja paikallisia yhteisöjä tukevat farangit.

Boo ja hämähäkki.
Pari päivää sitten terassin vierestä napattu harvinainen Blood python.

Saa nähdä mitä tästäkin tulee

Meillä on viidakkotalon vuokrasopparia jäljellä huhtikuun 5. päivään. Huomisen rajareissusta ehkä saatava 30 päivän oleskelulupa ei riitä oleskeluun siihen asti, vaan lisäpäiviä pitäisi siis saada ostettua vielä immigrationista.

Koska rajaviranomaisilla on kaikkien muuttuvien säädösten lisäksi lähes rajattomat valtuudet tehdä omia ratkaisujaan, jää nähtäväksi miten rouva äkäinen tällä kertaa meihin suhtautuu.

Me lähdetään nimittäin juniorin kanssa taas huomenna Ranongin suuntaan. Hypätään veneeseen ja hurautetaan Grand Andaman casinolle Myanmarin puolelle.

Joku rationaalinen ihminen ei löisi päätään enää kertaakaan samaan seinään rouva äkäisen kanssa, mutta meikäläisen intuitio sanoo, että raja-aseman rouvan kovan ulkokuoren alla piileskelee jotakin pehmeää.

Ja että kaikki menee putkeen.

Saa pidellä peukkuja!8 kommenttia

 1. Toivottavasti keksitte jotain uusia jännitettäviä aiheita Suomessa, sillä sen verran jänniä on nämä visa-hetkenne olleet viime vuosina. Tsempit vikalle runille, toivotaan että rajalla heltyvät. Tuo Thaimaan kiristynyt viisumikäytäntö on kyllä surullista kun ajattelee, miten isot joukot ulkomaalaisia sinne on muuttanut vakkareiksi viime vuosikymmenien aikana :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me jotain jännää saada aikaiseksi Suomessakin ;)

   Visaruni meni ruokamyrkytystä lukuunottamatta mallikkaasti. Voin sanoa että järkyttävässä kuumeessa ja vatsa rullalla ei ollut juurikaan hurraamista. Viiden tunnin ajomatka ja siihen päälle vielä pari venematkaa, niin meinasi kyllä kunto loppua. Onneksi ei hetkeen tarvitse näitä tehdä.

   Täällä tosiaan moni ulkomaalainen on vaihtanut maisemaa. Vaikka jokainen maa saa toki tehdä kuten sille on parasta, niin välillä tuntuu että täällä ei silti ajatella ihan loppuun asti. Infra täällä ei kuitenkaan mitenkään riitä niille kaikkein varakkaimmille maailmankansalaisille, joten en tiedä missä kohtaa maa on niin tyhjä, että muutoksia tulee. Seuraan kyllä mielenkiinnolla.

   Mutta me lähdetään nyt reiluksi vuodeksi ottamaan Suomeen happea ja katsotaan sitten mihin kompassi osoittaa :)

   Poista
 2. Siellähän käy jännäksi tämä elämä. Toivottavasti nyt saatte nuo viisumihommat hoidettua. Yrittäkää nyt tällä kertaa mennä oikeaan suuntaan ekalla kerralla :)
  Ai kauhistus tuota käärmekuvaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Outi, mielenkiintoiseksi tämä touhu vähintään täällä on mennyt, eikä loppua näy. Me onneksi saatiin 30 päivää lupa olla vielä maassa, ja siihen sitten pitäisi saada ostetuksi vielä 30 päivää lisää. Huhtikuun puolessa välissä lähdetäänkin sitten koiralauman kanssa kohti Suomea.

   Hieno python, eikö ;)

   Poista
 3. saatika sitten me jotka eläkepäivillä olemme löytäneet hyvän kumppanin ja elämme perheen kanssa hissukseen kotona vain, visa kun hankaloituu hankaloituu myös perheen toimeentulo, velka taakka kun on heidänkin maksettava ja elett'v'kin jotenkin, falangin kanssa elo helpottunut ja velkaakin tullut lisää kunm pakkohan se autokin oli hankkia sitten visa hankaloituu falangi joutuu ulos kodistaan immigration pellejen takia pois maasta ja autovelat jää maksamatta perheeltä ja elokin hankaloituu monessa perheessä sitten, ei taida immigrationin lainsäätäjillä olla kaikki jauhot kopassa kuivia kun eivät tajua kuinkapaljon tekevät hallaa omilleen tuon visa pelleilynsä takia ja kuinkamoni on leivän syrjässä kiinni falangien asuessa täällä. moni j'' ilman pientä lisätuloaan sitten ja moni velka loukkuun ja autot,talot,yms menetet''n pankeille yms,yms tuhoa immigration tekee valtavasti noilla pelleilyillään, idiootit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mä justiinsa Matti tarkoitinkin. Kyllä täytyy olla melkoinen eliittieläkeläinen, että tulee jatkossa täyttämään viisumivaatimukset. Ja moni paikallinen perhe tulee varmasti olemaan todella pulassa. Ja kyllähän täällä asuvat tavalliset eläkeläiset ostavat ja tuovat rahaa nimenomaan paikallisiin yrityksiin, ei tässä tosiaan olla kovin pitkälle mietitty näitä vaatimuksia.

   Toivottavasti sinä keksit jonkun ratkaisun. Toivon todella!

   Poista
 4. Hyvin se menee, peukut pystyssä!
  On kyllä aina tuota jännäämistä siellä.
  Australiassa juteltuamme immin kanssa joskus jatkoviisumeista tajusimme, että jos viisumissa vaadittavat asiat on kunnossa (lain mukaan kelvollinen hakija), niin immillä ei ole syytä evätä viisumia (pitkistä turreviisumeista oli kyse). Eipä enää jatkoja tullut kokeiltua, mutta niinhän se pitäisi olla.
  Sorry, kommentoin anonyyminä, kun ei vaan kuukkelitilin kautta onnaa (hiisin uus ios varmaan, kun omaan blogiinkin olen estynyt kommentoimaan)... Terkut Mintulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minttu!

   Näinhän sen tosiaan pitäisi olla! Suurin osa täälläkin kuitenkin elää siivosti ja on kunnon ihmisiä, mutta nämä kiristyneet ja koko ajan muuttuvat säännöt on kyllä koko ajan hankalampia täyttää. Me saatiin nyt 30 päivän oleskelulupa (sitä haettiinkin) ja siihen saadaan toivottavasti ostetuksi se 30 päivää lisää. Suomeen tullaan 16.4. eli se riittäisi tällä erää meille.

   Blogger ei muuten enää hyväksykään googletilien kautta kommentointia, en tiedä mistä johtuu, mutta huomasin vasta itsekin. Mutta sähän voisit kommentoida ainakin sun oman bloggertilin kautta?

   Toivottavasti nähdään Suomessa ja terkkuja!

   Poista

Back to Top